MYKONOS

Het Jetset eiland

Vakantie Mykonos

Mykonos is een vrij klein en zeer bekend Grieks vakantie eiland in de Egeïsche Zee, gelegen tussen Tinos, Syros, Paros en Naxos.

Het eiland werd een bekend jetset eiland eind jaren ’50 van de vorige eeuw. Wie zijn hier niet geweest? Van alle bekende Grieken tot lady Gaga en vele anderen. Ook veel Nederlandse jetsetters mogen hier graag hun vakantie doorbrengen.

Maar ondanks dat Mykonos hét feesteiland voor de jetset is, is vooral Mykonos-stad, Chora erg aantrekkelijk en leuk om een paar dagen door te brengen. Het Venetië van Griekenland. Daarnaast ligt op slechts een half uurtje varen het Heilige eiland Delos. Erg interessant, dit eiland van de god Apollon. De ligging van het eiland Mykonos is ideaal om een eilandhop combinatiereis te maken naar Paros en Naxos. Paros ligt op 45 min varen van Mykonos en Naxos weer op 45 min varen vanaf Paros. Dus snel en makkelijk bereikbaar en daardoor is het ideaal om uw eilandhopvakantie op Mykonos te starten. Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Mykonos maakt deze combinatiereis helemaal comfortabel. Geen lange wachttijden in de haven dus!

Mykonos heeft geen hoge bergen of heuvels, het is eigenlijk een vrij vlak eiland. De baai bij Panormos is de diepste baai op het eiland, hij dringt enkele kilometers het eiland binnen. De hele kustlijn van Mykonos bestaat uit 20 fantastische baaien, inhammen en stranden. In het zuiden treft u de bekende en beroemde stranden van het eiland aan. Hier is ook het wegennet vrij uitgebreid. Inmiddels heeft Mykonos naast de oude haven in de stad, op zo’n 300 m van het oude stadscentrum, ook een nieuwe haven bij de havenplaats Tourlos, 3 km ten noorden van de stad.