KAAPVERDISCHE EILANDEN

Zon, zee, natuur en cultuur

Vakantie Kaap Verdië

Als u op zoek bent naar een tropische bestemming voor de koude wintermaanden in Nederland, maar u heeft geen zin in een lange vliegreis dan is Kaapverdië op ongeveer 6 uur vliegen vanaf Schiphol een goede keuze. Kaapverdie heeft schitterende zandstranden en is een paradijs voor zonliefhebbers, wandelaars en watersporters.

Kaapverdië is een West-Afrikaanse tropische- en vulkanische eilandengroep in de Atlantische oceaan. Cabo Verde in het Portugees of Cape Verde in het Engels, officieel de republiek van Kaap Verdië ligt op zo’n 460 km ten westen van Dakar en Senegal en circa 1500 km ten zuiden van de Canarische eilanden. Kaapverdië was tot 5 juli 1975 een Portugese kolonie en deze invloeden gemixt met Creoolse invloeden zijn, na de onafhankelijkheid, nog goed merkbaar. Door hun ligging kunnen de Kaapverdische eilanden zich het hele jaar heugen op veel zonuren per dag en zeer aangename temperaturen. Eigenlijk is er bijna het hele jaar door een constante temperatuur van zo’n 28 graden Celsius.

Kaap Verdië telt negen bewoonde eilanden, verdeeld in een noordelijke eilandengroep, Barlavento, en een zuidelijke, Sotavento. De noordelijke eilanden zijn Sal, Boavista, São Vicente, Santo Antão en São Nicolau. Onder de zuidelijke groep vallen Maio, Santiago, Fogo en Brava. De eilanden variëren in grootte van 35 km², het kleinste eiland Bravo tot 990 km², het eiland Santiago. De Kaapverdische archipel meet in totaal zo’n 4033 km², wat te vergelijken valt met de totale oppervlakte van het Griekse eiland Evia. Veel te zien en te beleven dus!

Pallas Reizen en de Kaapverdische eilanden

Doordat onze unieke en bijzondere formule en het aanbieden van de minder bekende bestemmingen in Griekenland erg aanslaat bij een grote groep reizigers kregen we steeds meer verzoeken om ook in de wintermaanden reizen aan te gaan bieden naar zon zekere bestemmingen. Daarmee zijn we in de winter van 2016 succesvol gestart met het aanbieden van de Kaapverdische eilanden.

Philip, onze agent ter plaatse (Nederlandstalig) en zijn team zal zorgdragen voor een onvergetelijke Prinos Reizen-reis naar de minder bekende Kaapverdische eilanden zoals Santo Antão en Saõ Vicente. Op deze eilanden stelden wij diverse exclusieve reizen voor u samen.