SYROS

De ‘Grande Dame’ van de Cycladen eilanden

Vakantie Syros

Syros is een bijzonder Cycladeneiland. De sfeervolle hoofdstad Ermoupolis is namelijk ook het administratieve centrum van de ‘periferiakos Cyclades’. Ondanks de beperkte grootte van het heuvelachtige eiland is het dus een echte 'Grande Dame'. Toch is Syra, zoals de bewoners hun eiland Syros noemen, meer dan de stad Ermoupolis alleen. Syros is een heerlijk Grieks eiland met rustige dorpjes, beschutte baaien en mooie stranden.

Syros is met een oppervlakte van 847 km² en een kustlijn van 87 kilometer een relatief klein eiland. De hoogste berg op Syros is Pirgos, met een top van 442 meter. Hoewel Syros over een eigen luchthaven beschikt, is het eiland door de centrale ligging ook uitstekend per boot bereikbaar. Een vakantie op Syros is prima te combineren met een verblijf op Tinos, Andros of een van de vele andere Cycladeneilanden.

Syros dankt zijn charme aan de sfeervolle hoofdstad Ermoupolis, prachtige stranden, beschutte baaien en rustieke dorpjes. Het onbekende Syros is een heerlijk en veelzijdig vakantie-eiland. Voor wandelaars is er het afwisselende landschap, de dorpjes en de prachtige natuur, voor zonaanbidders de stranden en de zee en wie van levendigheid houdt gaat natuurlijk naar Ermoupolis.