MILOS

Een zeer gevarieerd Cycladeneiland

Vakantie Milos

Milos is 150 km² groot en heeft ca. 5000 inwoners. Milos is populair onder de eilandhoppers want  het eiland is goed bereikbaar per ferryboot. De boot uit Piraeus stopt o.a. bij Kithnos, Serifos en Sifnos om vervolgens op Milos aan te komen.Vanaf Pireaus maar ook vanaf de omringende eilanden zijn er dagelijks bootverbindingen. Het eiland beschikt ook over een luchthaven deze wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten vanaf Athene.

Als u aankomt met de veerboot stapt u meteen het gezellige centrum van Adamas in. Het Griekse eiland Milos is gezellig en gemoedelijk en het is nog niet zo bekend onder toeristen. Na uw vakantie op het eiland Milos zult u het met ons eens zijn dat het een zeer gevarieerd en wonderschoon Cycladeneiland is.

Milos is een geologische opzienbaring van vulkanische oorsprong waarvan de ondergrondse rijkdommen sinds de oudheid worden geëxploiteerd. Milos is een vulkanisch eiland, maar het landschap heeft niets gemeen met dat van Santorini.Warme bronnen en zwaveluitstotingen getuigen van vulkanische activiteit. Het eiland bestaat uit twee afzonderlijke delen. Alle inwoners wonen in de dorpen in het noorden, vooral in Adamas (de haven), Plaka (de hoofdstad) en de dorpen eromheen, Triovasalos en Pera Triovasalos. In de andere plaatsen is het alleen druk tijdens het toeristenseizoen. Het haventje van Polonia, in het noordoosten, is wat levendiger, omdat hier vandaan de boot naar het buurt eiland Kimolos vertrekt. Het wegennet op Milos tussen de steden en dorpen is uitstekend.