ANEMOMYLOS HOTEL

Karystos / Evia Zuid Pallas Reizen

GRATIS EXCURSIEPAKKET ZUID EVIA

Informatiebijeenkomst en welkomstexcursie

Pallas Reizen nodigt u van harte uit voor het bijwonen van onze informatiebijeenkomst. U krijgt veel praktische informatie over het gebied zodat u zich al snel thuis voelt zonder dat er kostbare vakantietijd verloren gaat. U weet zo vanaf het moment van aankomst direct waar u kunt pinnen, waar de winkels zich bevinden, wat de openingstijden zijn en allerlei andere praktische zaken. Ook krijgt u veel bruikbare tips en ideetjes om optimaal van uw verblijf te genieten.

Welkomstexcursie

Zoals velen van u inmiddels van ons gewend zijn bieden wij u een fantastische Pallas Reizen welkomstexcursie aan. U maakt alvast kennis met het prachtige gebied rondom Marmari en Karystos. We brengen een bezoek aan het Kastro Rosso waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft. Tijdens de excursie vertellen wij u een aantal wetenswaardigheden over het gebied en de geschiedenis.

Wandeldag van Pallas Reizen

Het gebied rondom Marmari leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen, geschikt voor elke wandelaar. Wij nemen u mee op een mooie, door ons uitgezette wandeling. Als u niet mee wilt wandelen kunt u de deelnemers opwachten bij het eindpunt van de wandeling en genieten we na afloop samen op een mooie locatie van het ultieme vakantiegevoel.

Pallas Reizen, Paros, Naxos, Santorini, Evia, Evia-Noord, Evia-Centraal, Evia-Zuid, Evia-Oost,

OPTIONELE PALLAS REIZEN EXCURSIES ZUID EVIA

Wandeling naar het drakenhuis op het Ochi- gebergte

De wandeling begint in Karystos in de omgeving van het rode kasteel en gaat naar een van de mooiste drakenhuizen van het eiland. Hoewel van gemiddeld niveau, leidt de wandeling wél naar boven. U geniet van uitzonderlijk mooie vergezichten en de bijzondere flora en fauna in dit gebied, die weer heel anders is dan de vegetatie van het Dirfys-gebergte of die van het noorden van Evia. Vanzelfsprekend wordt deze wandeling begeleid door een professionele wandelgids.

Inclusief: transfers, wandelgids

Dimosari kloofwandeling

Een meer dan spectaculaire wandeling door een van de mooiste kloven van Griekenland in het algemeen en Evia in het bijzonder! De inspannende wandeling door een indrukwekkende natuur eindigt in de nabijheid van het strand van Kallianos, een waanzinnig mooi slot van de indrukwekkende wandeldag.

Vanaf Marmari en Karystos rijden we in ca. 45 minuten naar het beginpunt op het Ochi-gebergte, bij het gehucht Rouklia. De wandeling start boven en loopt helemaal naar beneden. De tocht naar het beginpunt van de wandeling is op zichzelf al een excursie! Meteen bij de start wordt iedereen ‘gegrepen’ door de adembenemende natuur. De bossen van eiken-, kersen-, en walnotenbomen en de vele bergstroompjes kenmerken het begin van de kloofwandeling. Verderop komen we langs restanten van een oud ‘Drakenhuis’ en een grot. De kloof zelf is 6 km lang, de totale wandeling heeft een lengte van 10 km. Hoewel de loop een gemiddelde wandeltijd van ca. 3 uur beslaat, duurt de wandeling in zijn totaliteit de hele dag. Deze wandeling is geschikt voor de meer geoefende wan- delaar, goede wandelschoenen zijn een absolute must. Alle deelnemers krijgen bij de start een ‘wandelstok’ uitgereikt, maar heeft u liever uw eigen loopstokken, vergeet deze dan niet mee te nemen van thuis!

Inclusief: transfers, wandelgids, picknicklunch en hapje en drankje na afloop van de wandeling

Traditionele avond in het bergdorpje Paradisi

Geen toeristische ‘Griekse avond’, maar een traditionele avond zoals de bewoners van Evia zélf hun (feest-) avonden doorbrengen. Onze bedoeling is om als gasten gezellig samen te zijn met elkaar én de lokale bevolking en natuurlijk te genieten van overheerlijke, vooral traditionele, lokale gerechten. Alle gerechten zijn bereid met producten uit eigen tuin en van de veefokkerij, waarvan de pure smaken door iedereen zullen worden gewaardeerd. Ook het eigengebakken boerenbrood smaakt voortreffelijk. Voordat we aan de uitgebreide maaltijd met eigen wijn (zoveel als u wilt) beginnen, maken we met ieder die daarvoor in is een wandeling naar een hooggelegen kerkje boven het dorp.

Inclusief: uitgebreid diner en drankjes (wijn, bier, frisdrank)

Athene

Vanaf Marmari reist u met de boot naar Rafina en vervolgens naar de stad Athene. Door de gunstige ligging van het eiland Evia ten opzichte van de stad Athene vormt dit dé gelegenheid om kennis te maken met de hoofdstad van Griekenland. De stad ligt op maar half uurtje rijden vanaf Rafina  de havenplaats op slechts een uurtje varen vanf Zuid-Evia. Wij kunnen u op deze dag laten kennismaken met een aantal ‘high lights’, wat misschien uitnodigt tot een ‘city break’ naar deze bruisende stad!

We gaan allereerst naar het parlementsgebouw, voor het bijzondere schouwspel van de afwisseling van de wacht. Eenmaal per week op zondag – vandaar dat we deze excursie op zondag doen – wordt de wacht onder groot ceremonieel gewisseld. Het gehele korps van Evzonen neemt deel, in de traditionele klederdracht, de plooirokken met elk 400 (!) plooien. Na de aflossing bezoeken we het Kalimarmero-stadion (hier werden de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 gehouden) waarvandaan u in de verte de beroemde Akropolisheuvel al kunt zien. Nadat u de Akropolis heeft bezocht dalen we via de ‘andere kant’ af naar de oudste wijk van de stad, de Plaka. De vele trapstraatjes, doorkijkjes en steegjes met uitgestalde verkoopwaar geven een goed beeld van het Athene van vroeger! Hier lunchen we, waarna er nog tijd is om heerlijk te slenteren langs de straatjes van de Plaka naar de Monastiraki-wijk of op een terrasje neer te strijken, voordat we weer richting Evia vertrekken.

Inclusief: transfers en Nederlandstalige gids

Duiken en een volledige duikcursus

Geniet van de wonderen van de zee van Zuid- Evia en zwem samen met de vissen, misschien zelfs met een dolfijn! De schoonheid voor de kust van Karystos en Marmari maakt elk strand(je) tot een duikparadijs. Doordat  dit gebied ‘ingesloten’ ligt, kan er bijna altijd worden gedoken. Thalia Nikitopoulo (Padi Ows) is de leidinggevende van het Dikelas Duik Centrum. Zij kan u uitstekend adviseren over de vele programma’s die het duikcentrum biedt. Niet alleen voor wat betreft een enkele duik, maar ook voor een volledige cursus met twee duiken per dag, inclusief transport  naar de duikplaats. Er zijn hier zowel kantduiken als bootduiken mogelijk. Voor het behalen van het Padi diploma ‘Open Water’ (het basisbrevet) moet u rekenen op ongeveer 6 lesdagen met enige theorielessen en twee duiken per dag.