FLY & DRIVE PELOPONNESOS

Peloponnesos / Fly & Drive programmas Griekenland

Prinos_Reizen_Fly___Drive_Pelponessos_kudde_geiten_op_de_weg

9-DAAGSE FLY & DRIVE PELEPONESSOS

Fly en drive Peleponnesos

De Peloponnesos, het beroemde schiereiland van Griekenland heeft een boeiende geschiedenis en veel historische bezienswaardigheden. Vierduizend jaar lang was de Peloponnesos het centrum van belangrijke culturele ontwikkelingen in de Middellandse zee. Zo kunt u de ruïnes bezoeken van de historische stad Sparta, of Olympia, de stad waar om de vier jaar de originele Olympische spelen werden gehouden. Maar ook de middeleeuwse stadjes Nafplion en Monemvasia en het goed bewaard gebleven oude theater van Epidaurus zijn een bezoek meer dan waard. En dit zijn slechts een paar highlights van de Peloponnesos!

De combinatie van cultuur, geschiedenis, uitgestrekte zandstranden, vele zonuren en de traditionele Griekse keuken maakt de Peloponnesos tot een geweldige vakantiebestemming. U verblijft in zeer goede 3 of 4* hotels op basis van logies en ontbijt.

Dag 1. Athene-Korinthië (105 km)

Na aankomst op de luchthaven van Athene neemt u de huurauto  in ontvangst en rijdt u naar uw eerste over­ nachtingshotel.  De route gaat langs de kust van Attica, ten westen van Athene. U kunt het kanaal van Korinthië bezichtigen. Overnachting bij Korinthië.

Dag 2. Korinthië-Olympia (180 km)

Als u binnendoor  rijdt, passeert u de prachtigste Arcadiadorpen en de indrukwekkende Lousios­kloof. De kloof is 5 km lang en bijna 300 m diep in het smalle spectacu­ laire deel. Hier vindt u op de steile kliffen middeleeuwse kloosters en kerken. Er zijn uitgezette wandelroutes die hoogtepunten van de streek met elkaar verbinden. Be­ zoek vooral ook de pittoreske dorpjes die aan de oostelijke oever van de kloof liggen. Overnachting bij Olympia.

Dag 3. Olympia-Kalamata (190 km)

Bezoek aan het antieke Olympia, de plek waar in 776 v. Chr. de eerste Olympische Spelen ter ere van oppergod Zeus gehouden werden. Olympia was ook een heiligdom, waar tempels stonden voor Zeus en Hera en waar de beroemde beeldhouwer Phidias zijn atelier had. Overnachting in Kalamata.

Dag 4. Kalamata-Gytheio (130 km, of rond de hele punt van de ‘binnenste Mani’ 200 km)

Gytheio is de leuke en gezellige havenplaats aan het begin van ‘binnenste Mani’. Vanuit hier kunt u ‘de Mani’ gaan verkennen, een zeer traditioneel stukje Griekenland met bijzonder torenhuizen. Ook de grotten ‘Spiliai Dirou’, het grootste grottenstelsel van Griekenland, zijn een bezoek waard. Overnachting in Gytheio.

Dag 5. Gytheio-Monemvasia (65 km)

Monemvasia draagt de bijnaam ‘Gibraltar van Grieken­ land’ en ligt op 300 meter boven zeeniveau op een kale rots. De stad is een waar openluchtmuseum. Overnachting bij Monemvasia.

Dag 6. Monemvasia-Sparti-Mystras (130 km)

Bezoek aan spook­ en ruïnestad Mystras, nu museum­ stad. De laat­Byzantijnse kunstenaarsstad ligt op een unieke plek op een uitloper van het Tavgetos­gebergte. Overnachting bij Sparti.

Dag 7. Sparti-Nafplion (110 km)

Het nonnenklooster  van Panayia tis Elonis ligt spectaculair tegen de rotswand.  Bijzonder hier zijn de kapel met zijn vele iconen en lampjes, en de geneeskrachtige bron bij het klooster. Vier kilometer strand vindt u bij Plaka.

De kustlijn vanaf Sampatiki naar Astros en het strand van Astros, met het ‘kastro’ bovenaan het dorpje, is erg mooi door zijn vele baaien. Overnachting in Nafplion

Dag 8. Nafplion-Athene (175 km)

In de ochtend verkent u de stad Nafplion met zijn prachtige Palamidi­vesting. U kunt Mykene en Antiek Epidaurus bezoeken. Terug naar Athene via de snelweg. Overnachting in Athene of in uw verlengingshotel.

Dag 9. Bij geen verlenging terugvlucht Athene- Amsterdam.

Dag 9. bij verlenging, u rijdt vandaag naar b.v. Poros, haven van Rafina, haven van Skala Oropos voor uw verlenging voor het eiland Poros, Zuid-Evia of Centraal-Evia. Maar natuurlijk kunt u ook kiezen om nog een paar dagen in Athene te verblijven om deze boeiende en bruisende stad te verkennen. U krijgt van ons alle informatie in het Nederlands op voorhand bij  uw aankomst in Athene.