SMALL VILLAGE HOTEL

Mastichari / Kos

Kos_eilandexcursie_Prinos_Reizen

GRATIS DAGEXCURSIE KOS EILAND

De grote Kos-eilandtoer

Een mooie toer waarbij u veel hoogtepunten van het eiland Kos gaat zien: ideaal als u niet zelf wilt rijden. Stops zijn op deze dag o.a.: Asklepieion, het bergdorp Zia, Pyli, de badplaats Kardamena en via het bos van Plaka naar Kefalos. Tijdens de terugtocht wordt er nog gestopt bij de windmolen, het museum van Antimachia. Dat u op deze dag veel zult zien en horen kunnen we u garanderen, maar ook zult u verdere ideetjes opdoen om er zelf met een huurauto op uit te trekken.

Bij deelname aan deze gratis excursie wordt u opgehaald bij uw accommodatie en daar ook na afloop terug gebracht. Lunch is niet inclusief!


Exclusief: lunch
Kos_Aegean_Cruise_boottocht_Prinos_Reizen

AEGEAN CRUISE BOOTTOCHT

Na vertrek vanuit de haven van Kos arriveert u na ca. 1 uur varen op het eilandje Pserimos, een mini-eilandje met 60 inwoners. U brengt een heerlijk relaxte uurtje door op het strand, maar u kunt ook het kleine dorpje bezoeken met een paar lokale taverna’s en visrestaurants, direct aan het strand gelegen. Om 12.30 uur vertrekt de boot naar het eilandje Plati. U heeft eerst nog tijd voor een heerlijke duik in zee, terwijl de bemanning de lunch klaarmaakt. Rond 14.00 uur zal de lunch geserveerd worden: souvlaki, Griekse salade, tzatziki en fruit. Hierna wordt er koers gezet naar Kalymnos, het eiland van de ‘Sfouggarades’, de sponzenvissers. Pothia, de hoofdstad, is een van de meest kleurrijke stadjes van de Dodekanessos; elk huis heeft een andere kleur. Het landschap is droog en bergachtig met wat valleien. U brengt een bezoek aan een van de sponsfabrieken en krijgt een begeleide toer door de fabriek waarbij u de geschiedenis van de sponsduikers hoort. Ook zal er een demonstratie zijn van het knippen en bleken van de sponzen. Daarna is er nog voldoende tijd om het mooie stadje zelf te ontdekken en door de prachtige kleurrijke straatjes te slenteren. Vergeet uw zwemspullen en camera deze dag niet!


Inclusief: lunch