SAO VICENTE

Het muzikale eiland

Pallas Reizen, Sao Vicente, gratis excursiepakket, Nederlandstalig, Mindelo, Kaapverdie

GRATIS EXCURSIEPAKKET SÃO VICENTE

Welkomstexcursie (dagexcursie met lunch)

Op deze gratis dagexcursie zal onze Nederlandstalige reisleiding u rondleiden over het eiland met alle highlights. Een onvergetelijke dag aan het begin van uw vakantie op de Kaapverdische eilanden. Graag laten we u kennismaken met het gebied rondom uw accommodatie. Wij laten u alvast kennismaken met het prachtige gebied rondom Mindelo en het eiland Sao Vicente. Zo zullen we diverse locaties in het centrum van Mindelo aandoen. De bijzondere cultuur en koloniale architectuur zult u niet snel vergeten. We zullen daarna richting de hoogste berg van Sao Vicente rijden, de Mont Vert, om vanaf hier een prachtig 360 graden uitzicht over het eiland te laten zien.

Inclusief lunch.

Strandtransfer

Het plaatsje Baía das Gatas is de plek waar de lokale bevolking steevast naartoe gaat in het weekend om lekker aan het strand te liggen. De golven worden gebroken door de aangelegde stenen en hierdoor heeft u een heerlijk rustig water. Daarna kunt u het plaatsje inlopen en lekker lunchen in een van de restaurants die Baía das Gatas te bieden heeft. Zo kunt u zelf uw dag samenstellen. Wij halen u op en brengen u weer terug naar uw accommodatie.

OPTIONELE EXCURSIES SÃO VICENTE

Lunch Dansant in Calhau

We beginnen de dag met een prettige wandeling. Niet te moeilijk. Nadat we een paar uur gelopen hebben gaan we richting het restaurant Chez Loutcha in Calhau, dat alleen op zondag open is voor deze bijzondere middag. Hier staat een heerlijk traditioneel buffet op ons te wachten. De middag wordt vergezeld met live muziek en zo rond het dessert wordt ook een traditionele dans van Kaapverdië, de Funana, ten tonele gebracht. Er is zelfs de mogelijkheid om zelf ook mee te dansen! Lunchpakket en lunch inbegrepen.

Vuurtorenwandeling in Sao Pedro

Vanaf het vissersdorpje Sao Pedro lopen we over het strand richting Foyabranca. Vanaf hier lopen we tegen de rotswand aan langs de zee richting de vuurtoren van Farol da Ponta Machado. Het duurt ongeveer anderhalf uur om langs de, af en toe, zeer steile rotswand naar de vuurtoren te wandelen. Het prachtige uitzicht en de uiteindelijke vuurtoren zijn het meer dan waard. Daarna lopen we dezelfde weg terug om een lekkere verdiende lunch te nuttigen bij een traditioneel visrestaurant op het strand. Wandelstokken verplicht. Lunchpakket en lunch inbegrepen.

Picknick wandeling Vulkaan van Calhau

Tijdens deze bijzondere excursie nemen we u mee naar de vulkaankrater van Calhau. Vanaf het vissersdorpje Calhau lopen wij in ca. 1,5 uur naar de vulkaan. Daar aangekomen zullen we in de krater afdalen. Op deze bijzondere locatie, in de groene en vruchtbare krater, zullen wij gezellig picknicken. Eenmaal uitgegeten lopen we door naar een van de mooiste stranden van Sao Vicente, Sandy Beach. Hier bestaat de mogelijkheid om te surfen voor de liefhebbers (niet inbegrepen) of gewoon lekker van het strand te genieten. Picknick lunch inbegrepen.

Big game fishing

Altijd al eens benieuwd geweest hoe een grote tonijn wordt gevangen? Tijdens deze enerverende dag gaan we met lokale vissers de oceaan op om ons geluk te beproeven.

Kitesurfen in Salamansa

Kitesurfen is een van de meest opkomende sporten van deze tijd. En dat is erg begrijpelijk, het gevoel dat u ervaart als u over het water gaat is ongelofelijk. Salamansa beach is een prachtige plek om dit te ervaren. Samen met kiteschool Kitesurf Salamansa zullen wij u de fijne kneepjes van het vak leren, onder begeleiding van IKO (International Kiteboarding Association) gecertificeerde instructeurs. De sport is erg toegankelijk en is voor alle leeftijden. Wij verzorgen het vervoer van en naar het strand en op elke lesdag zullen wij lunchen bij het strandrestaurant. Prijs afhankelijk van het aantal lessen.

Snorkel- of duikboottocht

De wateren rondom Sao Vicente staan bekend om hun rijke onderwater leven. Samen met de duikschool uit Mindelo zullen wij dit maritieme leven van dichtbij meemaken. Er zijn verschillende plekken waar we naartoe kunnen gaan, afhankelijk van het weer. Als het u leuk lijkt om een gezonken schip te bekijken, bijzondere en kleurrijke vissen te zien en misschien zelfs een mantra ray, dan is deze excursie zeker wat voor u! Lunchpakketje inbegrepen.

Zondag festival

‘ Gospel, lunch met muziek en dans in Calhao’

Ontdek de Kaapverdische ‘Zondag’…  Begin deze dag met gospel zang, gevolgd door een geweldig buffet in een van de restaurants in Calhao. Hier ontdekt u de traditionele en meest mooie Kaapverdische muziek en dans.

Kreeftdiner

Op zowel São Vicente als Santo Antão klinkt de muziek, kom en geniet van de kreeft!

‘Master Chef Cabo Verde’

Kookworkshop

Leer hoe u een echt cachaupa maakt.

Hier leren de chefs u van São Vicente en San Antão een van de meest memorabele excursies die u mee ‘terug neemt’ naar uw land…

Het bereiden van de ‘Cahupa’.

Hier leert u in een leuke ‘kookworkshop’ de echte cachupa te maken. Verras uw vrienden thuis… en maak ze tegelijk enthousiast voor de Kaapverdische eilanden.

Deze kookworkshop bieden we zowel op São Vicente als op Santo Antão aan.