SANTO ANTAO

Het bergachtige en geurige eiland

San Antao, Pallas Reizen, combinatiereizen Kaapverdische eilanden, Santo Antão

GRATIS EXCURSIEPAKKET SANTO ANTÃO

Welkomstexcursie (dagexcursie met lunch)

Op deze gratis dagexcursie zult door onze locale gidsen rondgeleidt worden over een gedeelte van het eiland met diverse highlights. Een onvergetelijke dag tijdens uw vakantie op Santo Antão.

Inclusief lunch.

Stadtransfer

Vanaf uw accommodatie in Paúl brengen wij u naar het nabij gelegen stadje Ponta do Sol. Bezichtig hier het verlaten vliegveld, het leuke plein en geniet van een lekker drankje op een van de terrasjes. Moe van een wandeling? Laat u dan lekker verwennen in de massagesalon in het centrum. Een aanrader! Zo kunt u zelf uw dag samenstellen. Wij halen u op en brengen u weer terug naar uw accommodatie.

OPTIONELE EXCURSIES

Ontdek San Antão

Wandeling Vallei van Paúl

Voor de actieve wandelaars is dit een must! Deze wandeling begint hoog in de bergen, in de oude vulkaankrater Covas. Vanaf hier zullen we adembenemende uitzichten zien over de Vallei van Paul. Langzaam dalen we naar beneden langs de vulkaan. De uitzichten en natuur zijn bijna te mooi om te kunnen beschrijven. Vanaf hier dalen we richting de Vallei van Paúl. Eenmaal in de vallei aangekomen zullen we een lekkere traditionele lunch tot ons nemen om vanaf hier door te gaan naar het stadje Paúl. Lunchpakket en lunch inbegrepen. Alleen voor geoefende wandelaars, wordt bepaald door uw reisleiding.

Wandeling Fontainhas

Deze bijzondere wandeling begint in het plaatsje Ponta do Sol. Vanaf hier klimmen we de bergen in om een wandelpad langs de zee te volgen. Deze route langs adembenemende vergezichten vervolgen wij totdat we bij het dorpje Fontainhas aankomen. Zonder al te veel prijs te geven kunnen we u verzekeren dat u versteld zult staan van het aanzicht van dit in het bergen gebouwde dorpje. Hier zullen we lunchen in een lokaal restaurantje. Lunchpakket en lunch inbegrepen.

Wandeling Waterval van Neve

Op deze wandeling wordt begeleidt door een wel heel bijzondere lokale gids, Tuna. Samen met Tuna zullen wij naar de waterval van Neve lopen. Dit is zeker geen makkelijke wandelingen daar wij over en door rotsen zullen klimmen en echt de wilde natuur in gaan. Eenmaal bij de waterval aangekomen kunnen we ons daar opfrissen voordat we de weg terug inzetten. Uiteindelijk zullen we heerlijk Italiaans lunchen bij Tuna thuis. Laat u verassen door het enthousiasme van Tuna en ga mee met deze onvergetelijke wandeling! Alleen voor geoefende wandelaars, wordt bepaald door uw reisleiding. Verrassend: wie is Tuna?

OPTIONELE WANDELEXCURSIES

Wandeltochten op het eiland Santo Antão

Er zijn vele verschillende wandeltochten voor alle niveaus op het eiland.

De meeste wandelingen worden door Micky en een lokale gids begeleidt, een Frans ontbijt of een maaltijd in een lokaal restaurant.

1. Cova- Paul vallei, de tuin van Santo Antão (duur ca. 3:30 u)

Vertrek vanaf de hotels met auto’s naar Cova:

20 min. vanaf Porto Nova

Na afloop terug naar de hotels met auto’s:

40 min. naar Porto Nova

De transfer zal u brengen naar de beroemde krater van de Cova vulkaan, omringt door een landschap van ‘manioques’, aardappelen en vele andere groenten die hier verbouwd worden, dit is het beginpunt van deze beroemde wandeling welke door de vallei van Paul gaat op een hoogte van zo’n 1200 m. Een prachtige afdaling met als eindpunt Cabo da Ribeira. Na uw heerlijke wandelavontuur wordt u ‘beloont’ met en een traditionele maaltijd. Authentieke ‘kleuren en smaken’ wachten op u na deze prachtige wandeling.

2. Água Das Caldeiras – Vale de Ribeira da Torre (duur ca. 3:30 u)

Vertrek vanaf de hotels met auto’s naar Águas das Caldeiras:

40 min. vanaf Porto Nova

40 min. vanaf Pedracin Village hotel

40 min. vanaf Vale do Paul

Na afloop terug naar de hotels met auto’s:

1 uur naar Porto Nova

30 min. naar Pedracin Village hotel

30 min. naar Vale do Paul

Op een hoogte van 1528 m  domineert het pijnbos, de vele eucalyptus bomen en inheemse planten. Na ongeveer een uur afdalen bereiken we het dorp Ribeira da Torre. Hier gaat u een rijke verscheidenheid aan planten, groenten, suikerriet- en koffieplantages zien. En natuurlijk zal de productie van de beroemde inheemse drank ‘groggy’ (en ook punch) niet ontbreken.

Na ongeveer nog 1:30 wandelen zullen we aankomen in Ribeira Da Torre.

Picknick lunch is inbegrepen.

3. Corda – Figueiral – Cocculi / ‘the countryside (duur ca. 4:00 u)

Vertrek vanaf de hotels met auto’s naar Corda:

45 min. vanaf Santantao Art Resort

30 min. vanaf Pedracin Village hotel

30 min. vanaf Vale do Paul

Na afloop terug naar de hotels met auto’s:

60 min. naar Porto Nova

Lopend naar Pedracin Village hotel

30 min. naar Vale do Paul

Via de ‘mythische weg van San Antão’ naar Corda, het beginpunt van deze wandeling waarbij de prachtige vergezichten zullen overheersen op deze prachtige wandeling langs de terrassen om het dorpje Coucculi te bereiken met de kerk met de grootste kerkklok van het eiland. Na deze mooie en avontuurlijke wandeling nodigen wij u uit voor een heerlijk en lokale maaltijd in een traditioneel restaurant.

Lunch is inbegrepen.

4. Porto Nova – Altomira – Forquinha -  Ribeira das Patas ( duur ca. 3:00 u)

Vertrek vanaf de hotels met auto’s naar Altomira

60 min. vanaf Porto Nova

Na afloop terug naar de hotels vanaf Ribeira das Patas

40 min. naar Porto Nova

Let op: deze wandeling wordt enkel aangeboden voor gasten die verblijven in Porto Nova

Porto Nova is de eerste ‘hotspot’ voor reizigers op het eiland, het ritme van het leven is typerend voor een kleine havenplaats. Vertrek vanaf het hotel Santantão Art Resort naar  Altomira. Na ca. 40 min. bereiken we Forquinha, met het fantastische ‘dubbele uitzicht’ op Ribeira das Patas en Altomira, we lopen naar beneden richting Ribeira das Patas, waar u het dagelijkse leven van de lokale mensen en hun harde dagelijks werken kunt aanschouwen. Ze werken op het land en houden zich bezig met het transport van water. Karakteristieke en kleurrijke landschappen zorgen voor een enorm contrast met de zwarte vulkaan rotsen die domineren in dit uitzonderlijk mooie landschap.

De lunch zal u aangeboden worden in een lokaal restaurant.

5. Curral Das Vacas – Bordeira De Norte – Sírio (duur ca. 4:00 u)

Vertrek vanaf het hotel met auto’s naar Curral Das Vacas

20 min. vanaf Porto Nova

Na afloop terug naar de hotels vanaf Sirio

40 min. naar Porto Nova

Vertrek vanaf het hotel Sanantão Art Resort naar Curral Das Vacas, we zullen aan onze wandeling beginnen vanaf Bordeira Norte (Cruz de Papa) waarbij u tijdens een ongeveer 1 uur durende wandeling de nabij gelegen eilanden als: São Vincente, Santa Luzia, São Nicolau en andere kleinere eilanden zult kunnen aanschouwen, maar dit is natuurlijk afhankelijk van het weer of we deze panoramische uitzichten op deze eilanden ook zullen zien!  Daarna zullen we  genieten van panoramische uitzichten: op de vulkaan, de keten van Ribeira das Patas, vervolgens dalen we af naar Sírio.

Bij deze wandeling bieden wij u een lunch aan in een traditioneel en lokaal restaurant.

Let op: deze wandeling wordt enkel aangeboden voor gasten die verblijven in Porto Nova

6. Ponta de Sol – Fontainhas – Corvo- Cruzinha (duur ca. 6.00 uur)

Vertrek vanaf het hotel met auto’s naar Fontainhas

60 min. vanaf Porto Nova

20 min. vanaf Hotel Pedracin Village

20 min. vanaf Paul do Val

Na afloop terug naar de hotels

1:30 u naar Porto Nova

50 min. naar hotel Pedracain Village

1:00 u naar Paul do Vale

We vertrekken naar het dorpje Ponta do Sol, gelegen aan de noordoostkant van het eiland, waar de bewoners voornamelijk leven van de visvangst. We zullen al wandelend het gehucht Fontainhas bereiken waar we langs diverse plantages zullen wandelen alvorens we het gehucht Selada Corvo zullen bereiken. Vanaf hier heeft u een panoramisch uitzicht op Ponta dol Sal en Corvo, terwijl we afdalen naar Ribiera, hier treft u diverse waterbronnen aan, het hele jaar door! Vervolgens zullen we het kleine dorpje Formiguinhas met zeezicht bereiken. Nadat we het verlaten dorpje Aranhas gepasseerd zijn zullen we het strand van Ribeira Seca bereiken met een mix van wit- en zwart zand, waar u (indien u wilt) een frisse duik kunt nemen. Hier zijn ook de grotten die door het lava gevormd zijn; ideaal om te picknicken.

Dan zullen we onze tocht vervolgen naar Motcho, om uiteindelijk te arriveren in het pittoreske dorpje van Cruzinha.