SKYROS

Een authentiek Grieks Sporaden eiland

Vakantie Skyros

Skyros is het grootste Sporaden eiland gelegen in de Egeïsche zee vlakbij Evia. Een vakantie naar het eiland Skyros is voor de gast die op zoek is naar rust, natuur, zon, zee, en strand een aanrader. Wilt u zich Griek tussen de Grieken voelen en genieten van veel gezelligheid, lekker eten en een snufje cultuur dan maakt een verblijf op Skyros uw Griekenland vakantie compleet.

Skyros heeft een oppervlakte van 215 km² en een kustlijn van ongeveer 100 kilometer. Skyros is een Sporaden eiland en deze eilandengroep staat bekend om zijn vele prachtige stranden en groene natuur vandaar dat vaak ook de naam ‘eilanden van Smaragd’ gebruikt wordt. 
Skiros heeft dagelijks een bootverbinding met Kymi de overtocht duurt anderhalf uur. Een heerlijke tocht waarbij wij u aanraden op het zonnedek van de ferry plaats te nemen, hier kunt u genieten van het uitzicht en misschien laten de dolfijnen zich verleiden om met de veerboot mee te zwemmen. Linaria is de pittoreske havenplaats in het zuiden van Skiros.Waarschijnlijk zult u, zodra u voet aan wal in de haven van Linaria zet, verliefd worden op dit prachtige eiland!
Naast de veerboot beschikt Skyros in het noorden ook over een vliegveld  en meerdere keren per week worden er vluchten uitgevoerd van en naar Athene.

Het bijzondere van Skyros is dat noord en zuid totaal van elkaar verschillen en dat maakt het eiland juist zo aantrekkelijk. Noord Skyros is heuvelachtig en zuid Skyros is bergachtig. De meeste inwoners leven in het noorden, het zuiden is dunbevolkt ; hier treft men de vele kuddes schapen en geiten aan. Het haast vulkanische landschap geeft een totaal ander beeld dan het groene en vruchtbare noorden. De natuurlijke scheidingslijn tussen noord en zuid wordt gevormd door de vele bronnen.
In het noorden op het eiland worden groene vlakten afgewisseld met bossen vol met pijnbomen waarvan sommigen tot op het strand groeien.

Op Skyros kan men eindeloze wandelingen maken, met een jeep het ruige binnenland gaan verkennen of alle mooie bezienswaardigheden van het eiland gaan ontdekken met een huurauto of scooter. Neem tijdens uw uitstapjes op Skyros wel altijd uw zwemkleding mee u zult onderweg heel veel mooie strandjes en baaitjes tegenkomen, en een suikerklontje kan ook geen kwaad; de kleine inheemse Skiriotische minipaardjes van Skyros zijn er gek op!