FOLEGANDROS

Indrukwekkende eenvoud

Vakantie Folegandros

Folegandros is een klein rotsachtig eilandje dat zich tussen de eilanden Milos en Sikinos in bevindt. Het eiland kenmerkt zich door zijn steile bergen, mooie stranden en leuke baaitjes. Folegandros is een eiland voor de echte Cycladen liefhebber, die wil genieten van rust, pure cultuur en simplisme.

Het eiland Folegandros kenmerkt zich met name door de (wandel-) paden die er door de heuvels lopen. Deze wandelpaden leiden op een of andere manier altijd naar een klein afgelegen dorpje of naar een mooie klif met fantastisch uitzicht. Dit eiland was tot voor kort nog redelijk onbekend, maar wordt ieder jaar meer bezocht. Dit komt met name door de ligging van de hoofdstad van het eilandje, die net zoals op Santorini op een prachtige verhoogde locatie is gelegen, waarbij je het gevoel hebt op het balkon van de Egeïsche zee te staan.

Folegandros heeft geen luchthaven. Het beste vliegt u naar het dichtbij gelegen Santorini en neemt u daarna de veerboot naar Folegandros. Uiteraard regelt Prinos Reizen dit alles voor u als u een reis naar Folegandros boekt. Een combinatiereis met Santorini en/of Amorgos is natuurlijk een goede optie. Prinos Reizen stelt graag een reis naar wens voor u samen!