SERIFOS

Een typisch Cycladeneiland

Vakantie Serifos

Serifos heeft een oppervlakte van 70 km². Het eiland is alleen per ferryboot bereikbaar en deze meert aan in het havenplaatsje Livadi. De naam Serifos is afgeleid uit het Griekse woord "sterfos". Dit woord betekent zoveel als onvruchtbaar of dor/kaal. Het eiland is echter heel groen en heeft veel water, maar lijkt vanaf de zee slechts een rots in de branding.

De landbouwvelden liggen tegen de hellingen van de heuvels of in de valleien. De ongeveer 1100  inwoners van Serifos slagen er echter toch in om citrusfruit, groente, en enkele wijngaarden, die een bekende wijn leveren te verbouwen. Kale glooiende bergen, afgewisseld door kleine vruchtbare dalen bedekken dit schilderachtige eiland dat uitloopt op een reeks kliffen die prachtige grillige baaien vormen. De vreemd gevormde rotsen lijken op menselijke figuren en doen in steen de mythe herleven van de prehistorische eilandbewoners Dane, Perseus en Medousa.

Boven op een steile heuvel ligt het sprookjesachtige Chora (Serifos stad) met de witgekalkte huisjes, de typische eilandkerken en de daarboven torende Venetiaanse burcht. Het eiland staat verder bekend om zijn goede zandstranden en fijne kiezelstranden. Het eiland Serifos is met name geschikt voor de wandelaars onder u en gasten die op zoek zijn naar een rustig Grieks eiland.

Een reis naar Serifos leent zich uitstekend voor een eilandhopprogramma of combinatiereis op de Cycladeneilanden. Zo kunt u bijvoorbeeld uw vakantie op Serifos combineren met de eilanden Kythnos, Sifnos en Milos.