RETRAITE JORDANIË

Wabi Musa / Jordanië

Authentiek_Jordanie_Pallas_Reizen

PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

Dag 1:Vertrek vanaf Amsterdam met de lijndienst van Royal Jordan Airlines. Aankomst in Jordanië. Transport naar Petra, diner en overnachting in een hotel in Petra.

Dag 2: Bezoek aan Petra. Eén van de nieuwe zeven wereldwonderen. Voor velen de reden om Jordanië te bezoeken. Petra was een handelsstad, de hoofdstad van de Nabateeërs. Een belangrijke post voor de handelskaravanen en pelgrimsreizen per kameel. Je wordt teruggevoerd in de tijd, toen vervoer van A naar B nog maandenlang duurde. In de middag wordt je opgewacht om naar Wadi Rum te vertrekken. Je overnacht in een fijn woestijnkamp met sanitair. Het diner bestaat uit een heerlijke Bedoeïenenmaaltijd.

Dag 3: Vanaf het kamp vertrek je op je kameel of loop je mee, hier begint je eigenlijke retraite. Je trekt de woestijn in, het is even wennen om op een kameel te rijden. In het begin zie je nog wat toeristen en jeeps in de woestijn maar het zal steeds stiller worden naarmate je dieper de woestijn in trekt. Je deint mee in het ritme van de dag. Je went al snel aan het leven als een Bedoeïen. De eerste dag is alles nieuw en krijg je de tijd om je om te schakelen. Lopen, lunch, lopen kamp maken, hout sprokkelen, kamelen verzorgen, diner, kampvuur, sterren kijken, slapen.

Dag 4+5+6+7+8: Steeds dieper trek je de woestijn in, je weet nu hoe een dag verloopt en maakt je eigen reis. Iedere dag beginnen we met een meditatie zodat je in een zeer ontspannen staat de dag laat beginnen. Na het ontbijt stap je of op je kameel of je loopt in stilte mee om de woestijn op je in te laten werken. Tijdens de lunch is er gelegenheid om je te laten masseren. Iedere avond vindt er een healingssessie plaats, ofwel met edelstenen, ofwel met de stemvorken of met de biotensor. Er is gelegenheid om jouw proces te overleggen zodat je steeds weer een stapje dieper kunt gaan naar de oorzaak en naar je bron. Om er uiteindelijk achter te komen waar je heen wilt en wat jou bezig houdt.

Vaak is het goed een paar stappen terug te doen om daarna ten volle tot bloei te komen. In de woestijn krijg je die mogelijkheid. De reis  is om terug te gaan naar je basis, die jou zo uniek maakt. Als je vanuit je eigen basis leeft dan verloopt je leven daarna veel soepeler, kun je makkelijker met conflicten omgaan omdat je weet wie je bent en waar jij voor staat. Je authentieke zelf. De Bedoeïenen reizen met je mee. Zij weten hoe het is om in de woestijn te kunnen overleven. Het is niet altijd romantisch en rozengeur en maneschijn. Zij zullen je aan de hand van hun verhalen en wijsheden op ideeën brengen die je kunt toepassen in jouw leven. Je leert de woestijn kennen, je leert het leven te waarderen, je leert hoe belangrijk jij bent en hoe waardevol jouw leven is.

Dag 8: We keren terug naar het kamp waar je bent begonnen voor een laatste connectie met de woestijn en om je weer voor te bereiden op jouw leven elders.

Dag 9: Vertrek naar Aqaba om daar een hele dag aan zee door te brengen en in de avond naar de souk in Aqaba te gaan. Het diner is in de stad. Overnachting in het resort aan zee.

Dag 10: Vertrek naar de luchthaven. Terugvlucht met de lijndienst van Royal Jordan Airlines. 

Of u verlengt een aantal dagen. Heerlijk ontspannen in Aqaba, zon, zee strand en volop genieten van de luxe van wat deze stad u te bieden heeft. 

Vervoer van Wadi Rum naar Aqaba en naar de  luchthaven worden door ons verzorgd. 

Inclusief: Alle vervoer, alle overnachtingen (1 x hotel, 2 x woestijkamp met sanitair en hete douche, 4 overnachtingen in de woestijn met ontbijt, alle maaltijden, behalve op de dag van aankomst en vertrek en de lunch in Petra. Paard- en kameelrijden met gids. Genoemde massages, healing meditaties, rituelen en ceremonies.

Pallas Reizen, Konstanze Mulstegen, woestijnretraite reis Jordanie

EVEN VOORSTELLEN

Graag stel ik u mijn collega van The Travelclub, Konstanze Mulstegen aan u voor. Zij is degene die bijna 40 jaar ervaring in de reiswereld heeft en dus de reisbranche en uw wensen erg goed kent. Konstanze begon samen met haar vader een eigen reisbureau (bijna ouderwets… de stenenreisbureaus). Mede daardoor heeft zij inmiddels de wereld al een paar keer rondgereisd. Altijd op zoek naar mooie nieuwe reizen voor de klanten. En dat doet zij nog altijd met erg veel passie.

Zo ontdekte zij het andere Jordanië en samen stelden wij voor u deze bijzondere retraite woestijnreis in dit fascinerende land samen.

Binnenkort zal zij een reis naar India begeleiden met collega’s van de keten, een zogenaamde studiereis die ook zij weer samengesteld heeft met de lokale agent ter plaatse die zij al jaren kent. Houd de nieuwsbrief in de gaten! Steeds zullen wij naast ons uitgebreide Griekenlandprogramma ook graag tegemoet komen aan de wensen van onze gasten om daarnaast ook andere bijzondere maatwerkreizen in ons programma op te nemen.

Met Konstanze Mulstegen kunnen wij aan die vraag voldoen!

Het andere Jordanië, de stilte van de woestijn is hiervan een prachtig voorbeeld, net als onze rondreiz door Marokko.