WANDELREIS ZUID-EVIA

Karystos / Evia

Wandelreis op Zuid- Evia

Naast Centraal-Evia leent ook Zuid-Evia zich meer dan uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen door een spectaculaire  en afwisselende natuur. Ook op Zuid-Evia zijn de wandelingen verdeeld over twee weken. Zo kunt u optimaal genieten van de wandelingen en kunt u tussendoor ontspannen, al dan niet onder begeleiding van uw reisleiding bijzondere excursies te maken. De Cavo D’Oro toer is bijvoorbeeld een unieke tocht waarbij u het achterland van Zuid-Evia leert kennen. Of u kiest voor een ontspannen dag bij het zwembad van uw accommodatie, of een heerlijk dagje strand. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Het wandelprogramma op Zuid-Evia is vooral geschikt voor de meer geoefende en gevorderde  wandelaars. De kloofwandelingen, de wandeling naar de ‘niet afgemaakte kolommen’ en de tocht naar het Drakenhuis op de top van het Ochi-gebergte zijn niet geschikt voor de minder geoefende wandelaar.

Wandeling 1. Agios Dimitrios wandeling, langs de kloof van Agios Dimitrios

De wandeling staat gepland op de 3e dag van uw verblijf. Vanaf Marmari en Karystos is het ongeveer 45 minuten rijden naar het beginpunt van de wandeling. De route naar het beginpunt is erg mooi, de diverse landschappen en natuur geven al een idee van wat u zult gaan zien tijdens deze wandeling. Deze zware wandeling gaat over een smal pad langs de kloof. Wandelstokken zijn aan te raden. Mocht u deze niet hebben? Geen zorgen uw reisleiding zorgt voor authentieke wandelstokken waar mee de herders zich verplaatsen in dit gebied.  U krijgt een lunchpakket mee voor onderweg. Na afloop van de wandeling wordt er nog een hapje gegeten op het eindpunt bij de kantine op het strand van Agios Dimitrios.  Duur van de wandeling ca. 5,5 – 6 uur, afstand 7 km

Wandeling 2. Mili wandeling

Deze wandeling staat gepland op de 5e dag van uw verblijf. Een prachtige wandeling die we aan het begin van de avond organiseren. U kunt prachtige foto’s maken bij ‘avondlicht’, de zgn. ‘gouden gloed’. De wandeling is niet zwaar. Onderweg zullen we bij een kerkje en een oud huis van een van de burgemeesters van Karystos stoppen. De wandeling door de prachtige natuur zal u verrassen!

Duur van de wandeling ca. 2,5 – 3 uur, afstand 7 km

Wandeling 3. Dimosari-kloofwandeling, het einde van de kloof is aan de Aegaïsche Zee

Deze wandeling staat gepland op de 7e dag van uw verblijf. Een spectaculaire wandeling door een van de mooiste kloven van Evia èn Europa! Vanaf Marmari en Karystos is het ongeveer 45 minuten rijden naar het beginpunt van de wandeling bij Roukila op 1000 m. hoogte. Hier zult u  genieten van de adembenemende natuur, de bossen vol met eiken-, kersen- en walnotenbomen en bergstroompjes bepalen het begin van de wandeling. Ook komen we langs een restant van een ‘Drakenhuis’ en een grot. Na deze mooie start komen we aan het begin van de kloof die vlakbij het strand van Kallianos uitkomt, de andere kant van Zuid-Evia. In het dorpje Agios Dimitrios genieten we in een lokale taverna onder het genot van een drankje en hapje na van een adembenemende tocht. U krijgt een lunchpakket mee voor onderweg.

Duur van de wandeling ca. 5,5 – 6 uur, afstand 7 km

Wandeling naar de niet afgemaakte kolommen

De wandeling staat gepland op de 10e dag van uw verblijf. Deze wandeling is geschikt voor de meer geoefende wandelaars onder u. Geen makkelijke wandeling omdat de wandeling omhoog gaat. Wel wordt u uiteraard beloond met een spectaculair uitzicht over Karystos. Na de afdaling zal er bij taverna ‘ O geros platanos’ (‘de bejaarde plataan’) een hapje en drankje klaarstaan. Tijd om ook de traditionele dansen van Karystos en de Cavo D’Oro te leren.

Duur van de wandeling ca. 3,5 uur, afstand (heen en terug) 8 km

Wandeling naar het mooiste Drakenhuis van Evia

De wandeling staat gepland op de 12e dag van uw verblijf. Boven op de top van het Ochi-gebergte staat het best bewaarde drakenhuis van het eiland Evia. De wandeling start op een hoogte van 1000 m. Het Drakenhuis staat op de top, op een hoogte van 1400 m. De tocht naar het beginpunt is erg mooi en er zullen ook bij deze tocht naar boven diverse foto-stops gehouden worden. De wandeling gaat naar de top. Deze wandeling is een middelzware tot zware wandeling, vooral vanwege het klimmen en dalen. De uitzonderlijk mooie vergezichten en de bijzondere fauna in dit gebied maken deze wandeling weer compleet anders.

Duur van de wandeling ca. 3 uur, afstand (heen en terug) 4 km

Goed om te weten

De wandelingen zijn verspreid over twee weken. Bij uw reis behoort uiteraard óók het gratis excursiepakket: welkomstexcursie met lunch, wandelochtend en avondtransfer. De wandelochtend en avondtransfer kunt u ook inruilen voor één dag gratis autohuur. Alle wandelingen op Zuid-Evia worden begeleidt door de Pallas Reizen reisleiding. Lunchpakketten en lunches zoals beschreven in het programma zijn inclusief.

Zelf meenemen

Voldoende water en voor de Kloofwandelingen kan een Nordic-walking stok handig zijn.

Benodigdheden om optimaal te kunnen genieten van de wandelingen

Wandeloutfit zoals u dat gewend bent, waarbij u wel rekening moet houden met hogere temperaturen dan in Nederland. Katoenen kledingstukken zoals bijvoorbeeld t-shirts zijn ideaal zo ook een fleece-jackje voor de ochtenduren. Goede wandelschoenen zijn een absolute vereiste en u kunt, indien gewenst, uw eigen loopstokken meenemen (te adviseren voor de kloofwandelingen). Wij raden u beslist aan een lichtgewicht rugzakje mee te nemen met persoonlijke benodigdheden, flesje water, petje en een goed beschermend zonnebrandmiddel.

Voor het wandelprogramma is een minimum aantal deelnemers vereist. Bij onvoldoende deelname (ca. 21 dagen voor vertrek) zal het wandelprogramma geen doorgang kunnen hebben en wordt u daarover door ons ingelicht. 

Minimum aantal deelnemers: 6

Maximum aantal deelnemers: 10

TROEVEN

  • Nederlandstalige wandelgids en reisleiding
  • Verspreid over 16-dagen, dus optimaal genieten
  • Verblijf in de accommodatie van uw keuze
  • Nederlandstalig informatieboekje over Evia
  • Nederlandstalig informatieboekje over Griekenland algemeen

INBEGREPEN

  • Alle voorkomende transfers
  • Alle voorkomende lunches met drankjes, 5 in totaal
  • Extra lunchpakket voor de Dimosari kloofwandeling

NIET INBEGREPEN

  • Persoonlijke uitgaven

PRIJSINFORMATIE

Wandelarrangement Centraal-Evia i.c.m. accommodatie van uw keuze

ma 06/05/2019 - ma 06/05/2019 Prijs
16 dagen Basisprijs per pers €  225
ma 20/05/2019 - di 21/05/2019 Prijs
16 dagen Basisprijs per pers €  225
ma 17/06/2019 - ma 17/06/2019 Prijs
16 dagen Basisprijs per pers €  225
ma 15/07/2019 - ma 15/07/2019 Prijs
16 dagen Basisprijs per pers €  255
ma 19/08/2019 - ma 19/08/2019 Prijs
16 dagen Basisprijs per pers €  255
ma 09/09/2019 - ma 09/09/2019 Prijs
16 dagen Basisprijs per pers €  225