KEFALONIA

Het grootste eiland van de ionische archipel

__t___af__ap__Ag_Abdreas

OPTIONELE EXCURSIES KEFALONIA

Eilandtoer Kefalonia

Volledige dagexcursie met koffie & cake, ouzo & mezze en lunch

De dag start met vertrek vanuit Argostoli, de toer gaat door prachtige landschappen met olijf- en wijngaarden en met cipressen bedekte heuvels. De eerste stop is in het stadje Sami, hier werd de film Captain Corelli’s mandoline opgenomen. U heeft hier een half uur vrije tijd om zelf rond te kijken. De volgende stop zijn de Drogarati grotten. Deze bijzondere grotten bereikt u door een afdaling van 165 treden. De akoestiek is hier zo bijzonder dat Maria Callas er ooit gezongen heeft en ook nu in de zomermaanden zijn er vaak concerten. Goede schoenen is wel een voorwaarde en een vestje, de temperatuur in de grotten is een stuk lager (ook in de zomermaanden). De volgde spectaculaire stop is het meer van Melissani. Hier is het ondergrondse meer waar u in een bootje geroeid wordt naar het midden van het meer. Het licht valt van bovenaf door een gat op het meer wat heel bijzondere foto’s oplevert! In het dorpje Agia Efimia wordt een koffiestop gehouden waarbij u getrakteerd wordt op koffie met cake. Op de route naar Fiskardo wordt er nog een fotostop gehouden bij het strand van Mirtos (van bovenaf). Fiskardo is het meest pittoreske plaatsje op Kefalonia mede doordat Fiskardo tijdens de grote aardbevind van 1953 niet getroffen is. Hier trakteren wij u op een heerlijke lunch. U heeft nog vrije tijd om zelf het dorpje te bekijken. Na deze laatste stop brengen wij u terug naar uw beginpunt van deze dag.

Melissani & Drogarati

Op deze halve dagexcursie gaat u naar het Melissani meer en de Drogarati grotten. De toer start met vertrek vanuit Argostoli. Als eerste bezoekt u de Drogarati grotten. Let op: goede schoenen zijn wel zeer aan te raden, u moet 165 treden afdalen (en weer klimmen naar de uitgang!). Deze druipsteengrotten van stalactieten en stalagmieten hebben prachtige gele en oranje kleuren. Het meest bijzondere concert is hier in het verleden gegeven door Maria Callas omdat de akoestiek hier meer dan geweldig is. Nog altijd vinden er in de zomermaanden klassieke concerten plaats in deze bijzondere druipsteengrotten. Een vestje of jasje is aan te raden, de temperatuur is rond de 15 graden, dus zeker in de zomermaanden een groot verschil met de buitentemperatuur. Na deze stop vervolgen we de route naar het meer van Melissani. Het zoute meer staat in verbinding met zee, maar de zee ligt hoger, hoe bijzonder. Ontdekt door een Oostenrijkse wetenschapper die met fluor de stroom van het meer kon volgen. De kleuren van het water die variëren van blauw tot violet schitteren in het zonlicht wat door een opening naar binnenvalt. Een bijzondere ervaring die u niet mag missen! Vanaf het Melissani meer rijden we in ca. 15 minuten naar het plaatsje Agia Efimia voor een heerlijke lunch. Na de lunch vervolgen we de toer langs de kust waarbij u aan de overkant Ithakia (het eiland van koning Odysseus?) kunt zien. Fotostop bij het meest bijzondere strand misschien wel van Griekenland: Myrtos Beach. Vanaf Myrtos is het nog zo’n 40 minuten terug naar Argostoli.

Klassieke Kefalonia toer

Op deze halve dagexcursie gaat u diverse highlights zien van Kefalonia. Het vertrek is wederom vanuit Argostoli. Als eerste brengt u een bezoek aan het klooster van Agios Andreas. De lokale bewoners beweren dat de bijzondere relikwie de zool van de rechtervoet van Agios Andreas is. Tijdens de aardbeving van 1953 liet de witgekalkte muren van het interieur van de kerk los en kwamen er fresco’s boven daterend van de 13e tot de 17e eeuw naar boven. Ze worden beschouwd als de vroege ‘kunst’ van het eiland Kefalonia. De volgende stop is het kasteel van St. George. Hier hebt u tijd om foto’s te maken. U gaat terug in de Byzantijnse tijd. De huidige vorm werd in de 16e door de Venetiaaners gebouwd. Vanaf het kasteel heeft u wondermooie panoramische vergezichten. Na deze stop bezoekt u de wijnmaker van Robola. U krijgt een rondleiding door de wijnmaker en proeft een paar voortreffelijke wijnen. Als laatste stop op deze unieke halve dag excursie maken we een stop bij het dorpje Kourkoumelata. Het dorp is na de aardbeving van 1953 geheel in eer hersteld zoals het er voor de aardbeving uitzag. De weldoener van het dorp, de heer Vergotis heeft het hele project gefinancierd. Een bijzonder dorp met een bijzondere geschiedenis als u door het dorpje met de zee beneden u loopt! Na deze stop keren we terug naar Argostoli.

Ontdek andere mooie stranden op Kefalonia

Vertrek vanaf Argostoli brengen wij u naar een bijzonder strand op ca. 15 minuten van de hoofdstad Argostoli. U heeft 3 ½ uur tijd alvorens wij u weer ophalen en terug brengen naar het beginpunt van deze ‘beach escape’ excursie.