FLY & DRIVE CENTRAAL GRIEKENLAND, EVIA EN ATHENE

Centraal Griekenland / Fly & Drive programmas Griekenland

PROGRAMMA 16-DAAGSE AUTORONDREIS

Dag 1 Amsterdam of Eindhoven-Athene-Delphi

Vertrrek vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Athene. Hier wordt u opgewacht door onze reisleiding die u de laatste update informatie over de te rijden routes overhandigen. Het uitgebreide informatiepakket heeft u al eerder bij uw reisbescheiden opgestuurd gekregen. De autoverhuurder levert de huurauto aan u uit. Deze is allrisk verzekerd (FDW), dus geen afkoop eigen risico.

Athene-Delphi 200 km

U rijdt naar Delphi waar wij 2 overnachtingen voor u in het gezellige en knusse hotel Kastalia Boutique hotel geboekt hebben in een kamer met zeezicht (in de verte) op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 Delphi

Vandaag kunt u de prachtige opgravingsplaats Delphi en het museum bezoeken. Aanrader is ook zeker om ’s middags een bezoek te brengen aan het prachtige bergdorp Arachova.

Dag 3 t/m 6 te rijden afstanden bij elkaar ca. 150 km

Na het ontbijt kunt u via een mooie stop bij het klooster van Osios Loukos naar de havenplaats Arkitsa rijden. Maar er zijn vele mooie routes waaruit u kunt kiezen om naar Arkitsa te rijden. Hier is de overtocht naar Noord-Evia, naar de kuurbadplaats Edipsos. Vanaf Edipsos is het 30 km naar Artemision. Hier overnacht u voor 4 nachten bij hotel Altamar of Irene studio’s. Dit kleinschalig hotel- en appartementen complex is op 1 km van het strand van de grotere badplaats Pefki gelegen. U verblijft hier op basis van logies en ontbijt. In deze dagen kunt u naar aanleiding van de routesuggesties prachtige routes rijden in het noorden van het eiland Evia. U krijgt van Pallas Reizen een welkomstdiner aangeboden in het restaurant van hotel Altamar en Irene studio op de eerste dag van uw aankomst en een lunch- of dinervoucher te besteden bij restaurant Aithrion van Nederlandse Astrid en haar Griekse familie, hun restaurant is op een unieke locatie met spectaculair uitzicht op het Agios Nikolaos kerkje.

Dag 7 t/m 8 van Noord-Evia naar Centraal-Evia is ca. 140 km

Vandaag rijdt u van Noord-Evia naar Centraal-Evia, als u van hotel Altamar & Irene studio’s naar Sunrise aparthotel in Eretria rijdt is de afstand 140 km. Maar u kunt er ook voor kiezen om via het ‘achterland’ naar Eretria te gaan, via het schitterende bergdorp Steni bijvoorbeeld. Dan is de afstand langer uiteraard. U verblijft in een studio bij het aparthotel Sunrise op basis van logies en ontbijt. U krijgt van Pallas Reizen een welkomstdiner aangeboden bij taverna Romeo. U kunt het centrale deel van Evia gaan verkennen, maar ook de hoofdstad Chalkida is absoluut een bezoek waard met zijn prachtige kasteel, brug met ‘het gekke water’ en mooie boulevard en winkelstraat, de Avandon.

Dag 9 van Centraal- naar Oost-Evia is de te rijden afstand ca. 65 km

Wij adviseren u via het achterland van het centrale deel naar Kymi in het oosten te rijden. Hier overnacht u in het Kymi Palace hotel bij Kymi Paralia. Hier krijgt u van ons een welkomstdiner aangeboden bij de taverna van het hotel, deze ligt op loopafstand van het hotel. U kunt een bezoek aan het prachtige bergdorp Kymi brengen en absolute aanrader is het vrouwenklooster van Kymi op 6 km afstand van het bergdorp, gewijd aan de Metamorfose van Christus. Denk om gepaste kleding.

Dag 10 t/m 13 van Oost-Evia naar Zuid-Evia, Karystos ca. 95 km

Via een andere route rijdt u naar Zuid-Evia, naar Karystos. Hier overnacht u 4 nachten in het Anastasia hotel, centraal gelegen bij het strand en de boulevard en centrum van Karystos. Welkomstdiner in het hotel of bij een van de restaurants aan de boulevard.

Dag 14 t/m 16 van Zuid-Evia naar Athene

Bij de haven van Marmari levert u de huurauto in. De boottickets heeft u reeds van onze reisleider Micky Dendias overhandigd gekregen. De overtocht naar Rafina is 1 uur. In de haven van Rafina staat taxichauffeur Vasilis klaar om u naar Athene te brengen. Naar het Novus City hotel. Hier overnacht u 2 nachten op basis van logies en ontbijt. U krijgt een stadswandeling met lunch en een avondexcursie gratis. Deze excursies worden door Marleen Veldhorst begeleidt. De avondexcursie is een soort ‘hap & stap’ avond, waarop Marleen u voor het diner meeneemt naar diverse kleine restaurantjes waarbij het diner samengesteld is uit de bekende ‘mezedes’.

Dag 16 terugvlucht van Athene naar Amsterdam of Eindhoven

In het voor- en naseizoen zult u ’s avonds terug naar Amsterdam of Eindhoven vliegen in de maanden juli en augustus is dat ’s ochtends. U wordt bij het Novus City hotel opgehaald door de taxichauffeur Vasilis die u naar de luchthaven rijdt. Wij hebben u op voorhand al ingecheckt en de boardingpassen heeft u in printversie van het hotel gekregen.

INCLUSIEF BIJ DE REIS INBEGREPEN

Retourvlucht Amsterdam of Eindhoven-Athene v.v.

1 stuk ruimbagage (20 kg) en 1 stuk handbagage (10 kg) per persoon

Huurauto cat. C, b.v. Toyota Auris, allrisk verzekering, ongelimiteerde kilometers voor 14 dagen

Uitgebreid informatiepakket met routesuggesties, wegenkaarten, restauranttips

Nederlandstalige informatieboekjes over Evia, Athene en Griekenland

2 overnachtingen in Delphi

4 overnachtingen op Noord-Evia, hotel Altamar of studio’s Irene, inclusief welkomstdiner en lunch of diner bij restaurant Aithrion in Ellenika

2 overnachtingen op Centraal-Evia, aparthotel Sunrise, inclusief welkomstdiner bij taverna Romeo

1 overnachting op Oost-Evia, Kymi Palace hotel, inclusief welkomstdiner bij taverna Aegaio.

4 overnachtingen op Zuid-Evia, Anastasia hotel, inclusief welkomstdiner in het hotel of taverna Agoni of taverna Cavo D’ Oro

Boottickets voor overtocht naar Rafina vanaf Marmari op Zuid Evia

Taxitransfer naar het Novus City hotel in Athene

Wandel- en avondexcursie in Athene, inclusief lunch en diner

Alle overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt

Taxitransfer naar de luchthaven van Athene

Boardingpassen in printversie overhandigd door het hotel