MILOS

Een zeer gevarieerd Cycladeneiland

12/09/2017 - Han & Hans Smit
Mandrakia_Milos_Prinos_Reizen_vakantie_Milos

Milos is een mooi eiland. Een groot deel van het eiland is niet met een huurauto te bereiken maar de afstanden die moeten worden afgelegd om de bijzondere en mooie plaatsen te bezoeken zijn niet erg groot. Het openbaar vervoer naar de diverse dorpen en stranden is prima en niet duur. Wij hebben er diverse keren gebruik van gemaakt. Ook hebben wij twee dagen een auto gehuurd waarmee wij veel leuke plekken hebben bezocht. Als je de auto niet gebruikt om regelmatig naar een strand te gaan om een dagje te zonnen, is twee dagen ruim voldoende om de diverse bezienswaardigheden te bezoeken.

Adamas is een leuk stadje en door de aankomst en vertrek van veel veerboten erg levendig en gezellig. Er zijn diverse leuke terrasjes voor zowel een drankje als om ’s avonds lekker te eten. En, het is op loopafstand van het hotel Santa Maria Village (10 tot 15 minuten).

Plaka, de hoofdstad, is een mooi dorp met leuke trapstraatjes en pleintjes. Er zijn een aantal leuke winkeltjes en restaurantjes. Het is ook de plek om een prachtige zonsondergang te zien. En aansluitend kun je er lekker eten. Bijkomend voordeel is dat er nog laat bussen terug gaan naar Adamas zodat je niet zelf hoeft te rijden en dus rustig een glaasje wijn kunt drinken.

Verder zijn er op Milos natuurlijk de prachtige en bijzondere rotskusten maar ook de binnenlanden zijn er mooi met hier en daar plekken waar de sporen van de mijnbouw goed te zien zijn (en ook dat is vaak mooi om te zien). Ook zijn er diverse musea die een bezoek waard zijn. En natuurlijk de dorpjes zoals Klima en Mandrakia mag je niet missen.

Milos is wel een stuk toeristischer dan wij hadden verwacht. Een heel verschil met bijvoorbeeld Evia. Er komen veel Italiaanse en Engelse toeristen. Nadeel daarvan is dat het soms best wel druk is, maar al met al is Milos een leuk en interessant eiland om te bezoeken.

Review toevoegen(*) verplichte velden