FLY & DRIVE EPIROS

Preveza / Fly & Drive programmas Griekenland

Meteora kloosters, Kalambaka, Pallas Reizen, autorondreizen Griekenland

PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG VANAF PREVEZA

Dag 1. Preveza-Syvota 83 km

Voor uw eerste overnachting verblijft u in het Arilla Beach hotel bij Syvota. Dit kleinschalige hotel is aan het strand gelegen en heeft tevens een zwembad.

Dag 2. Syvota-Ioannina 97 km

De prachtige stad Ioannina mag bij deze autorondreis niet ontbreken naar onze mening. Hier overnacht u in het kleinschalige Dovitel hotel.

Dag 3 en dag 4. Ioannina-Vikos (Monodendri) 40 km

Vandaag is de afstand niet heel ver naar het dorp Monodendri in het Vikos gebied. Vanuit hier kunt u dit prachtige gebied gaan ontdekken. U verblijft hier 2 nachten in het traditionele hotel Ladias.

Dag 5. Monodendri-Metsovo 90 km

Dit kleinschalige familiehotel Asteri ligt centraal op 250 m van het dorpsplein van die mooie dorp. Metsovo is een Grieks bergstadje en gemeente met ± 6.500 inwoners in de Griekse bestuurlijke regio Epirus. Het stadje ligt op een hoogte van 1.160 m dicht bij de Katarapas op de route die, van west naar oost, dwars door het Pindosgebergte leidt.

Dag 6 en 7. Metsovo-Kalambaka (Meteora kloosters) 64 km

U verblijft voor 2 nachten in Kalambaka te verblijven zodat u diverse Meteora kloosters kunt bezoeken. U verblijft in het Divani hotel.  Indien u alleen de Fly & Drive wilt doen en GEEN verlening wilt dan adviseren wij u om de laatste nacht in Preveza door te brengen zodat u op de dag van vertrek niet heel vroeg moet vertrekken uit Kalambaka. Maar dit is aan u! U kunt dit bij boeking doorgeven.

Dag 8. Kalambaka-Lefkas 250 km of Kalambaka Preveza luchthaven 200 km

Vandaag gaat u naar het eiland Lefkas voor uw verlenging van een week. U kunt uw reisdag indelen zoals u zelf wilt. Op Lefkas verblijft u dan 7 nachten.

Of u keert terug naar de luchthaven voor uw terugvlucht vanaf Preveza naar Amsterdam.

Korfu, Corfu, autorondreis, Epirus, Epiros, Pallas Reizen Griekenland

PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG VANAF KORFOE

Dag 1. Korfoe-Igomenitsa-Syvota

Vertrek vanaf Amsterdam, al naar gelang welke dag u wilt vertrekken met Transavia, Tuifly of Corendon, de vlucht duurt ca. 2 ½ uur. Ook vanaf Brussel is vertrek mogelijk met Brussels Airlines. Op de luchthaven wordt de huurauto aan u uitgeleverd, B-categorie inclusief All-risk verzekering.

Vanaf het vasteland van Griekenland varen diverse veerboten op en aan. De verbinding tussen Korfoe (Korfoe) en Igoumenitsa op het vasteland van Griekenland is zeer frequent. In het hoogseizoen kunt u vanaf 's morgens vroeg tot 's avonds laat, ongeveer 10 keer per dag overvaren. Ideaal voor een combinatievakantie Korfoe en Epirus. Ook heeft Korfoe (Korfoe) een dagelijkse bootverbinding met de havenstad Sarande in Albani (een aanrader als dagtrip)!

Igomenitsa-Syvota 27 km

Voor uw eerste overnachting adviseren we hier het Arilla Beach hotel bij Syvota. Dit kleinschalige hotel is aan het strand gelegen en heeft tevens een zwembad.

Dag 2. Syvota-Ioannina 97 km

De prachtige stad Ioannina mag bij deze autorondreis niet ontbreken. Hier verblijft u in het kleinschalige Dovitel hotel.

Dag 3 en 4. Ioannina-Vikos (Monodendri) 40 km

Vandaag is de afstand niet heel ver naar het dorp Monodendri in het Vikos gebied. Vanuit hier kunt u dit prachtige gebied gaan ontdekken. U verblijft hier 2 nachten op basis van logies en ontbijtHet dorpje ligt op1060 m hoogte.

Dag 5. Monodendri-Metsovo 90 km

Dit kleinschalige familiehotel ligt centraal op 250 m van het dorpsplein van die mooie dorp. Metsovo is een Grieks bergstadje en gemeente met ± 6.500 inwoners in de Griekse bestuurlijke regio Epirus. Het stadje ligt op een hoogte van 1.160 m dicht bij de Katarapas op de route die, van west naar oost, dwars door het Pindosgebergte leidt.

Dag 6 en 7. Metsovo-Kalambaka (Meteora kloosters) 64 km

U verblijft voor 2 nachten in Kalambaka te verblijven zodat u diverse Meteora kloosters kunt bezoeken. U verblijft in het Divani hotel. 

Of u verblijft 1 nacht minder in Kalambaka en brengt uw laatste nacht op Korfoe door waar u de volgende dag weer vertrekt naar Nederland.

Dag 8. Kalambaka-Igomenitsa-Korfoe 168 km

Vandaag rijdt u vanaf de kloosters van Kalambaka terug naar Igomenitsa waar u de overtocht heeft naar Korfoe. In overleg met u bepalen wij de tijd van de overtocht. U verlengt uw vakantie met een week op het mooie Korfoe.

Of u vliegt terug naar Nederland.