SAO VICENTE

Het muzikale eiland

Vakantie São Vicente

Het leven op het eiland São Vicente speelt zich voornamelijk af in en rond de hoofdstad Mindelo, een leuke plaats met een gezellige boulevard. Mindelo wordt vaak aangemerkt als de ‘Culturele hoofdstad van de Kaapverdische eilanden'. De befaamde ‘Noite Caboverdiana’ waar bekende en onbekende muzikanten live optreden, doen de stad vooral ’s avond opbloeien. São Vicente is een muzikaal en cultureel eiland waar naast muziek opvallend veel kunst en handvaardigheid wordt bedreven. Een bezoek aan een van de galeries en ateliers is dan ook zeker een must.

Wie houdt van rustige, uitgestrekte en vaak verlaten stranden doet er goed aan om de stad Mindelo uit te rijden naar de plaatsen Baia, Praia Grande, Kalhao, São Pedro, Palha Carka, en Flamengo.

Het eiland Sao Vicente is onderdeel van de ‘bovenwindse’ noordelijke eilanden van de Kaapverdische Archipel. Het ‘kanaal’ van São Vincente scheidt het eiland van het buureiland Santo Antão. De internationale luchthaven Cesaria Evora International airport ligt op circa 10 km ten zuiden van Mindelo.