VATERA BEACH HOTEL

Vatera / Lesbos

KAMERTYPES

Tweepersoonskamers (2-3 personen)

Eenvoudig ingerichte kamer met twee eenpersoonsbedden, airconditioning, koelkast met minibar, telefoon en radio. Badkamer met douche, haardroger en toilet. Ruim balkon met zitje. Er zijn een aantal kamers beschikbaar met mini kitchenette. Deze zijn op aanvraag.

OMGEVING VATERA BEACH

U kunt in de directe omgeving fantastische wandelingen maken bijvoorbeeld naar (langs) de ‘schildpaddenrivier’ die zich op minder dan 1 kilometer bevindt. Ook kunt u nog een stukje verder wandelen naar de landtong van Agios Fokas, en een kapel bezichtigen die dezelfde naam draagt. Tevens treft u daar ruïnes aan van een oude tempel en de sporen van een vroege Christelijke Basiliek. Vergeet niet het pittoreske haventje te bezoeken!

De zonsondergang bij Agios Fokas is een van de mooiste bezienswaardigheden van de omgeving. In het dorpje Vrissa, zo’n 2 kilometer vanaf Vatera, bevindt zich een fossielenmuseum hier treft u fossiele planten, boomstammen, schaaldieren en op het land gewervelde dieren aan zoals paarden, herten, antilopen, neushoorns, giraffen, apen en landschildpadden van ongeveer 2 miljoen jaar oud.

Ook kunt u een bezoek brengen aan de therapeutische thermale baden in Polichnitos. Met de huurauto kunt u ook een bezoekje brengen aan Plomari, bekend om zijn ouzostokerijen en ambachtelijke werkplaatsen. De herenhuizen uit vervlogen tijden samen met het vissershaventje met de diverse taverna’s en het vierkante pleintje vormen hét gezicht van het dorp Plomari. Ook het bergdorp Aigassos is een bezoek waard. De nauwe straatjes met in het centrum de uitgestalde koopwaar zoals ouzo, keramiek en houtsnijwerk geven dit dorp een hele gezellige sfeer.