PILION

Waar de goden vakantie vieren

29_aankomst_1e_dorpje

OPTIONELE EXCURSIE BUSTOER OVER HET SCHIEREILAND

Bustoer over het schiereiland

Tijdens de busreis ziet u prachtige (berg)dorpen, zoals Vizitsa, Makrinitsa en Tsagarade. In het laatste dorp bezichtigen we de enorme plantaan  van meer dan 1000 jaar oud. Aan de prachtige oostkant  van Pilion in Agios Ioannis kunt u een verfrissende duik in zee nemen.


Inclusief: Nederlandstalige reisleiding , diverse fotostops , diverse stops in de mooiste dorpjes van Pilion , lunchstop bij zee, voor wie wil: zwemspullen meenemen, u kunt een frisse duik nemen!
Exclusief: Lunch
82

OPTIONELE EXCURSIE KOOKWORKSHOP BIJ RESTAURANT KRITSA

Onder leiding van chef-kok en eigenaresse van het restaurant mevrouw Eleni zult u de fijne kneepjes van de lokale keuken leren kennen. U maakt zelf onder haar bezielende leiding uw eigen lunch klaar. De recepten krijgt u mee.


Inclusief: Lunch en recepten
151

OPTIONELE EXCURSIE PAGASTIKOS CRUISE

Tijdens deze boottrip  vaart u langs baaien aan de westkust en brengt u een bezoek aan het eilandje Trikeri, waar u een kijkje kunt nemen in het Klooster Panagias. Het zicht op Pilion vanuit zee is weer totaal anders en al even indrukwekkend als omgekeerd! Een ontspannen dag waarbij u uw zwemkleding niet moet vergeten. Neem ook geschikte kleding mee om het klooster te bezoeken.


Inclusief: Lunch
IMG_9518

OPTIONELE EXCURSIE MET PICKNICKLUNCH

Een klein avontuur in het land van de centauren. In het bos wandelt u via de traditionele paden, de ‘kalderimia’, omhoog naar de Mana-waterbron. U zult zich een moderne Olympische god voelen als u in deze spectaculaire natuur uw picknicklunch nuttigt. De verse en huisgemaakte lekkernijen zoals olijfbrood, keftedakia, hartige traditionele taart, salade en olijven, spoelt u weg met verfrissend eigengemaakt vruchtensap of een glas huiswijn. Na de lunch volgt de afdaling. waarbij u oude land- en herenhuizen (‘archontiko’s) zult passeren en

een bezoek brengt aan de kerk van Agios Nikolaos en de Heilige Moeder Portareas. De wandeling wordt afgesloten met een kopje bergthee of Griekse koffie.


Inclusief: lunch, drankjes en koffie of thee