POROS

Parel van de Argosaronische eilanden

Vakantie Poros

Het eiland Poros en haar omgeving biedt alles voor een onvergetelijke Griekenland vakantie. Het groene eiland Poros ligt ten westen van de ingang van de Saronische Golf dicht bij de kust van de Peloponnesos en heeft een kustlijn van 32 km. Het eiland heeft een enorme aantrekkingskracht op haar bezoekers, vooral omdat Poros-stad op slechts 200 meter van de Peloponnesos ligt. De havenplaats Galatás op het vaste land ligt recht tegenover Poros-stad en is per taxibootje in 3 minuten bereikbaar. Behalve de watertaxi’s die om de paar minuten pendelen tussen Poros-stad en Galatás gaat er ook elk halfuur een z.g. autopontje. 
De naam Poros betekent “engte” of “doorgang”, hiermee wordt de smalle zeestraat tussen Poros en Galatás bedoelt. Poros is een eiland waar u verliefd op wordt en waar u steeds naar terug wilt keren.

Poros vormt samen met o.a. Hydra en Spetses de eilandgroep bekend onder de naam Argosaronische eilanden. Deze eilandgroep ligt op een steenworp afstand van Athene en heel dicht bij de Peloponnesos. Poros gelegen in de Saronische Golf is zowel over land als over zee zeer goed bereikbaar.
Poros ligt het dichtst bij de Peloponnesos en dit nog authentieke eiland is als thuisbasis én als ideale uitvalsbasis voor de vele excursies die te maken zijn, de perfecte bestemming !

Niet voor niets stelden wij op dit heerlijke eiland een mooie individuele reis voor u samen. Wij hopen dat u net als ons Poros in uw hart zult sluiten!