MYRTO BUNGALOWS

Artemonas / Sifnos

Ligging

De bungalows Myrto liggen in de zuidhoek van het rustige en traditionele, hoger gelegen dorp Artemonas. Het busstation en de publieke parkeerplaats ligt op slechts 200 m van de bungalows. Vanaf het plein kunt u mooie tochten over het eiland maken en de traditionele ovens van Sifnos zijn niet ver van het plein. Ook nu nog worden de ovens gebruikt voor het bakken van brood en zoetigheid. Ook vindt u hier een paar van de meest beroemde taverna’s van Sfinos welke koken volgens de authentieke recepten van het eiland. De recepten van Chef Tselementes, een van de meester chefs uit zijn tijd was afkomstig van Sifnos en hield ook erg van de Franse keuken die hij integreerde in de Griekse keuken (uit zijn kookboek uit 1910) worden nog steeds gebruikt op Sifnos.

Artemonas

Dit plaatsje ligt op 1 km van de hoofdstad van het eiland, Apollonia. De hoofdstad is een waar juweeltje met authentieke en oude neoklassieke gebouwen, op de top zijn vele windmolens waarvan er nog twee in goede staat zijn. Vanaf hier heeft u een panoramisch uitzicht over Sifnos, de eilanden in de buurt, het plaatsje Kastro en ook Kamares.

Er wordt gespeculeerd dat waar de Panagia Kochi kerk nu staat, hier het centrum was waar Ekvatirias Artemis werd vereerd, de beschermer tijdens het afmeren van de schepen. De naam van de plaats moet toen Artemis of Artemisia geweest zijn.

Het dorp is ook de geboorteplaats van Nikolaos Chrisogelos, een belangrijke leraar en nationale held tijdens de Vrijheidsoorlog van 1821. Tevens is het de geboorteplaats van de dichter Ioannis Gryparis. Van 1914 tot 1998 was het de hoofdstad van de gemeenschap Artemona.

Hier staat nog het huis waar Ioannis Gryparis geboren is, de kerk van de Panagia Kochi met de interessante architectuur en de kerk, de kerk van Panagia of Ammou met bijzondere icoon, Moeder Maria zonder het kindje Jezus, de kerk van de Panagia van Bali en de kerk die gewijd is aan de Heilige Spiridon.

Faciliteiten

In een prachtig aangelegde tuin bevinden zich de bungalows van Myrto. De bungalows zijn uitgerust met een volledig ingerichte kitchenette met waterkoker en koffiezetapparaat, afgescheiden door een boog, een grote veranda, flatscreent.v., airconditioning, haardroger, koelkast, individuele satellietontvanger, internet zowel Wifi als met kabel, telefoon en soundsysteem.

De Myrto Bungalows zijn volledig gerenoveerd en zijn rustig gelegen, doch op loop afstand van het centrum van het dorp en de zee.

TROEVEN

  • Rustige ligging in een fantastische aangelegde tuin
  • Grote bungalows 25-30 m² met grote veranda 15 m²
  • Gratis Wifi en internet via LAN kabel

INBEGREPEN

  • Autohuur voor de gehele periode

NIET INBEGREPEN

  • Benzineverbruik