SAMOS

Flonkelende diamant in de Egeische Zee

Vakantie Samos

Op het eiland Samos vindt u alles wat een Griekenland vakantie zo bijzonder maakt: schilderachtige vissershaventjes en een azuurblauwe zee met mooie stranden, indrukwekkende berggebieden, valleien, pittoreske plaatsjes en een mild klimaat. Kortom alle ingrediënten voor een onvergetelijke ontspannen vakantie.

Als een flonkelende diamant in de Egeïsche Zee, behoort Samos tot de Egeïsche eilanden groep. Sommigen van deze eilanden zijn nog onontdekt en ongerept. Een eilandengroep met vele tegenstellingen; sommigen groen anderen kaler omdat ze van vulkanische oorsprong zijn. Het eiland Samos is misschien wel een van de groenste van de Griekse archipel! Samos is net als de andere eilanden een bevoorrecht eiland waar een verscheidenheid aan natuur gecombineerd wordt met overblijfselen uit een rijk verleden.

Het eiland leent zich uitstekend voor het maken van diverse excursies. Georganiseerd, maar ook zelf met een huurauto of scooter.

Samos is een waar paradijs voor wandelaars. Ook watersporters kunnen op Samos hun hart ophalen. U kunt een motorboot huren, parasailen, waterfietsen en kanoën. Een tocht per mountainbike naar het centrale gebergte met zijn pijnbomen, eiken, rivieren en bloemen, is een aanrader.

Uit eten gaan in een van de taverna's, eethuisjes of restaurants is op Samos een zeer gezellige aangelegenheid. De Samioten zijn zeer gastvrij en zullen er alles aan doen om u zich thuis te laten voelen op hun mooie eiland