FLY & DRIVE NOORDOOST-GRIEKENLAND 'IN DE VOETSPOREN VAN PAULUS'

Thessaloniki / Fly & Drive programmas Griekenland

Pallas Reizen Athos Cruise

PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

Dag 1 Amsterdam (of Brussel) – Thessaloniki – Asprovalta (87 km)

Op de luchthaven van Thessaloniki staat de autoverhuurder u op te wachten om u de huurauto uit te leveren. Een B-cat (Fiat Panda of gelijkwaardig) met volledige allrisk verzekering en indien u wenst een tweede bestuurder gratis op het contract. U rijdt naar de mooie plaats Asprovalta waar u uw eerste twee overnachtingen heeft in een goed 4* hotel zoals bijvoorbeeld Saint George hotel.

Dag 2 Cruise Ouranoupolis

Vandaag rijdt u vanaf uw hotel naar Ouranoupolis waar u een cruise gaat maken langs de imposante kloosters van de Heilige Berg Athos. U kunt kiezen voor de ochtend- of middag cruise. De prachtige boot vertrekt vanaf de haven van Ouranoupolis. Na de cruise kunt u heerlijk lunchen (of dineren) in het restaurant Kritikos (een top restaurant) of in een van de vele restaurantjes van dit charmante plaatsje. Slenter langs de winkeltjes of geniet van een drankje aan zee. U overnacht weer in uw hotel in Asprovalta.

Dag 3 Asprovalta- Kavala (90 km)

Vandaag rijdt u vanaf Asprovalta naar Kavala. Wij adviseren u de route langs de kust te nemen en natuurlijk een bezoek te brengen aan de ruïnestad Amphipolis en u vervolgt de prachtige route naar Kavala met zijn schilderachtige oude akropolis. U verblijft in een goed 4* hotel bijvoorbeeld het Egnatia City & Spa hotel voor 2 nachten.

Uiteraard mag een bezoek aan de opgravingen van Philippi en de plaats waar de eerste vrouw van Europa, Lidia, de purperverkoopster gedoopt werd door de apostel Paulus mogen niet ontbreken naar onze mening.

De stad Kavala is een mooie stad aan zee gelegen. Hier kunt u dwalen door het ‘oude en nieuwe’ Kavala. Het hoger gelegen deel van de stad met de trapstraatjes, de authentieke huizen, de geschiedenis die hier ligt… u voelt en ziet het bij elke voetstap in dit deel van de stad. Daarnaast is het ‘moderne deel’ van de stad ook erg aantrekkelijk.

Dag 5 Kavala-Xanthi (55 km)

Vanaf Kavala rijdt u naar Xanthi, niet een hele lange route, heel relaxed dus. U kunt nationale parken, bezoeken op uw route naar Xanthi. Een aanrader is natuurlijk het Nestos delta, niet ver van Xanthi. Deze stad ligt in de provincie Thracië. Tot zo’n 90 jaar geleden was deze stad Turks gebied en tot op de dag van vandaag heeft deze stad en het gebied nog van oorsprong Turkse bewoners. Hier komt ook de Oriënt helemaal tot leven. De geschiedenis is in deze hele regio indrukwekkend. U krijgt bij uw reisbescheiden uiteraard informatie over deze geschiedenis.

U verblijft voor 2 nachten in een goed 4 *of 5* hotel, bijvoorbeeld het Z Palace hotel in Xanthi.

Dag 7 Xanthi-Alexandroupolis (104 km)

Hier verblijft u in een 4 of 5* hotel zoals bijvoorbeel het Alexander Beach hotel (5*). U bevindt zich nu op slechts 15 km van de Turkse grens. Dat de Oriënt ook hier voelbaar is zal u niet verbazen.  Ook hier weer een stukje indrukwekkende geschiedenis. U verblijft hier voor 1 nacht

De stad is in 1919 bevrijd (van de Osmanen) en heette daarvoor Dede-Agatch, wat "de boom van de monnik" betekent. Na de WO I werd de stad in het Verdrag van Neuilly aan Griekenland toegewezen.

In 1920 bracht koning Alexander I van Griekenland een bezoek aan de stad en hierna werd de stad Alexandroupoli genoemd (stad van Alexander, en dus niet zoals veel gedacht wordt genoemd naar Alexander de Grote, ‘zijn stad’ is Alexandrië in Egypte, nog steeds vindt u hier veel Griekse ondernemers, maar dat is een ander stuk historische geschiedenis). Alexandroupolis werd tijdens de Russisch-Osmaanse oorlog van 1877-1878 door de Russen veroverd. Russische troepen vestigden zich in het (toen destijds) dorp en er werd door hen een stadsplan gemaakt met brede straten die parallel aan elkaar liepen. (Zoals we zoveel zien in Griekenland, in de nu ‘moderne’ steden zoals Sparta, Athene, Karystos op Evia, deze steden zijn overigens door Duitse architecten ontworpen en hebben als voorbeeld gediend voor Alexandroupolis).

Dag 8 Alexandroupolis-Thassos (havenplaats Keramoti 145 km)

Vandaag reist u vanaf Alexandroupolis naar de havenplaats Keramoti, vanwaar u de ferry neemt naar het prachtige eiland Thassos. Hier verblijft u voor 4 nachten in een goed 4* hotel, bijvoorbeeld een van onze favorieten: A for Art Design hotel in de stad. Dit pand was vroeger een tabaksfabriek en is al sinds jaren omgetoverd tot een heerlijk rustig gelegen hotel in de stad. De ideale uitvalsbasis om het eiland te gaan ontdekken. Vanaf het hotel kunt u een prachtige wandeling naar de antieke overblijfselen maken boven de stad gelegen met spectaculair uitzicht. U kunt met uw auto een waanzinnig mooie toer ‘om het eiland maken’. Bezoek het klooster, de bergdorpjes. Hier ontdekt u het authentieke Thassos. Maar ook het schilderachtige haventje van Thassos is uniek! Hier kunt u de heerlijkste gerechten, ook authentieke gerechten van het eiland proberen.

Dag 12 Thassos-Keramoti-Thessaloniki  (190 km)

U gaat vanaf Thassos weer met de ferryboot naar Keramoti en vandaar rijdt u naar Thessaloniki. De tweede stad van Griekenland en naast de leuke wijken, de vele bezienswaardigheden is deze stad een ideale uitvalsbasis om de omgeving en de opgravingen van Vergina te bezoeken.

Deze stad werd in 315 v. Chr. gesticht door Kassander. Hij was getrouwd met de halfzuster van Alexander de Grote. Hij noemde de stad naar zijn echtgenote. Thessaloniki werd al spoedig de belangrijkste stad op de handelsroute van het westen (de Levant) naar het oosten, welke de stad tijdens de Romeinse periode veel welvaart bracht, welke de naam Via Egnatie droeg, tot op de dag van vandaag. De route werd destijds gebruikt voor het transport van zijde uit China.

De apostel Paulus kwam hier, in de stad Thessaloniki om het evangelie van Christus te verkondigen. De lokale bevolking joeg hem ‘weg’, door de straten en bestormde het huis waar hij zat. Later kwam de Romeinse keizer Galerius en later Theodosius (hij bekeerde zich tot het christendom maar liet wel 7000 christenen afslachten. Hij toonde berouw!

In 827 na Chr. werd de Heilige Cyrillus geboren in de stad en als theoloog bracht hij de Slaven in aanraking met het christendom. Hij gaf zijn naam aan het Cyrillisch alfabet.

In de Byzantijnse periode werd Thessaloniki na Konstantinopel (Istanbul) de belangrijkste stad binnen het Oostromeinse Rijk. Toen Istanbul in 1453 viel werd Thessaloniki ingelijfd bij het Osmaanse rijk. De joden uit Spanje werden in 1492 verdreven en kwamen naar de stad Thessaloniki.

U verblijft voor 4 nachten in Thessaloniki in een goed 4 * hotel.

Dag 16 Thessaloniki-Amsterdam (of Brussel)

Vandaag is uw terugvlucht naar Amsterdam of Brussel. U levert de huurauto in op de luchthaven waar de autoverhuurder u opwacht op om uw auto in te nemen.

Fly___Drive_Pallas_Reizen_Asprovalta

VOORBEELD VAN UW OVERNACHTINGSHOTEL IN ASPROVALTA

Dit is een voorbeeld van een van de overnachtingshotels in Asprovalta. U overnacht in een 4 sterren hotel op basis van logies en ontbijtbuffet in een tweepersoonskamer. De hotels liggen bij het prachtige zandstrand van Asprovalta. 

Egnatia_City___Spa_hotel_Kavala

VOORBEELD VAN UW OVERNACHTINGSHOTEL IN KAVALA

U overnacht in de stad Kavala in een goed 4 sterren hotel zoals bijvoorbeeld het Egnatia City hotel & Spa. Dit 4 sterren hotel staat garant voor een heerlijk verblijf in deze bijzondere stad vanwaar u prachtige dagtochten kunt maken. Bezoek bijvoorbeeld de oude stad Philipi. Hier werd de eerste vrouw van Europa, Lidia de puperverkoopster, gedoopt door Paulus.

superior_2_pk_Z_Palace_hotel

VOORBEELD VAN UW OVERNACHTINGSHOTEL IN XANTHI

Dit comfortabele vijf sterren hotel beschikt over een heerlijk zwembad. Daarnaast zijn de kamers heerlijk comfortabel en goed verzorgd. Het personeel zal er alles aan doen om u een heerlijk verblijf te laten hebben in hun hotel.