PATMOS

Het bijbelse eiland

Vakantie Patmos

Hoewel klein, is Patmos een van de bekendste eilanden van de Dodekanesos. Het wordt ook wel het 'heilige eiland' genoemd of zelfs het 'Jeruzalem van de Egeïsche Zee, omdat Johannes de Evangelist hier de 'Openbaring' schreef, het laatste boek van het Nieuwe Testament. Het eiland heeft veel kloosters en de sprituele uitstraling van de monnikengemeenschap is groot. De religieuze feestdagen bepalen in hoge mate het levensritme van de inwoners.

Speciaal voor het beroemde klooster van de Heilige Johannes de Evangelist wordt Patmos aangedaan door veel cruiseschepen, maar dit betekent niet dat het eiland overspoeld wordt met toeristen. De cruisetoeristen komen niet verder dan het klooster en het havenplaatsje Skala en zijn na een dag, of eigenlijk paar uur, weer vertrokken. Er is dus nog genoeg ruimte op Patmos om tot rust te komen. Het eiland is uitstekend geschikt om wandelingen te maken of te genieten van een strandvakantie. Patmos biedt een aantrekkelijke mix van kleine heuvels, idyllische baaitjes en leuke stranden. 

Het eiland is vrij droog met weinig bos. Als gevolg hiervan kunt u op veel plaatsen genieten van prachtige vergezichten. Gecombineerd met een aangenaam klimaat dankzij het altijd aanwezige, verkoelende zeebriesje, is Patmos een zeer aantrekkelijke vakantie bestemming.

Patmos heeft geen luchthaven. Het beste vliegt u naar het dichtbij gelegen Samos en neemt u daarna de veerboot naar Patmos. Een combinatiereis met Samos en/of Ikaria is natuurlijk een goede optie. Prinos Reizen kan een leuke reis voor u samenstellen. Een reis op maat, zoals u dat wenst!