EVIA ZUID PALLAS REIZEN

Goudgele zandstranden op een steenworp afstand van Athene

GRATIS EXCURSIEPAKKET ZUID EVIA

Informatiebijeenkomst en welkomstexcursie

Pallas Reizen nodigt u van harte uit voor het bijwonen van onze informatiebijeenkomst. U krijgt veel praktische informatie over het gebied zodat u zich al snel thuis voelt zonder dat er kostbare vakantietijd verloren gaat. U weet zo vanaf het moment van aankomst direct waar u kunt pinnen, waar de winkels zich bevinden, wat de openingstijden zijn en allerlei andere praktische zaken. Ook krijgt u veel bruikbare tips en ideetjes om optimaal van uw verblijf te genieten.

Welkomstexcursie

Zoals velen van u inmiddels van ons gewend zijn bieden wij u een fantastische Pallas Reizen welkomstexcursie aan. U maakt alvast kennis met het prachtige gebied rondom Marmari en Karystos. We brengen een bezoek aan het Kastro Rosso waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft. Tijdens de excursie vertellen wij u een aantal wetenswaardigheden over het gebied en de geschiedenis.

Wandeldag van Pallas Reizen

Het gebied rondom Marmari leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen, geschikt voor elke wandelaar. Wij nemen u mee op een mooie, door ons uitgezette wandeling. Als u niet mee wilt wandelen kunt u de deelnemers opwachten bij het eindpunt van de wandeling en genieten we na afloop samen op een mooie locatie van het ultieme vakantiegevoel.

Pallas Reizen, Paros, Naxos, Santorini, Evia, Evia-Noord, Evia-Centraal, Evia-Zuid, Evia-Oost,

OPTIONELE PALLAS REIZEN EXCURSIES ZUID EVIA

Wandeling naar het drakenhuis op het Ochi- gebergte

De wandeling begint in Karystos in de omgeving van het rode kasteel en gaat naar een van de mooiste drakenhuizen van het eiland. Hoewel van gemiddeld niveau, leidt de wandeling wél naar boven. U geniet van uitzonderlijk mooie vergezichten en de bijzondere flora en fauna in dit gebied, die weer heel anders is dan de vegetatie van het Dirfys-gebergte of die van het noorden van Evia. Vanzelfsprekend wordt deze wandeling begeleid door een professionele wandelgids.

Inclusief: transfers, wandelgids

Dimosari kloofwandeling

Een meer dan spectaculaire wandeling door een van de mooiste kloven van Griekenland in het algemeen en Evia in het bijzonder! De inspannende wandeling door een indrukwekkende natuur eindigt in de nabijheid van het strand van Kallianos, een waanzinnig mooi slot van de indrukwekkende wandeldag.

Vanaf Marmari en Karystos rijden we in ca. 45 minuten naar het beginpunt op het Ochi-gebergte, bij het gehucht Rouklia. De wandeling start boven en loopt helemaal naar beneden. De tocht naar het beginpunt van de wandeling is op zichzelf al een excursie! Meteen bij de start wordt iedereen ‘gegrepen’ door de adembenemende natuur. De bossen van eiken-, kersen-, en walnotenbomen en de vele bergstroompjes kenmerken het begin van de kloofwandeling. Verderop komen we langs restanten van een oud ‘Drakenhuis’ en een grot. De kloof zelf is 6 km lang, de totale wandeling heeft een lengte van 10 km. Hoewel de loop een gemiddelde wandeltijd van ca. 3 uur beslaat, duurt de wandeling in zijn totaliteit de hele dag. Deze wandeling is geschikt voor de meer geoefende wan- delaar, goede wandelschoenen zijn een absolute must. Alle deelnemers krijgen bij de start een ‘wandelstok’ uitgereikt, maar heeft u liever uw eigen loopstokken, vergeet deze dan niet mee te nemen van thuis!

Inclusief: transfers, wandelgids, picknicklunch en hapje en drankje na afloop van de wandeling

Traditionele avond in het bergdorpje Paradisi

Geen toeristische ‘Griekse avond’, maar een traditionele avond zoals de bewoners van Evia zélf hun (feest-) avonden doorbrengen. Onze bedoeling is om als gasten gezellig samen te zijn met elkaar én de lokale bevolking en natuurlijk te genieten van overheerlijke, vooral traditionele, lokale gerechten. Alle gerechten zijn bereid met producten uit eigen tuin en van de veefokkerij, waarvan de pure smaken door iedereen zullen worden gewaardeerd. Ook het eigengebakken boerenbrood smaakt voortreffelijk. Voordat we aan de uitgebreide maaltijd met eigen wijn (zoveel als u wilt) beginnen, maken we met ieder die daarvoor in is een wandeling naar een hooggelegen kerkje boven het dorp.

Inclusief: uitgebreid diner en drankjes (wijn, bier, frisdrank)

Athene

Vanaf Marmari reist u met de boot naar Rafina en vervolgens naar de stad Athene. Door de gunstige ligging van het eiland Evia ten opzichte van de stad Athene vormt dit dé gelegenheid om kennis te maken met de hoofdstad van Griekenland. De stad ligt op maar half uurtje rijden vanaf Rafina  de havenplaats op slechts een uurtje varen vanf Zuid-Evia. Wij kunnen u op deze dag laten kennismaken met een aantal ‘high lights’, wat misschien uitnodigt tot een ‘city break’ naar deze bruisende stad!

We gaan allereerst naar het parlementsgebouw, voor het bijzondere schouwspel van de afwisseling van de wacht. Eenmaal per week op zondag – vandaar dat we deze excursie op zondag doen – wordt de wacht onder groot ceremonieel gewisseld. Het gehele korps van Evzonen neemt deel, in de traditionele klederdracht, de plooirokken met elk 400 (!) plooien. Na de aflossing bezoeken we het Kalimarmero-stadion (hier werden de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 gehouden) waarvandaan u in de verte de beroemde Akropolisheuvel al kunt zien. Nadat u de Akropolis heeft bezocht dalen we via de ‘andere kant’ af naar de oudste wijk van de stad, de Plaka. De vele trapstraatjes, doorkijkjes en steegjes met uitgestalde verkoopwaar geven een goed beeld van het Athene van vroeger! Hier lunchen we, waarna er nog tijd is om heerlijk te slenteren langs de straatjes van de Plaka naar de Monastiraki-wijk of op een terrasje neer te strijken, voordat we weer richting Evia vertrekken.

Inclusief: transfers en Nederlandstalige gids

Duiken en een volledige duikcursus

Geniet van de wonderen van de zee van Zuid- Evia en zwem samen met de vissen, misschien zelfs met een dolfijn! De schoonheid voor de kust van Karystos en Marmari maakt elk strand(je) tot een duikparadijs. Doordat  dit gebied ‘ingesloten’ ligt, kan er bijna altijd worden gedoken. Thalia Nikitopoulo (Padi Ows) is de leidinggevende van het Dikelas Duik Centrum. Zij kan u uitstekend adviseren over de vele programma’s die het duikcentrum biedt. Niet alleen voor wat betreft een enkele duik, maar ook voor een volledige cursus met twee duiken per dag, inclusief transport  naar de duikplaats. Er zijn hier zowel kantduiken als bootduiken mogelijk. Voor het behalen van het Padi diploma ‘Open Water’ (het basisbrevet) moet u rekenen op ongeveer 6 lesdagen met enige theorielessen en twee duiken per dag.

Pallas Reizen, stoere boot, Dilkias boottocht, Griekenland op maat, maatreizen in Griekenland

PALLAS REIZEN ZUID EVIA BOOTTOCHT

Boottocht naar de vlindereilandjes voor de kust van Marmari.


Inclusief: Picknick lunch
Pallas Reizen, all inclusive Paasrondreis, maatreizen Griekenland, Grieks Paasfeest,

PALLAS REIZEN PAASREIS EVIA: STARTEND IN ZUID-EVIA MET DE PAASVIERING IN NOORD-EVIA

9-daags programma vanaf Amsterdam

Maandag 22 april 2019 - ‘H Megali Deftera’ (Grote Maandag)

Vertrek vanaf Amsterdam naar Athene met (onder voorbehoud) vertrektijd: 06.45 uur en met aankomst op Athene om 11.00 uur.  Wij verwelkomen u op de luchthaven en gaan vervolgens naar de haven van Rafina, waar we lunchen. Na de overtocht naar Marmari volgt de transfer naar Karystos, waar u overnacht in strandhotel Anastasia aan de boulevard. ’s Avonds vindt in één van de beste hotels van Karystos het welkomstdiner plaats, samen met de gasten die eerder via Eindhoven arriveerden. Voorafgaande aan het diner wordt een Ouzoproeverij gehouden .

Lunch en diner, inclusief drankjes en Ouzoproeverij inbegrepen.

Dinsdag 23 april 2019: ‘H Megali Triti’ (Grote Dinsdag)

Na het ontbijt starten we om 10.00 uur voor een kennismaking met  het achterland van Karystos en Marmari. Als eerste bezoeken we het Rode Kasteel, vanaf hier heeft u een uniek uitzicht over Karystos. Hierna brengen we een bezoek aan de wijnmaker Montofoli. Dit landgoed heeft een indrukwekkende geschiedenis achter de rug waarover eigenaresse Danae u alles zal vertellen. We krijgen één van de exclusieve wijnen, de likeurwijn te proeven. Vervolgens gaan we naar Karystos, waar we u trakteren bij een authentiek kaffenion op een kopje koffie of heerlijke verse Jus d’orange. Aansluitend gaan we via Marmari op weg naar de lunch waar eerst een mini-workshop Paaseieren verven wordt gegeven. We laten niet alleen zien hoe dit in zijn werk gaat, maar ook het maken van Paaskoekjes, Paasbrood en kaas-spinazietaart wordt uit de doeken gedaan. We trakteren u op de lokale specialiteiten van deze zuid regio van Evia en natuurlijk zal er gedanst worden door de zoon en dochter van de eigenaresse Olympia. Zij zal u als extraatje laten genieten van haar prachtig vioolspel met bekende Griekse liedjes die u in het Nederlands kunt  meezingen. Diner in het hotel.

Ontbijt, bezoek wijnmaker, koffiestop, lunch en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Woensdag 24 april 2019: ‘H Megali Tetariti’ (Grote Woensdag)

Rond 11.00 uur vertrekken we vanuit de haven van Karystos voor een boot- en snorkeltocht naar Archaboli, waar zich één van de mooiste stranden van de Cavo D’ Oro bevindt! Op deze tocht varen we een stuk langs de unieke kust van de Cavo D’Oro. De snorkelaars onder u krijgen snorkelles en wie liever wandelt, gaat mee voor de wandeling. Gezamenlijk gebruiken we een picknicklunch op het strand, Inclusief drankjes, fris, water, wijn en Ouzo. Er zijn heerlijke hapjes, salade en een goed belegde sandwich. Als toetje een traktatie van de kapitein!

Mocht het te hard waaien om naar Archaboli te gaan, dan gaan we naar de voormalige Koninklijke eilandjes voor de kust van Marmari, waar we kunnen genieten van zon, zee en strand. Snorkelaars krijgen snorkelles en wie dat niet wil, kan zwemmen en/of zonnen.

We sluiten deze bijzondere dagen in Zuid-Evia  op gepaste wijze af: een onvergetelijke avond in het restaurant Jefsiklous in Karystos.

Ontbijt, picknicklunch en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Donderdag 25 april 2019: ‘H Megali Pempti’ (Witte Donderdag)

Vandaag starten we onze dag om 09.00 uur. Via de zogenaamde ‘bovenweg’ rijden we oostwaarts. Bij een van de vele verborgen schatten van Zuid-Evia, het piepkleine idyllische vissersplaatsje, Porto Bufalo, houden we een koffiestop. We vervolgen onze route deels via het achterland van oostelijk Evia naar het bergdorp Kymi, waar we het vrouwenklooster  bezoeken. Hierna is er tijd om het bergdorpje, met zijn vele leuke kleinschalige winkeltjes, zelf te ontdekken. Neem ook eens een kijkje bij het winkeltje met de specialiteit van Kymi, vijgen in allerlei variëteiten. De lunch wordt gehouden bij Kymi-Paralia, aan het strand met uitzicht op de haven. Hier kunt u kennis maken met de regionale specialiteiten van het oosten van Evia. Via het achterland rijden we naar Chalkida waar we overnachten in hotel Paliria aan de boulevard van Chalkida. Hier is eveneens gelegenheid om te winkelen en de mooie hoofdstad van het eiland een beetje te ontdekken. Als de winkels gesloten zijn kan men nog even langs de grote kerk van Chalkida lopen om een kijkje te nemen bij het versieren van Epitafios, het symbolisch graf van Christus wordt met bloemen versierd.

Ontbijt, koffiestop, lunch, aperitief met mezedes, en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Vrijdag 26 april 2019: ‘H Megali Pareskevi’ (Goede Vrijdag)

Vandaag vertrekken we om 09.00 uur voor een bezoek aan het kasteel van Chalkida met zijn rijke geschiedenis. We bekijken de tentoonstelling van de vondsten die gedaan zijn bij het kasteel. U krijgt in het Nederlands tekst en uitleg over wat er allemaal te zien is.

Op een mooie locatie onder het kasteel drinken we koffie. Vervolgens vervolgen we de route via Nea Artaki  naar het binnenland, naar het bergdorpje Steni. Dit dorpje ligt op 700 meter hoogte aan de voet van de hoogste berg van Evia, het Dirfysgebergte.

In Steni gebruiken we de lunch die bestaat uit de lokale specialiteit, de Kontosouvli, gegaard varken en kip aan het spit. Daarbij wordt Griekse salade, tzatziki en gebakken kaas- en spinaziebrood geserveerd. Voor de vegetariërs wordt een ruime keus aan vegetarische gerechten geserveerd. Na de lunch vervolgen we onze route naar het noorden van Evia. In het bedevaartoord Prokopi krijgt u een kopje koffie of ander drankje aangeboden en kunt u de prachtige bedevaartkerk bezoeken. Hier zal de versierde Epitafios te bezichtigen zijn. Het versieren gebeurt op Witte Donderdagavond na de liturgie om 22.00 uur. Elke kerk zal op Witte Donderdag de Epitafios, het symbolische graf van Christus, versieren en op Goede Vrijdag ’s avonds in processie ronddragen.

Hierna rijden we via de noord-oostkant naar Artemision. Hier is uw accommodatie hotel Altamar of Irene studio’s. U kunt dus kiezen uit een luxe hotelkamer of een volledig ingerichte studio of 2-kamerappartement (maximaal 4 personen). Ook beschikt het hotel over een 4-persoons familie kamer. De hotelkamers hebben frontaalzeezicht of zijzeezicht. De hotelkamers liggen op twee niveaus. Allen hebben uitzicht, maar de kamers beneden hebben geen zeezicht.

Na de incheck in het hotel vertrekken we voor het welkomstdiner in het restaurant van de Nederlandse Astrid en haar Griekse man Yannis.

Na het diner is het tijd om de processietocht bij te wonen. Het is immers Goede Vrijdag en dan zal de Epitafios op het plein in Isteia langskomen.Voor deze speciale gelegenheid krijgt iedereen een bruine kaars. Hierna keren we terug naar het hotel.

Ontbijt, koffiestop Chalkida, lunch, koffiestop Prokopi, en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Zaterdag 27 april 2019:  ‘H Megali Sabbato’ (Paas zaterdag)

Na het uitgebreide ontbijtbuffet vertrekken we om 10.00 uur voor een tour naar de binnenlanden van Noord Evia. In Orei hebben we een koffiestop, waarna we naar Edipsos rijden. Vergeet uw zwemspullen niet als u gedurende 20 minuten wilt genieten van het geneeskrachtige, warme bronwater dat hier in de zee stroomt. Vervolgens rijden we naar het kustplaatsje Limni waar u zelf het dorpje met zijn leuke achterafstraatjes kunt ontdekken. Het grotkerkje is een bezoek waard. Via het binnenland vervolgen we onze weg naar het gehucht Kalamoudi waar we in een fantastische taverna de lunch gebruiken. Hier komen weer andere specialiteiten op tafel. Na de lunch bezoeken we het klooster van  Osios David waar strenge kledingvoorschriften gelden. Bij de ingang van het monnikenklooster is genoeg kleding te leen, hetgeen doorgaans tot hilarische taferelen leidt. Als laatste stop op deze intensieve dag bezoeken we de waterval van Drymona waar het smeltwater van de bergen in een prachtige natuurlijke omgeving naar beneden klettert. Via het achterland en mooie kleine dorpjes rijden we terug naar ons hotel waar het diner plaatsvindt.

Rond 23.00 uur zullen we op ons ‘Paasbest gekleed’ naar de kerk van Artemission gaan. U heeft dan inmiddels een witte kaars gekregen om de Opstanding van Christus te vieren. Dit is een onvergetelijke  belevenis die u nooit zult vergeten! We zullen proberen de aangestoken witte Paaskaarsen brandend naar ‘huis’ te brengen want dat brengt geluk en voorspoed voor het komende nieuwe kerkelijk jaar. We wensen elkaar dan ook ‘Chronia Polla’, Nog Vele Jaren!

Na terugkomst in het hotel zal de Paassoep, ‘Magigritsa soupa’ klaar staan! Maar daarnaast ook salades en allerlei andere lekkernijen. Volgens goed Grieks gebruik eten we na de kerkdienst en vieren de opstanding!

Ontbijt, koffiestop, lunch, diner inclusief drankjes, Paassoep en andere lekkernijen na de kerkdienst inbegrepen.

Zondag 28 april 2019: ‘Pascha’, Eerste Paasdag, zowel voor de Grieks Orthodoxe kerk als de Katholieke- en Protestantse kerk. 

Het ontbijtbuffet blijft langer open voor diegenen die willen uitslapen. De vroege vogels kunnen kijken hoe de lammeren aan het spit en in de oven gegaard worden. Het duurt ongeveer zeven uur totdat de lammeren  gaar zijn en in de tussentijd kunnen we genieten van Griekse muziek en dans,  hapjes en drankjes. Maar wilt u liever op een ligbedje aan het zwembad genieten van de zon, geen probleem natuurlijk. U doet wat u wilt, het is tenslotte uw vakantie! Na de zeer uitgebreide lunch is het tijd voor ontspanning op een manier die ieder zich wenst. Bij het zwembad, een stukje lopen naar Pefki… alles kan, niets hoeft en alles mag!

Om 21.00 zal er een light-diner geserveerd worden in buffetvorm.

Om 22.00 begint de feestelijke afsluiting van Eerste Paasdag . Hoe dit ingevuld wordt, blijft nog even een verrassing, maar reken er op dat de voetjes van de vloer gaan. Natuurlijk zal ook de Griekse muziek niet ontbreken en de Grieken zullen ‘hun dansen’ dansen, van Syrtaki tot aan de ‘Zembetiko’, de dronkenmandans. 

Ontbijt, lunch en light-diner inclusief drankjes inbegrepen.

Maandag 29 april 2019: ‘H Defetri Mera tou Pascha (Tweede Paasdag )

De gasten die nog langer blijven kunnen  uitslapen, later ontbijten en relaxen of, om 09.00 uur onder leiding van wandelgids Adonis een wandeling maken met een hapje en drankje na afloop.

De gasten die liever in het hotel achterblijven om te relaxen, lunchen in het hotel. Afscheidsdiner bij Astrid en haar Griekse man Yannis en hun kinderen Iris en Nikos.

Om 19.30 uur vertrekken we uit het hotel voor het diner bij Astrid. Bij terugkomst in het hotel staat er een Grand Dessert op ons te wachten.

Ontbijt, lunch of hapje en drankje na wandeling, afscheidsdiner en Granddessert, inclusief drankjes inbegrepen.

Dinsdag 30 april 2019

Voor de gasten van de 9-daagse reis vanaf Amsterdam geboekt hebben:

We vertrekken na het ontbijt om ca. 10.00 uur naar Edipsos voor de overtocht naar Arkitsa, het vasteland op het Centrale deel van Griekenland en rijden via een mooie tocht langs een van de mooiste wintersport plaatsen van Griekenland Archavona, naar Delphi. Bij Delphi krijgt u een rondleiding in het museum alsmede op de archeologische vindplaats.

Bij vertrek uit het hotel krijgt u een lunchpakketje mee voor onderweg, maar op de terugweg naar de luchthaven krijgt u in het bergdorp Archavona nog een late lunch/ vroeg diner.

Rond 16.30 uur vertrekken we naar de luchthaven.

Ontbijt, boottickets, entree Delphi zowel archeologische plaats als museum en late lunch/vroeg diner en lunchpakketje voor onderweg inclusief alle drankjes inbegrepen.

Cyclades_Restaurant__17_

9-DAAGSE CULINAIRE RONDREIS EVIA

Dag 1. Zaterdag 28 april 2018 Noord-Evia

Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol om 06.45 uur met aankomst op Athene om 11.00 uur. U wordt die dag op Schiphol opgewacht door uw reisleidster Ank Herstel reist met u mee vanaf Schiphol. In Athene staat de reisleiding u op te wachten met natuurlijk wat lekkers. In een comfortabele bus wordt u naar Noord-Evia gebracht. Voor onderweg zal er een heerlijk lunchpakketje aangeboden worden omdat de (late) lunch nog even op zich zal laten wachten. Vanaf de luchthaven rijden we via de snelweg naar de havenplaats Arkitsa op het vasteland van Centraal-Griekenland. Hier zullen we met de bus op de ferryboot gaan naar Noord-Evia. De aankomst op Evia zal in de ‘kuurbadplaats’ Edipsos zijn. Deze gezellige plaats zult u nog uitgebreid gaan ontdekken tijdens de excursie van de volgende dag. We nemen u nu mee naar de hoofdplaats van Noord-Evia, Isteia. Hier bij restaurant Nyxteri krijgt u een fantastische (late) lunch aangeboden. Nederlandse Astrid en haar Griekse man Yannis en hun kinderen Nikos en Iris zullen er alles aan doen om een geweldige welkomstlunch voor te zetten. Een onvergetelijke culinaire ervaring! Na de late lunch rijden we door naar het hotel Altamar en Irene studio’s. Na het inchecken kunt u even relaxen. Het diner zal rond 21.00 uur (vanwege de late lunch) in het hotel zijn.

Lunchpakketje, sapje en flesje water, late lunch en drankjes inclusief, diner en drankjes tijdens het diner inclusief.

Dag 2. Zondag 29 april 2018 Noord-Evia

Na het ontbijt start deze dag om 10.00 uur. Vandaag gaat u kennis maken met de kust van Noord-Evia. We nemen u langs de kust mee naar Agios Georgios om vanaf hier te vertrekken naar de Lachadonissia eilandjes. We vertrekken vanuit de haven van Agios Georgios en varen langs de diverse eilandjes, het scheepswrak wat op de bodem ligt en hopen ook de zeehonden te kunnen spotten. Daarna is het tijd om heerlijk te relaxen op het eilandje waar de familie ook een ‘kantina’ heeft waar zij een lekkere en smakelijk lunch voor u bereiden. Na afloop van deze heerlijke paar uur op het strand gaan we weer terug naar de haven van Agios Georgios om terug te keren naar het hotel. Maar eerst zullen we  u in het havenplaatsje Orei trakteren op een tsipouro met een hapje. Het diner zal rond 20.30 uur zijn in het hotel.

Ontbijtbuffet in het hotel, lunch en drankjes inclusief, diner inclusief drankjes in het hotel.

Dag 3. Maandag 30 april, het achterland van Noord-Evia

Na het ontbijt start deze dag om ca. 09.00 uur. We nemen u mee naar het ‘achterland’ van Noord-Evia. We zullen via kleine bergdorpjes en gehuchtjes rijden naar de waterval van Drymona. Vervolgens bezoekt u het klooster van de Heilige David (Osios David) de beschermheilige van het eiland Evia. Daarna staat de lunch op het programma onderweg in een lokale taverna waar u zult gaan genieten van de beste mixed-grill ooit! Een lunch die bestaat uit pure en eerlijke producten met ook specialiteiten uit de regio. Daarna vervolgen we onze route naar het haven- en vissersplaatsje Limni, hier krijgt u een kopje koffie of een drankje naar keuze aangeboden. Via de Noord-westkust vervolgen wij onze route naar Loutra Edipsos. Hier kunt u indien u wilt, genieten van een ‘bad in zee met het heilzame/geneeskrachtige water’. Daarna keren we terug naar het hotel. We zullen rond 20.00 uur vertrekken voor een verrassingsdiner bij Astrid en haar man Yannis. Deze avond weer een compleet ander menu waarvan u de recepten ook weer mee naar huis krijgt. U krijgt bij terugkeer in het hotel een Grand dessert en een afscheidsdrankje aangeboden want de volgende dag vertrekken we naar Centraal-Evia.

Ontbijtbuffet in het hotel, lunch en drankjes tijdens lunch inclusief, diner en drankjes tijdens het diner inclusief, Grand dessert en afscheidsdrankje in het hotel inclusief.

Dag 4. Dinsdag 1 mei 2018 van Noord naar Centraal-Evia

Na een groepsfoto gemaakt te hebben zullen we om ca. 09.00 uur vertrekken want er staat u ook vandaag weer een mooi en afwisselend programma te wachten. We zullen via de Noordoost kant van het eiland richting centraal Evia gaan. Bij het bedevaartoord Prokopi zullen we de eerste stop houden. Hier brengen we een bezoek aan de kerk. In Prokopi zullen wij u voorts trakteren op een kopje koffie of thee met uiteraard weer wat lekkers erbij. We vervolgen onze route naar Centraal-Evia en zullen voordat we naar Eretria gaan, lunchen in het bergdorp Steni. Hier gaat u de lokale specialiteit Kontosouvli proeven, gegrilld varkens- en kippenvlees van het spit. Na de lunch zullen we via het achterland van Centraal-Evia naar Eretria rijden. U overnacht in het luxe hotel Negro Ponte of Miramare hotel.

Ontbijtbuffet in het hotel, lunch en drankjes inclusief, diner en drankjes tijdens het diner inclusief.

Dag 5. Woensdag 2 mei 2018 Zuid-Evia

Na een zeer uitgebreid American breakfast buffet brengen we een bezoek aan een plaatsje in het achterland van Eretria. Daarna zult u gaan genieten van een heerlijke lunch bij Taverna Romeo, waarbij veel visspecialiteiten op het menu staan. U kunt meekijken in de keuken en zien hoe bepaalde gerechten klaargemaakt worden. Uiteraard krijgt u ook weer een aantal recepten mee. Na de lunch vertrekken we naar Zuid-Evia. Inchecken in hotel Anastasia waar u bij aankomst een koffietafel van ons aangeboden krijgt. Na het inchecken vertrekken we voor een bezoek aan de hoofdplaats van Zuid-Evia, naar Karystos. Hier brengen we een bezoek aan het ‘Rode Kasteel’, het ‘Kastro Rosso’. Vervolgens brengen we een bezoek aan de stad zelf en brengen een bezoek aan de wijnmaker Montofoli. Een uniek landgoed met een lange geschiedenis waarvan de restanten nog altijd aanwezig zijn. Diner in het hotel om 21.00 uur.

American Breakfast buffet, koffie met wat lekkers, lunch en diner inclusief, drankjes tijdens de lunch en het diner inclusief.

Dag 6. Donderdag 3 mei 2018 Zuid-Evia

Vandaag gaat u genieten van een heerlijke wandeling. Deze wandeling is voor een grote groep gasten zeer goed te doen. De wandeling is niet zwaar, wel is er aan het begin enige stijging. Verder is de wandeling over een vrij regelmatig wandelpad zonder extreme niveau verschillen. U krijgt een snack en een flesje water mee voor onderweg. Denk aan goed schoeisel, een petje en smeer u goed in met zonnebrandcrème. Na terugkeer in het hotel krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Op de terugweg naar Karystos zullen we u bij mevrouw Olympia en haar familie een onvergetelijke lunch aanbieden. Bij terugkeer in het hotel kunnen degene die dat willen een workshop volgen in een taverne in Karystos hoe de diverse gerechten gemaakt worden. Voor wie dit niet wilt; u heeft de middag ter vrije besteding. Diner is om ca. 20.00 uur.

Ontbijtbuffet in het hotel, lunch inclusief drankjes en diner en drankjes inclusief, kookworkshop inclusief.

dag 7. Vrijdag 4 mei 2018 Zuid-Evia

Om alle calorieën wat ‘weg te werken’ gaan we vandaag voor wie wil de kloofwandeling lopen. Een schitterende tocht door een van de mooiste kloven van Evia en Griekenland! Lunch zal uit een lunchpakket bestaan met allerlei lekkernijen. Voor degene die niet willen deelnemen aan deze wandeling, u kunt genieten bij het zwembad of genieten van zon, zee en strand. Zuid Evia heeft talloze mooie strandjes waar u heerlijk kunt zonnebaden, zwemmen en relaxen. Lunch pakket wordt ook voor u verzorgd. Na terugkeer van de wandeling en het strand heeft u nog even tijd om te ontspannen alvorens het diner zal aanvangen. Het diner zal rond 20.00 uur plaatsvinden.

Ontbijtbuffet, lunchpakket en diner inclusief. Drankjes allemaal inclusief.

Dag 8. Zaterdag 5 mei 2018 Zuid-Evia

Vandaag staat de ‘Jeepsafari’ op het programma. Op deze tocht nemen wij u mee naar het achterland van Karystos, de Cavo D’ Oro! Deze dag zal wederom een hoogtepunt zijn van deze unieke ‘culinaire reis’ . Een dag om nooit te vergeten! We vertrekken ’s morgens na het ontbijt en zullen deze tocht met jeeps en de minibus (en eventueel met Fiat Panda’s, of andere auto’s) uitvoeren, dit al naar gelang de grote van de groep. Koffiestop in het dorp waar de ‘Fluittaal’ nog altijd bestaat. Picknick lunch onderweg. De lunch zal een variëteit zijn van allerlei lekkere hapjes zoals de tomaat- en komkommer salade, een heerlijke pastasalade, keftedakia (gehaktballetjes) een goed belegde sandwich, fruit en zoet na. Drankjes inclusief tijdens deze picknick lunch. Na terugkeer in het hotel heeft u nog tijd om te relaxen alvorens het diner zal aanvangen rond 20.00 uur.

Ontbijtbuffet, lunch en drankjes inclusief. Diner inclusief drankjes.

Dag 9. Zondag 6 mei 2018  Athene

Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van de eigenaren van hotel Anastasia. Met de ferryboot varen we over naar Rafina, de havenplaats op het vasteland, niet ver van Athene. We zullen direct naar het centrum van Athene gaan om u enkele ‘highlights’ van het oude Athene te laten zien zoals een bezoek aan het Olympisch stadion, waar de eerste moderne Olympische spelen gehouden werden in 1896. Een bezoek aan het voormalig koninklijk paleis voor de aflossing van de wacht en natuurlijk zal een bezoek aan de Acropolis niet ontbreken. Daarna lunch in de oudste stadswijk van Athene, de Plaka. Vervolgens heeft u vrije tijd om heerlijk ‘inkopen’ te gaan doen. De prachtige winkels bij de Plaka en de bekende winkelstraat de ‘Ermou’ zullen u bekoren!

In de loop van de avond wordt u naar de luchthaven gebracht waar uw vlucht om 21.15 uur vertrekt met aankomst op Schiphol om 23.50 uur.

Ontbijtbuffet, lunch en drankjes inclusief.

Pallas Reizen, kleinschalig Griekenland, authentiek Griekenland, Griekenlandspecialist, culinair

PALLAS REIZEN PAASREIS EVIA: STARTEND IN ZUID-EVIA MET DE PAASVIERING IN NOORD-EVIA

9-daags programma vanaf Eindhoven:

Zondag 21 april 2019: Palmpasen

Vertrek vanaf Eindhoven naar Athene met (onder voorbehoud) vertrektijd 07.15 en aankomsttijd op Athene om 11.20 uur. Wij verwelkomen u op de luchthaven en gaan vervolgens naar de haven van Rafina, waar we lunchen (inclusief drankjes). Na de overtocht naar Marmari volgt de transfer naar Karystos waar u overnacht in strandhotel Anastasia aan de boulevard. ’s Avonds vindt in het hotel het welkomstdiner plaats.

Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Maandag 22 april 2019: ‘H megali Deftera’ (Grote Maandag)

Na het ontbijtbuffet start het programma, voor wie dat wil, om 10.30 uur met een wandeling in de omgeving. Liever aan het zwembad liggen of op eigen gelegenheid het stadje bekijken?  Prima! De lunch gebruiken we met elkaar in één van de meest authentieke restaurants in Karystos. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Voorafgaande aan het diner in één van de beste restaurants van Karystos wordt een Ouzoproeverij gehouden.

Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes en Ouzo-proeverij inbegrepen.

Dinsdag 23 april 2019: ‘H Megali Triti’ (Grote Dinsdag)

Na het ontbijt starten we om 10.00 uur voor een kennismaking met  het achterland van Karystos en Marmari. Als eerste bezoeken we het Rode Kasteel, vanaf hier heeft u een uniek uitzicht over Karystos. Hierna brengen we een bezoek aan de wijnmaker Montofoli. Dit landgoed heeft een indrukwekkende geschiedenis achter de rug waarover eigenaresse Danae u alles zal vertellen. We krijgen één van de exclusieve wijnen, de likeurwijn te proeven. Vervolgens gaan we naar Karystos, waar we u trakteren bij een authentiek kaffenion op een kopje koffie of heerlijke verse Jus d’orange. Aansluitend gaan we via Marmari op weg naar de lunch waar eerst een mini-workshop Paaseieren verven wordt gegeven. We laten niet alleen zien hoe dit in zijn werk gaat, maar ook het maken van Paaskoekjes, Paasbrood en kaas-spinazietaart wordt uit de doeken gedaan. We trakteren u op de lokale specialiteiten van deze zuid regio van Evia en natuurlijk zal er gedanst worden door de zoon en dochter van de eigenaresse Olympia. Zij zal u als extraatje laten genieten van haar prachtig vioolspel met bekende Griekse liedjes die u in het Nederlands kunt  meezingen. Diner in het hotel.

Ontbijt, bezoek wijnmaker, koffiestop, lunch en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Woensdag 24 april 2019: ‘H Megali Tetariti’ (Grote Woensdag)

Rond 11.00 uur vertrekken we vanuit de haven van Karystos voor een boot- en snorkeltocht naar Archaboli, waar zich één van de mooiste stranden van de Cavo D’ Oro bevindt! Op deze tocht varen we een stuk langs de unieke kust van de Cavo D’Oro. De snorkelaars onder u krijgen snorkelles en wie liever wandelt, gaat mee voor de wandeling. Gezamenlijk gebruiken we een picknicklunch op het strand, Inclusief drankjes, fris, water, wijn en Ouzo. Er zijn heerlijke hapjes, salade en een goed belegde sandwich. Als toetje een traktatie van de kapitein!

Mocht het te hard waaien om naar Archaboli te gaan, dan gaan we naar de voormalige Koninklijke eilandjes voor de kust van Marmari, waar we kunnen genieten van zon, zee en strand. Snorkelaars krijgen snorkelles en wie dat niet wil, kan zwemmen en/of zonnen.

We sluiten deze bijzondere dagen in Zuid-Evia  op gepaste wijze af: een onvergetelijke avond in het restaurant Jefsiklous in Karystos.

Ontbijt, picknicklunch en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Donderdag 25 april 2019: ‘H Megali Pempti’ (Witte Donderdag)

Vandaag starten we onze dag om 09.00 uur. Via de zogenaamde ‘bovenweg’ rijden we oostwaarts. Bij een van de vele verborgen schatten van Zuid-Evia, het piepkleine idyllische vissersplaatsje, Porto Bufalo, houden we een koffiestop. We vervolgen onze route deels via het achterland van oostelijk Evia naar het bergdorp Kymi, waar we het vrouwenklooster  bezoeken. Hierna is er tijd om het bergdorpje, met zijn vele leuke kleinschalige winkeltjes, zelf te ontdekken. Neem ook eens een kijkje bij het winkeltje met de specialiteit van Kymi, vijgen in allerlei variëteiten. De lunch wordt gehouden bij Kymi-Paralia, aan het strand met uitzicht op de haven. Hier kunt u kennis maken met de regionale specialiteiten van het oosten van Evia. Via het achterland rijden we naar Chalkida waar we overnachten in hotel Paliria aan de boulevard van Chalkida. Hier is eveneens gelegenheid om te winkelen en de mooie hoofdstad van het eiland een beetje te ontdekken. Als de winkels gesloten zijn kan men nog even langs de grote kerk van Chalkida lopen om een kijkje te nemen bij het versieren van Epitafios, het symbolisch graf van Christus wordt met bloemen versierd.

Ontbijt, koffiestop, lunch, aperitief met mezedes, en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Vrijdag 26 april 2019: ‘H Megali Pareskevi’ (Goede Vrijdag)

Vandaag vertrekken we om 09.00 uur voor een bezoek aan het kasteel van Chalkida met zijn rijke geschiedenis. We bekijken de tentoonstelling van de vondsten die gedaan zijn bij het kasteel. U krijgt in het Nederlands tekst en uitleg over wat er allemaal te zien is.

Op een mooie locatie onder het kasteel drinken we koffie. Vervolgens vervolgen we de route via Nea Artaki  naar het binnenland, naar het bergdorpje Steni. Dit dorpje ligt op 700 meter hoogte aan de voet van de hoogste berg van Evia, het Dirfysgebergte.

In Steni gebruiken we de lunch die bestaat uit de lokale specialiteit, de Kontosouvli, gegaard varken en kip aan het spit. Daarbij wordt Griekse salade, tzatziki en gebakken kaas- en spinaziebrood geserveerd. Voor de vegetariërs wordt een ruime keus aan vegetarische gerechten geserveerd. Na de lunch vervolgen we onze route naar het noorden van Evia. In het bedevaartoord Prokopi krijgt u een kopje koffie of ander drankje aangeboden en kunt u de prachtige bedevaartkerk bezoeken. Hier zal de versierde Epitafios te bezichtigen zijn. Het versieren gebeurt op Witte Donderdagavond na de liturgie om 22.00 uur. Elke kerk zal op Witte Donderdag de Epitafios, het symbolische graf van Christus, versieren en op Goede Vrijdag ’s avonds in processie ronddragen.

Hierna rijden we via de noord-oostkant naar Artemision. Hier is uw accommodatie hotel Altamar of Irene studio’s. U kunt dus kiezen uit een luxe hotelkamer of een volledig ingerichte studio of 2-kamerappartement (maximaal 4 personen). Ook beschikt het hotel over een 4-persoons familie kamer. De hotelkamers hebben frontaalzeezicht of zijzeezicht. De hotelkamers liggen op twee niveaus. Allen hebben uitzicht, maar de kamers beneden hebben geen zeezicht.

Na de incheck in het hotel vertrekken we voor het welkomstdiner in het restaurant van de Nederlandse Astrid en haar Griekse man Yannis.

Na het diner is het tijd om de processietocht bij te wonen. Het is immers Goede Vrijdag en dan zal de Epitafios op het plein in Isteia langskomen.Voor deze speciale gelegenheid krijgt iedereen een bruine kaars. Hierna keren we terug naar het hotel.

Ontbijt, koffiestop Chalkida, lunch, koffiestop Prokopi, en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Zaterdag 27 april 2019:  ‘H Megali Sabbato’ (Paas zaterdag)

Na het uitgebreide ontbijtbuffet vertrekken we om 10.00 uur voor een tour naar de binnenlanden van Noord Evia. In Orei hebben we een koffiestop, waarna we naar Edipsos rijden. Vergeet uw zwemspullen niet als u gedurende 20 minuten wilt genieten van het geneeskrachtige, warme bronwater dat hier in de zee stroomt. Vervolgens rijden we naar het kustplaatsje Limni waar u zelf het dorpje met zijn leuke achterafstraatjes kunt ontdekken. Het grotkerkje is een bezoek waard. Via het binnenland vervolgen we onze weg naar het gehucht Kalamoudi waar we in een fantastische taverna de lunch gebruiken. Hier komen weer andere specialiteiten op tafel. Na de lunch bezoeken we het klooster van  Osios David waar strenge kledingvoorschriften gelden. Bij de ingang van het monnikenklooster is genoeg kleding te leen, hetgeen doorgaans tot hilarische taferelen leidt. Als laatste stop op deze intensieve dag bezoeken we de waterval van Drymona waar het smeltwater van de bergen in een prachtige natuurlijke omgeving naar beneden klettert. Via het achterland en mooie kleine dorpjes rijden we terug naar ons hotel waar het diner plaatsvindt.

Rond 23.00 uur zullen we op ons ‘Paasbest gekleed’ naar de kerk van Artemission gaan. U heeft dan inmiddels een witte kaars gekregen om de Opstanding van Christus te vieren. Dit is een onvergetelijke  belevenis die u nooit zult vergeten! We zullen proberen de aangestoken witte Paaskaarsen brandend naar ‘huis’ te brengen want dat brengt geluk en voorspoed voor het komende nieuwe kerkelijk jaar. We wensen elkaar dan ook ‘Chronia Polla’, Nog Vele Jaren!

Na terugkomst in het hotel zal de Paassoep, ‘Magigritsa soupa’ klaar staan! Maar daarnaast ook salades en allerlei andere lekkernijen. Volgens goed Grieks gebruik eten we na de kerkdienst en vieren de opstanding!

Ontbijt, koffiestop, lunch, diner inclusief drankjes, Paassoep en andere lekkernijen na de kerkdienst inbegrepen.

Zondag 28 april 2019: ‘Pascha’, Eerste Paasdag, zowel voor de Grieks Orthodoxe kerk als de Katholieke- en Protestantse kerk. 

Het ontbijtbuffet blijft langer open voor diegenen die willen uitslapen. De vroege vogels kunnen kijken hoe de lammeren aan het spit en in de oven gegaard worden. Het duurt ongeveer zeven uur totdat de lammeren  gaar zijn en in de tussentijd kunnen we genieten van Griekse muziek en dans,  hapjes en drankjes. Maar wilt u liever op een ligbedje aan het zwembad genieten van de zon, geen probleem natuurlijk. U doet wat u wilt, het is tenslotte uw vakantie! Na de zeer uitgebreide lunch is het tijd voor ontspanning op een manier die ieder zich wenst. Bij het zwembad, een stukje lopen naar Pefki… alles kan, niets hoeft en alles mag!

Om 21.00 zal er een light-diner geserveerd worden in buffetvorm.

Om 22.00 begint de feestelijke afsluiting van Eerste Paasdag . Hoe dit ingevuld wordt, blijft nog even een verrassing, maar reken er op dat de voetjes van de vloer gaan. Natuurlijk zal ook de Griekse muziek niet ontbreken en de Grieken zullen ‘hun dansen’ dansen, van Syrtaki tot aan de ‘Zembetiko’, de dronkenmandans. 

Ontbijt, lunch en light-diner inclusief drankjes inbegrepen.

Maandag 29 april 2019: ‘H Defetri Mera tou Pascha’ (Tweede Paasdag)

Onder voorbehoud van wijzigingen:

Voor de gasten die een 9-daagse reis vanaf Eindhoven geboekt hebben:

We vertrekken na het ontbijt om ca. 10.00 uur naar Edipsos voor de overtocht naar Arkitsa, het vasteland op het Centrale deel van Griekenland en rijden via een mooie tocht langs een van de mooiste wintersport plaatsen van Griekenland Archavona, naar Delphi. Bij Delphi krijgt u een rondleiding in het museum alsmede over de archeologische vindplaats.

Bij vertrek uit het hotel krijgt u een lunchpakketje mee voor onderweg, maar op de terugweg naar de luchthaven krijgt u in het bergdorp Archavona nog een late lunch/ vroeg diner.

Rond 16.30 uur vertrekken we naar de luchthaven.(tijden zijn onder voorbehoud)

Ontbijt, boottickets, entree Delphi zowel archeologische vind plaats als museum en late lunch/vroeg diner en lunchpakketje voor onderweg inclusief alle drankjes inbegrepen.