KYTHIRA

Het eiland van Aphrodite, godin van de schoonheid

Vakantie op Kythira

Het ongerepte eiland Kythira is gelegen aan de zuidkust van de Peleponessos. De eilandnaam wordt op verschillende manieren gespeld: Kythira in het Grieks: Κύθηρα, andere schrijfwijzen zijn Kithira, Kythera, Cythera, ook bekend als Cerigo.

De oppervlakte is 285 km² en telt zestig dorpen die  één gemeente vormen. De hoofdplaats is Chora (of Kythira-stad). In de 19e eeuw waren er meer dan 14.000 inwoners; nu is de bevolking gedaald tot ongeveer 4000 inwoners. In Australië alleen al zouden er meer dan 60.000 afstammelingen leven van emigranten uit Kythira.

Dit nog onbekend Grieks eiland is ideaal voor wandelaars en rustzoekers. Het eiland kent absoluut geen massatoerisme. In het voor- en naseizoen is het vooral de rust die de sfeer op Kythira bepaalt, u zult zich 'Griek onder de Grieken' voelen op dit heerlijke ongerepte eiland met een facinerende natuur en prachtige stranden. Ga mee met het dagelijkse ritme van de lokale inwoners; haast kennen ze niet, alles gaat in het rustige 'siga siga' tempo. Hier zult u absoluut kunnen ontspannen, onthaasten en ontstressen! 

In de zomermaanden is het er veel drukker, dan komen de oorspronkelijk inwoners vaak terug naar hun eiland om daar de vakantie door te brengen en familieleden te bezoeken.