EVIA ZUID PALLAS REIZEN

Goudgele zandstranden op een steenworp afstand van Athene

Vakantie Zuid Evia met Pallas Reizen

Het zuidelijk gedeelte van het eiland, waar de heuvels pas in het uiterste zuiden overgaan in het Ochi gebergte ( hoogste top 1399 meter), laat een bijzonder verrassende natuur zien met een overweldigend achterland. Hier zijn niet alleen vele platanen, kastanje- en eikenbomen te vinden, maar ook uitbundig bloeiende fruitbomen. De spectaculaire, 6 kilometer lange Dimosari kloof is uniek door de dichte begroeiing met planten en bomen. De wandelaars onder u kunnen hier onder begeleiding van een professionele wandelgids urenlang genieten.

De zuidkaap is weliswaar ‘ruiger’ en minder begroeid maar ook hier vindt men rijk met platanen begroeide heuvels en kronkelende bergstroompjes. Halverwege het zuiden en op maar 45 minuten vaarafstand met de veerboot vanuit de haven van Agia Marina op het vasteland ligt de badplaats Nea Styra. Zuidelijker op Evia zijn de bekende badplaatsen Marmari en Karystos te vinden. Vanuit de haven van Rafina is het met de ferry een uurtje varen naar Marmari, met Karystos op 12 kilometer afstand.

Mede door de goede verbindingen is Zuid Evia uitstekend te combineren met bijvoorbeeld een verblijf aan de Atheense Riviera of op een van de Cycladeneilanden Andros, Tinos of Syros. Doordat deze eilanden eveneens een goede verbinding hebben met Rafina wordt overstappen op de boot naar Marmari heel simpel en bent u in een uurtje in de haven van deze leuke badplaats. Zuid Evia biedt alles voor een heerlijke Griekse vakantie of Islandhop voor zonaanbidders of actieve gasten.