WANDELREIS CENTRAAL-EVIA

Eretria / Evia

Op het gehele eiland Evia zijn talloze wandelmogelijkheden. Ontdek de prachtige natuur en geniet tegelijkertijd van de bijzondere bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt.

Wij bieden u een exclusief wandelprogramma, waarin de wandelingen zijn verdeeld over twee weken. Zo kunt u niet alleen steeds opnieuw optimaal  genieten van uw wandeling, maar is er bovendien voldoende tijd tussendoor om te ontspannen of een optionele excursie te ondernemen,  zoals bijvoorbeeld de Athene-dagexcursie. Ons wandelprogramma op Centraal-Evia  is niet alleen geschikt voor de geoefende en gevorderde wandelaars, maar ook voor de wat minder geoefende stappers onder u. Iedereen die gewend is om te wandelen kan deelnemen aan ons wandelprogramma. Mocht u nog twijfelen over uw deelname neemt u dan alstublieft contact  met ons op, zodat wij u een goed en persoonlijk advies kunnen geven.

Wandeling 1. Steni en omgeving, wandeling naar het bergstation

Deze wandeling staat gepland op de 3e dag van uw verblijf. Wij brengen u naar het bergdorp Steni, waarbij de route naar het dorp al een belevenis op zich vormt. De wandeling start boven bij het dorp en loopt langs de rivier naar het bergstation van het Dyrfis-gebergte, gelegen op een hoogte van 1140 m. De adembenemende vergezichten vergeet u niet snel! Bijzonder is de ervaring om in de bergen te wandelen en tegelijkertijd af en toe in de verte de zee aan beide kanten van het eiland te zien: de Golf van Evia en de Egeïsche Zee, met daarom- heen spectaculaire berglandschappen. We lunchen in de traditionele taverna bij Steni.

Duur van de wandeling: ca. 5 uur, inclusief stops. Afstand is 15 km.

Wandeling 2. Pournos - Theologos

Deze wandeling staat gepland op de 5e dag van uw verblijf. Het beginpunt ligt niet zo ver van Eretria, wat een korte aanrijdroute  betekent. Deze leuke en afwisselende wandeling start bij het plaatsje Pournos, waar- vandaan het traject een middelzware stijging en daling kent en door een mooi landschap  voert. We wandelen langs druiven- en olijfgaarden. Bij een oude uitkijktoren waar ook drie kerkjes staan vinden we een unieke stopplaats. We vervolgen de route door een groene omgeving van pijn- en notenbomen en platanen.  De wandeling eindigt bij het dorp Theologos, waar we op traditionele wijze zullen lunchen bij een locaal kafenion annex ouzerie. Deze lunch zal bestaan  uit vele mezedes, wat betekent dat de tafel vol komt te staan met allerlei lekkere hapjes. Op deze manier maakt u kennis met de grote diversiteit van producten  afkomstig uit de lokale keuken van Evia. Na de lunch brengen wij u terug naar uw accommodatie.

Duur van de wandeling: ca. 4 uur, inclusief stops. Afstand is 15 km.

Wandeling 3. Karystos - Dimosariskloof - strand van Kallianos

Vandaag, op de 8e dag van uw verblijf, geniet u niet alleen van de prachtige wandeling in het zuiden, maar ook van de mooie rit naar het beginpunt van deze wandeldag. Het zuiden geeft een totaal ander beeld dan het centrale en noordelijke deel van het eiland. De natuur hier is verrassend en adembenemend. Onderweg naar de start stoppen  we eerst bij een van de drakenhuizen. De kloofwandeling is voornamelijk afdalend, 6 kilometer door de groene kloof. Het vormde de oude ‘communicatieroute’ uit de Byzantijnse tijd tussen Karystos en het gebied van Kallianos en Cavo D’Oro. De wandeling wordt beschouwd als een van de mooiste kloofwandelingen in Griekenland. Het gebied van het Ochi-gebergte valt onder het Natura 2000 Netwerk, dat zorgdraagt voor het behoud van bijzondere natuurgebieden  in Europa! Bij het verlaten van de kloof scheiden ons nog maar een paar kilometer van de lunch in Kallianos, waar we genieten van de specialiteiten uit deze regio.

Via het achterland van Marmari passeren we plaatsjes zoals Paradisi voordat we weer terugkeren naar Centraal- Evia.

Duur van de wandeling: ca. 6 uur, inclusief stops.

Afstand is 6 km door de kloof en 3 km naar het eindpunt in Kallianos.

Wandeling 4. Agios - Prokopi

Deze wandeling staat op het programma op de 10e dag van uw verblijf. Tijdens deze schitterende wandeling geniet u met name van steeds wisselende en prachtige vergezichten. Het is een lang traject, maar doordat we aan het begin slechts over een kleine afstand in stijgende lijn lopen en vervolgens steeds geleidelijk afdalen is ook deze wandeling erg ontspannend. We stoppen  onderweg diverse malen, waaronder bij een schattig klein kerkje. Het eindpunt van deze wandeling is het bedevaartsoord Prokopi. Na de lunch in een van de vele taverna’s is er uiteraard genoeg tijd om ook zelf het dorp te verkennen en een bezoek te brengen aan de kerk. Op de route naar Prokopi wordt uitgebreid verteld over de geschiedenis van Evia en de Heilige Ioannis Rossos, die een heel be- langrijke plaats inneemt bij alle eilandbewoners. In deze kerk vinden dan ook vele doopplechtigheden plaats. 

Duur van de wandeling: ca. 6 uur, inclusief stops. Afstand: 25 km.

Wandeling 5. Gerondas - Gymno

De laatste wandeling van het programma loopt vanaf het kerkje Profitis Ilias, tussen Gerondas en Theologos boven bij Eretria, langs de ‘voorkant’ van het Olympusgebergte. Het is een voornamelijk dalende wandeling net onder de top van de Olympus, de Pslili Korfi, met als eindpunt het authentieke dorp Gymno. Hier lunchen we, voordat we terugrijden naar uw accommodatie.

Duur van de wandeling: ca. 4 uur, inclusief stops. Afstand: 10 km.

Goed om te weten

De wandelingen zijn verspreid over twee weken. Bij uw reis behoort  uiteraard óók het gratis excursiepakket of één dag gratis een huurauto, zodat u naast het gratis excursiepakket ook nog kunt genieten van de Prinos Reizen-wandeldag. Al onze wandelingen worden begeleid door een professionele (Engelstalige) wandelgids, afkomstig van het eiland. Overigens zal uw eigen reisleiding ook regelmatig meewandelen.

De vijf lunches beschreven in het wandelprogramma zijn inclusief, de lunch tijdens de Pallas Reizen-wandeling is NIET inclusief.

Benodigdheden om optimaal te kunnen genieten van de wandelingen

Wandeloutfit zoals u dat gewend bent, waarbij u wel rekening moet houden met hogere temperaturen dan in Nederland. Katoenen kledingstukken zoals bijvoorbeeld t-shirts zijn ideaal, zo ook een fleece jackje voor de ochtenduren. Goede wandelschoenen zijn een absolute vereiste en u kunt, indien gewenst, uw eigen loopstokken meenemen. Deze kunnen op sommige trajecten goed van pas komen, maar zijn niet noodzakelijk. Wij raden u beslist aan een lichtgewicht rugzakje voor de wandelingen mee te nemen met persoonlijke benodigdheden, flesje water, petje en een goed beschermend zonnebrandmiddel.

Voor het wandelprogramma is een minimum aantal deelnemers vereist. Bij onvoldoende deelname (ca. 21 dagen voor vertrek) zal het wandelprogramma geen doorgang kunnen hebben en wordt u daarover door ons ingelicht. 

Minimum aantal deelnemers: 6

Maximum aantal deelnemers: 10

TROEVEN

  • Nederlandstalige wandelgids en reisleiding
  • Verspreid over 16-dagen, dus optimaal genieten
  • Verblijf in de accommodatie van uw keuze
  • Nederlandstalig informatieboekje over Evia
  • Nederlandstalig informatieboekje over Griekenland algemeen

INBEGREPEN

  • Alle voorkomende transfers
  • Alle voorkomende lunches met drankjes, 5 in totaal
  • Extra lunchpakket voor de Dimosari kloofwandeling

PRIJSINFORMATIE

Wandelarrangement Centraal-Evia i.c.m. accommodatie van uw keuze

ma 06/05/2019 - ma 06/05/2019 Prijs
16 dagen Basisprijs per pers €  215
ma 20/05/2019 - ma 20/05/2019 Prijs
16 dagen Basisprijs per pers €  215
ma 17/06/2019 - ma 17/06/2019 Prijs
16 dagen Basisprijs per pers €  215
ma 15/07/2019 - ma 15/07/2019 Prijs
16 dagen Basisprijs per pers €  215
ma 19/08/2019 - ma 19/08/2019 Prijs
16 dagen Basisprijs per pers €  215
ma 09/09/2019 - ma 09/09/2019 Prijs
16 dagen Basisprijs per pers €  215