THASSOS

Eiland dat schittert in de Noord-Egeïsche Zee

Thassos een eiland dat schittert als een zuivere diamant in de Noord-Egeïsche Zee. Kan men het eiland Thassos en haar schoonheid omschrijven met metaforen? Groene diamant, parel van de Egeïsche Zee, juweel van een eiland zijn enkele termen die gebruikt worden. Ondanks dat al deze woorden grote beloftes inhouden overtreft de werkelijkheid toch deze prachtige beschrijvingen.


Thassos is een bijzonder Grieks eiland en niet in de laatste plaats door de indrukwekkende natuur. De dicht begroeide bossen, vaak uitlopend tot aan de goudgele stranden, zorgen voor een bijzondere entourage tijdens bijvoorbeeld de vele wandelmogelijkheden die het eiland te bieden heeft. Maar ook als u geniet van zon, zee en strand op een van de vele ‘gouden stranden’ beseft u hoe bijzonder de natuur op dit eiland is. 


Thassos is een ovaalvormig eiland, gelegen in noorden van Griekenland, niet ver van het vaste land. Thassos behoort tot de provincie Macedonië en die invloeden zijn in de architectuur van de vele schilderachtige bergdorpjes terug te vinden. De huizen zijn anders gebouwd dan men misschien gewend is op een Grieks eiland. Kleine smalle straatjes en steegjes met mooie vakwerkhuizen die grenzen aan het centrale dorpsplein geven de dorpen op het eiland Thassos een eigen gezicht. Bijna ieder dorp is weer anders wat maakt dat er veel te ontdekken valt op het eiland.