KEA

De poort naar de Cycladen

Vakantie Kea

Kea is het meest noordelijk gelegen eiland van de Westelijke Cycladen en is het eerste Cycladeneiland vanaf de havenplaats Lavrio. De luchthaven van Athene ligt op een uur rijden en de boottocht naar Kea is maar 60 minuten.

Ook al ligt Kea zo dicht bij Athene, het is nog niet ontdekt door de buitenlandse toerist. De Grieken zijn al wel op de hoogte van de pracht en mogelijkheden van dit eiland en komen hier ’s zomers en in de weekenden dan ook graag ontspannen. Pallas Reizen laat u tijdens uw vakantie graag het mooie eiland Kea ontdekken !

Kea is een echt Cycladeneiland: de wit met blauwe kubushuisjes roepen direct dat gevoel op. Door een zeer goed aangelegd wandelnetwerk is het bovendien een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Door de vele heuvels en bergen (de hoogste berg, Profitis Ilias,is 568 m hoog) zijn er prachtige valleien en mooie baaien en stranden.

Kea (of Tziá, zoals de eilandbewoners het noemen) is met zijn 131 km² het 6e eiland in grootte van de Cycladen en ligt op een uur varen vanaf het vaste land. Op heldere dagen kunt u het nabij gelegen Andros, Syros, Tinos, Mykonos, Delos, Paros, Antiparos, Naxos, Kithnos, Milos, Evia en het vaste land zien. Wanneer u met de ferry de haven van Korissia in komt varen, wordt u begroet door de witte kubushuisjes, een gezellige boulevard en aan het einde van de haven een heerlijk zandstrand met parasols. De hoofdstad, Ioulida, ligt op 5 km vanaf de haven en is tegen de hellingen Kastro en Myloi gebouwd. Dit gezellige stadje met de vele trapstraatjes en leuke pleinen is autovrij.