MELIKARI HOTEL

Molos / Skyros

Kos, Kreta, Mykonos, Paros, Naxos, Santorini, Evia, Evia-Noord, Evia-Centraal, Evia-Zuid, Evia-Oost,

GRATIS EXCURSIEPAKKET SKYROS

Skyros heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke Griekenlandvakantie. Rust, sfeer, gezelligheid, heerlijk eten, prachtige stranden en een ruime keuze aan accommodaties in diverse leuke plaatsen op het eiland. Daarnaast kunt u genieten van prachtige excursies. Een gratis pakket aan mooie excursies is al bij de reis inbegrepen. U krijgt veel informatie en leert zo uw bestemming en de locale bevolking beter kennen. Pallas Reizen regelt het voor u! 

Informatiebijeenkomst

Zoals u inmiddels van ons, Pallas Reizen, bent gewend combineren wij aan het begin van uw vakantie de informatiebijeenkomst en de welkomstexcursie. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt u niet alleen geïnformeerd over alle leuke plekjes op het eiland maar krijgt u ook praktische informatie waarbij het schema van de lokale bus, de pin- automaten en de opties om zelf het eiland (al dan niet met een huurauto) te ontdekken aanbod zullen komen. Zo bent u al direct wat meer thuis op Skyros en weet u snel uw weg te vinden op het eiland.

Welkomstexcursie

Na de informatiebijeenkomst nemen wij u mee voor een leuke stadswandeling in Chóra. Zo leert u de stad wat beter kennen en krijgt u tips en informatie over het gebied rondom uw accommodatie.

Inclusief: transfers

Exclusief: koffie en/of lunch

Wandeldag

Op Skyros kunt u eindeloze wandelingen maken. Een van de mooie routes bieden wij aan in de vorm van een Pallas Wandeldag. Net als voorgaande jaren geldt ook nu weer dat iedereen, zowel wandelaars als niet-wandelaars, hieraan kan deelnemen. De wandelaars onder u stappen uit bij het beginpunt van de wandeling terwijl de anderen alvast naar het eindpunt worden gebracht. Hier kan men na afloop samen gezellig een kopje koffie drinken.

Inclusief: transfers

Pallas Reizen Skyros, Naxos, Santorini, Evia, Evia-Noord, Evia-Centraal, Evia-Zuid, Evia-Oost,

OPTIONELE EXCURSIES OP SKYROS

Naast de excursies die wij u gratis aanbieden, kunt u op Skyros deelnemen aan verschillende optionele excursies. Pallas Reizen wordt op Skyros door Feel in Greece, door Chrysanthi, de eigenaresse vertegenwoordigd. Chrysanthi verzorgd alle excursies op Skyros voor Pallas Reizen. 

Eilandtour Noord Skyros

Dé manier om het eiland Skyros goed te leren kennen. Onder deskundige begeleiding maakt u een onvergetelijke tour over het eiland. Uiteraard krijgt u een rondleiding bij de archeologische plaats Palamari en staat een bezoek aan de manage met de dwergpaardjes van Skyros op het programma.  We brengen een bezoek aan een werkplaats in Kira Panagia waar keramiek wordt vervaardigd. Bij het strand van Pefkos wordt in een taverne een lunchstop ingelast. Na afloop wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie.

Exclusief: lunch

Eilandtour Zuid Skyros

Het ongerepte zuiden heeft tal van unieke bezienswaardigheden. Onder deskundige begeleiding brengt u een bezoek aan het prachtige kerkje Panagia aan de zuidkust. Hier zijn zeldzame iconen te bewonderen. We vervolgen de route via de bron van Pigi Nifi naar het graf van Rupert Brooke aan de kust. Vervolgens rijden we naar het binnenland via de berg Gligori vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de oostkant  van het eiland. Onderweg kunt u een traditionele lunch gebruiken van locale gerechten, waardoor u de Skyriotische keuken kunt leren kennen en waarderen. Ter afsluiting wordt een bezoek gebracht aan een werkplaats waar prachtige meubels van houtsnijwerk worden vervaardigd.

Exclusief: lunch

Jeepsafari

Skyros leent zich uitstekend voor een verkenning van het binnenland per jeep. Een exclusieve tocht die wij speciaal voor ons programma hebben uitgezet. De lunch zal ‘en route’ worden gebruikt bij een traditionele taverne. Een onvergetelijke dag waarbij u plekjes zult zien die anders verborgen zouden zijn gebleven.

Inclusief: lunch

Boottocht naar de eilandjes voor de zuidkust van Skyros

We vertrekken vanuit de havenplaats Linaria om met de (zeil)boot langs de zuidkust in oostelijke richting de grotten te bezoeken. Op deze dag zullen we ook aanmeren op de eilandjes voor de zuidkust en bezoeken we diverse mooie stranden die alleen per boot bereikbaar zijn (vergeet uw badkleding/handdoeken niet).

Inclusief: lunch

Wandelen op Skyros

Er zijn diverse mogelijkheden om met een professionele gids wandelingen te maken op het eiland, zowel wandelingen van max. 4 uur, als van max. 8 uur. De wandelingen worden in het zuiden van het eiland gemaakt in het gebied van het Kochilas gebergte. In dit karakteristieke en beschermde natuurgebied  leven de inheemse pony’s en zijn vele vogelsoorten te vinden. Het is bovendien een gebied met een prachtige flora en vele geurige kruiden. De gids zal tijdens de wandeling tekst en uitleg geven over alle flora en fauna.

Het kan voorkomen dat sommige excursies geen doorgang kunnen vinden door bijvoorbeeld onvoldoende deelname of ruwe zee.