JORDANIË

Retraite in de woestijn

Het fascinerende koninkrijk Jordanië is een betrekkelijk jonge staat in een oud land met een eeuwenoude geschiedenis. De zeer vriendelijke en gastvrije bevolking zal er alles aan doen om het u tijdens uw verblijf zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Het land heeft vele culturele schatten waarvan natuurlijk de verborgen stad Petra, uitgehouwen in de rotsen door de Nabateeërs inmiddels wereldberoemd is en jaarlijks door vele toeristen bezocht wordt. De stad is alleen bereikbaar na een wandeling door een diepe en smalle kloof, de Siq. Het kroonjuweel Petra is lange tijd bedolven geweest. Petra is de ‘dode stad’ het ‘Angkor’ van de woestijn met een tempelcomplex dat een is met de rotsen en graven die er uitzien als paleizen. Grotten met gebeeldhouwde arcadebogen en een amfitheater.

Petra was de hoofdstad van de Nabateeërs vanaf de 5e eeuw v. Chr. tot 105, het jaar dat Trajanus hun koninkrijk tot een Romeinse provincie maakte.

Zuidelijk van Petra voert een weg naar de Golf van Akaba, over de Ras en-Nagab en door de beroemde en indrukwekkende Wadi Rum. Deze Wadi ligt in het zuiden van het land en heeft een oppervlakte van 720 vierkante kilometer. Het is een van de grootste woestijnen ter wereld. U zult hier hoge rode rotsformaties zien, sommigen hebben een hoogte van meer dan 1600 meter. Daarnaast zijn de openvlaktes en de rode duinen van een schoonheid die u nooit meer zult vergeten. Vlakbij een bedoeïenenoase, de Put van Lawrence is de vesting van de Meharistische Compagnie.

De Rode Zee is niet heel ver. Aan de andere kant van de bergketen ligt aan de Golf van Akaba, de havenplaats Akaba, voor Jordanië de enige opening naar zee. Behalve de haven is Akaba, te midden van palmbomen en tamarisken een badplaats wat een eldorado voor diepzee- en koraalduikers is.

Dit bijzondere land staat uiteraard bekend om een van de moderne 7 wereldwonderen: de in rotsen uitgehakte stad Petra. Natuurlijk bezoekt u deze prachtige stad tijdens uw reis. 
De woestijn van dit land leent zich uitstekend voor een speciale retraite-reis die wij exclusief voor u samenstelden. 
Best een avontuur, maar daarnaast ook zo uniek en met de uitstekende leiding, Nederlandstalige reisleiding die u 24/7 begeleidt zult u een onvergetelijke (totaal andere) reis beleven. 
Bij deze 10-daagse reis is zoals u van ons gewend bent heel veel inbegrepen. 
Eigenlijk een ervaring die u niet mag missen