PILION

Waar de goden vakantie vieren

Vakantie Pilion

Bij een vakantie in Griekenland denken wij vooral aan de Griekse eilanden. Misschien daarom is het prachtige schiereiland Pilion nog niet zo bekend. Dit gebied met zijn karakterstieke bergdorpjes en de bijzondere architectonische huizen, zo kenmerkend voor deze streek, zal u aangenaam verrassen. In het binnenland wordt het landschap bepaald door de imposante bergen, die in de winter met sneeuw bedekt zijn, maar in de zomer weelderig begroeid met de meest uiteenlopende bomen, planten en bloemen. Zelfs de inheemse orchidee kunt u hier vinden. Aan de kust treft u authentieke vissersplaatsjes met prachtige stranden en stille baaitjes. De combinatie van natuur, traditionele dorpjes en aantrekkelijke stranden maakt dit gebied tot een bijzondere bestemming voor de zomer én de winter. De Grieken zelf komen hier graag het hele jaar om er hun vakantie of weekend door te brengen!

Door de centrale ligging kan Pallas Reizen u Pelion in combinatie met een aantal andere bestemmingen aanbieden, maar uiteraard kunt u ook alléén Pilion als bestemming kiezen. Er valt zoveel te zien, te doen en te ontdekken dat een verblijf hier altijd veel te kort is. De Olympische goden wisten al dat Pilion alles biedt wat een Griekenlandvakantie zo bijzonder maakt; zij gingen u lang geleden reeds voor. En wie wil er nu niet in het voetspoor van de goden treden?

Ligging en bereikbaarheid

Ten noorden van Evia ligt het prachtige schiereiland Pilion met de havenstad Volos. Vanaf Noord-Evia zijn er dagelijks vele overtochten vanaf Agiokampos (een havenplaatsje op Evia tussen Edipsos en Isteia) naar Glyfa, een plaats op het vasteland. De vaartijd is ongeveer 30 minuten. Vanaf Glyfa kunt in in circa één uur per auto het hart van Pilion bereiken, zowel via de prachtige kustweg als via de snelweg.
Pallas Reizen biedt Pilion aan via Athene (eventueel in combinatie met een verblijf op Noord-Evia). U vliegt vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel of Dusseldorf naar Athene en rijdt vandaar via Evia naar Pilion. Daarnaast is het mogelijk om rechtsstreeks op Volos te vliegen vanaf Amsterdam Schiphol, vraag naar de vele mogelijkheden!

Goed te combineren met Centraal-Griekenland

Indien u uw verblijf op Pilion wilt combineren met een rondreis in Centraal-Griekenland (denk aan Thessaloniki, Delphi, Meteora en de Olympische Rivièra), dan kunt u het beste vanaf Amsterdam naar Thessaloniki vliegen en vandaar met een huurauto  aan uw rondreis beginnen. Ook deze mogelijkheid bieden wij u aan. In dit geval hoeft u het begrip ‘rondreis’ niet letterlijk te nemen. Bij Pallas Reizen is het namelijk mogelijk een auto te huren in Thessaloniki en deze aan het eind van een onvergetelijke reis weer in Athene in te leveren.

Overweldigend binnenland, schitterende kust

Het schiereiland, dat in het westen omgeven wordt door de Pagasitische Golf en in het oosten door de Egeïsche Zee, omvat het indrukwekkende Pilion-gebergte, met als hoogste top de berg Pilio (1618 m). De bergen zijn het hoogst in het noorden; naar het zuiden toe wordt het landschap heuvelachtiger. Het binnenland, met zijn lieflijke valleien, imposante bergen en kabbelende bergstroompjes is overweldigend mooi. Er is een weelderige begroeiing met een grote variëteit aan bomen, planten en bloemen. Daartussenin, opgaand in het landschap, liggen de oude bergdorpen met hun mooie dorpspleinen en de vele bronnen, omgeven door oude platanen. Aan de kust vindt u schitterende stranden voor een verkoelende duik in zee of een lunch met lokale producten in een van de gezellige taverna’s.

Archontiko’s

De vele ‘archontiko’s’ (herenhuizen) uit de 18e- en 19e eeuw bepalen veelal het gezicht van de dorpen, waardoor de oude grandeur in Pilion sterk bewaard gebleven is. Deze neoklassieke gebouwen worden afgewisseld door de met leisteen bedekte daken van de Piliotische kerkjes. De afwisseling van de mooie dorpen, het overweldigende natuurschoon, de klaterende beekjes en een keur aan badplaatsen maken Pilion (of Pelion) tot een geliefd vakantieoord voor een langdurig verblijf. Het behoeft geen uitleg dat wandelaars in dit gebied met zijn vele, goed gemarkeerde wandelpaden hun hart op kunnen halen.