PAASRONDREIS ZUID-NOORD ROUTE EVIA GRIEKENLAND

Karystos, Eretria, Pefki / Evia Noord

Pallas Reizen, kleinschalig Griekenland, authentiek Griekenland, Griekenlandspecialist, culinair

PALLAS REIZEN PAASREIS EVIA: STARTEND IN ZUID-EVIA MET DE PAASVIERING IN NOORD-EVIA

9-daags programma vanaf Eindhoven:

Zondag 21 april 2019: Palmpasen

Vertrek vanaf Eindhoven naar Athene met (onder voorbehoud) vertrektijd 07.15 en aankomsttijd op Athene om 11.20 uur. Wij verwelkomen u op de luchthaven en gaan vervolgens naar de haven van Rafina, waar we lunchen (inclusief drankjes). Na de overtocht naar Marmari volgt de transfer naar Karystos waar u overnacht in strandhotel Anastasia aan de boulevard. ’s Avonds vindt in het hotel het welkomstdiner plaats.

Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Maandag 22 april 2019: ‘H megali Deftera’ (Grote Maandag)

Na het ontbijtbuffet start het programma, voor wie dat wil, om 10.30 uur met een wandeling in de omgeving. Liever aan het zwembad liggen of op eigen gelegenheid het stadje bekijken?  Prima! De lunch gebruiken we met elkaar in één van de meest authentieke restaurants in Karystos. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Voorafgaande aan het diner in één van de beste restaurants van Karystos wordt een Ouzoproeverij gehouden.

Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes en Ouzo-proeverij inbegrepen.

Dinsdag 23 april 2019: ‘H Megali Triti’ (Grote Dinsdag)

Na het ontbijt starten we om 10.00 uur voor een kennismaking met  het achterland van Karystos en Marmari. Als eerste bezoeken we het Rode Kasteel, vanaf hier heeft u een uniek uitzicht over Karystos. Hierna brengen we een bezoek aan de wijnmaker Montofoli. Dit landgoed heeft een indrukwekkende geschiedenis achter de rug waarover eigenaresse Danae u alles zal vertellen. We krijgen één van de exclusieve wijnen, de likeurwijn te proeven. Vervolgens gaan we naar Karystos, waar we u trakteren bij een authentiek kaffenion op een kopje koffie of heerlijke verse Jus d’orange. Aansluitend gaan we via Marmari op weg naar de lunch waar eerst een mini-workshop Paaseieren verven wordt gegeven. We laten niet alleen zien hoe dit in zijn werk gaat, maar ook het maken van Paaskoekjes, Paasbrood en kaas-spinazietaart wordt uit de doeken gedaan. We trakteren u op de lokale specialiteiten van deze zuid regio van Evia en natuurlijk zal er gedanst worden door de zoon en dochter van de eigenaresse Olympia. Zij zal u als extraatje laten genieten van haar prachtig vioolspel met bekende Griekse liedjes die u in het Nederlands kunt  meezingen. Diner in het hotel.

Ontbijt, bezoek wijnmaker, koffiestop, lunch en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Woensdag 24 april 2019: ‘H Megali Tetariti’ (Grote Woensdag)

Rond 11.00 uur vertrekken we vanuit de haven van Karystos voor een boot- en snorkeltocht naar Archaboli, waar zich één van de mooiste stranden van de Cavo D’ Oro bevindt! Op deze tocht varen we een stuk langs de unieke kust van de Cavo D’Oro. De snorkelaars onder u krijgen snorkelles en wie liever wandelt, gaat mee voor de wandeling. Gezamenlijk gebruiken we een picknicklunch op het strand, Inclusief drankjes, fris, water, wijn en Ouzo. Er zijn heerlijke hapjes, salade en een goed belegde sandwich. Als toetje een traktatie van de kapitein!

Mocht het te hard waaien om naar Archaboli te gaan, dan gaan we naar de voormalige Koninklijke eilandjes voor de kust van Marmari, waar we kunnen genieten van zon, zee en strand. Snorkelaars krijgen snorkelles en wie dat niet wil, kan zwemmen en/of zonnen.

We sluiten deze bijzondere dagen in Zuid-Evia  op gepaste wijze af: een onvergetelijke avond in het restaurant Jefsiklous in Karystos.

Ontbijt, picknicklunch en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Donderdag 25 april 2019: ‘H Megali Pempti’ (Witte Donderdag)

Vandaag starten we onze dag om 09.00 uur. Via de zogenaamde ‘bovenweg’ rijden we oostwaarts. Bij een van de vele verborgen schatten van Zuid-Evia, het piepkleine idyllische vissersplaatsje, Porto Bufalo, houden we een koffiestop. We vervolgen onze route deels via het achterland van oostelijk Evia naar het bergdorp Kymi, waar we het vrouwenklooster  bezoeken. Hierna is er tijd om het bergdorpje, met zijn vele leuke kleinschalige winkeltjes, zelf te ontdekken. Neem ook eens een kijkje bij het winkeltje met de specialiteit van Kymi, vijgen in allerlei variëteiten. De lunch wordt gehouden bij Kymi-Paralia, aan het strand met uitzicht op de haven. Hier kunt u kennis maken met de regionale specialiteiten van het oosten van Evia. Via het achterland rijden we naar Chalkida waar we overnachten in hotel Paliria aan de boulevard van Chalkida. Hier is eveneens gelegenheid om te winkelen en de mooie hoofdstad van het eiland een beetje te ontdekken. Als de winkels gesloten zijn kan men nog even langs de grote kerk van Chalkida lopen om een kijkje te nemen bij het versieren van Epitafios, het symbolisch graf van Christus wordt met bloemen versierd.

Ontbijt, koffiestop, lunch, aperitief met mezedes, en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Vrijdag 26 april 2019: ‘H Megali Pareskevi’ (Goede Vrijdag)

Vandaag vertrekken we om 09.00 uur voor een bezoek aan het kasteel van Chalkida met zijn rijke geschiedenis. We bekijken de tentoonstelling van de vondsten die gedaan zijn bij het kasteel. U krijgt in het Nederlands tekst en uitleg over wat er allemaal te zien is.

Op een mooie locatie onder het kasteel drinken we koffie. Vervolgens vervolgen we de route via Nea Artaki  naar het binnenland, naar het bergdorpje Steni. Dit dorpje ligt op 700 meter hoogte aan de voet van de hoogste berg van Evia, het Dirfysgebergte.

In Steni gebruiken we de lunch die bestaat uit de lokale specialiteit, de Kontosouvli, gegaard varken en kip aan het spit. Daarbij wordt Griekse salade, tzatziki en gebakken kaas- en spinaziebrood geserveerd. Voor de vegetariërs wordt een ruime keus aan vegetarische gerechten geserveerd. Na de lunch vervolgen we onze route naar het noorden van Evia. In het bedevaartoord Prokopi krijgt u een kopje koffie of ander drankje aangeboden en kunt u de prachtige bedevaartkerk bezoeken. Hier zal de versierde Epitafios te bezichtigen zijn. Het versieren gebeurt op Witte Donderdagavond na de liturgie om 22.00 uur. Elke kerk zal op Witte Donderdag de Epitafios, het symbolische graf van Christus, versieren en op Goede Vrijdag ’s avonds in processie ronddragen.

Hierna rijden we via de noord-oostkant naar Artemision. Hier is uw accommodatie hotel Altamar of Irene studio’s. U kunt dus kiezen uit een luxe hotelkamer of een volledig ingerichte studio of 2-kamerappartement (maximaal 4 personen). Ook beschikt het hotel over een 4-persoons familie kamer. De hotelkamers hebben frontaalzeezicht of zijzeezicht. De hotelkamers liggen op twee niveaus. Allen hebben uitzicht, maar de kamers beneden hebben geen zeezicht.

Na de incheck in het hotel vertrekken we voor het welkomstdiner in het restaurant van de Nederlandse Astrid en haar Griekse man Yannis.

Na het diner is het tijd om de processietocht bij te wonen. Het is immers Goede Vrijdag en dan zal de Epitafios op het plein in Isteia langskomen.Voor deze speciale gelegenheid krijgt iedereen een bruine kaars. Hierna keren we terug naar het hotel.

Ontbijt, koffiestop Chalkida, lunch, koffiestop Prokopi, en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Zaterdag 27 april 2019:  ‘H Megali Sabbato’ (Paas zaterdag)

Na het uitgebreide ontbijtbuffet vertrekken we om 10.00 uur voor een tour naar de binnenlanden van Noord Evia. In Orei hebben we een koffiestop, waarna we naar Edipsos rijden. Vergeet uw zwemspullen niet als u gedurende 20 minuten wilt genieten van het geneeskrachtige, warme bronwater dat hier in de zee stroomt. Vervolgens rijden we naar het kustplaatsje Limni waar u zelf het dorpje met zijn leuke achterafstraatjes kunt ontdekken. Het grotkerkje is een bezoek waard. Via het binnenland vervolgen we onze weg naar het gehucht Kalamoudi waar we in een fantastische taverna de lunch gebruiken. Hier komen weer andere specialiteiten op tafel. Na de lunch bezoeken we het klooster van  Osios David waar strenge kledingvoorschriften gelden. Bij de ingang van het monnikenklooster is genoeg kleding te leen, hetgeen doorgaans tot hilarische taferelen leidt. Als laatste stop op deze intensieve dag bezoeken we de waterval van Drymona waar het smeltwater van de bergen in een prachtige natuurlijke omgeving naar beneden klettert. Via het achterland en mooie kleine dorpjes rijden we terug naar ons hotel waar het diner plaatsvindt.

Rond 23.00 uur zullen we op ons ‘Paasbest gekleed’ naar de kerk van Artemission gaan. U heeft dan inmiddels een witte kaars gekregen om de Opstanding van Christus te vieren. Dit is een onvergetelijke  belevenis die u nooit zult vergeten! We zullen proberen de aangestoken witte Paaskaarsen brandend naar ‘huis’ te brengen want dat brengt geluk en voorspoed voor het komende nieuwe kerkelijk jaar. We wensen elkaar dan ook ‘Chronia Polla’, Nog Vele Jaren!

Na terugkomst in het hotel zal de Paassoep, ‘Magigritsa soupa’ klaar staan! Maar daarnaast ook salades en allerlei andere lekkernijen. Volgens goed Grieks gebruik eten we na de kerkdienst en vieren de opstanding!

Ontbijt, koffiestop, lunch, diner inclusief drankjes, Paassoep en andere lekkernijen na de kerkdienst inbegrepen.

Zondag 28 april 2019: ‘Pascha’, Eerste Paasdag, zowel voor de Grieks Orthodoxe kerk als de Katholieke- en Protestantse kerk. 

Het ontbijtbuffet blijft langer open voor diegenen die willen uitslapen. De vroege vogels kunnen kijken hoe de lammeren aan het spit en in de oven gegaard worden. Het duurt ongeveer zeven uur totdat de lammeren  gaar zijn en in de tussentijd kunnen we genieten van Griekse muziek en dans,  hapjes en drankjes. Maar wilt u liever op een ligbedje aan het zwembad genieten van de zon, geen probleem natuurlijk. U doet wat u wilt, het is tenslotte uw vakantie! Na de zeer uitgebreide lunch is het tijd voor ontspanning op een manier die ieder zich wenst. Bij het zwembad, een stukje lopen naar Pefki… alles kan, niets hoeft en alles mag!

Om 21.00 zal er een light-diner geserveerd worden in buffetvorm.

Om 22.00 begint de feestelijke afsluiting van Eerste Paasdag . Hoe dit ingevuld wordt, blijft nog even een verrassing, maar reken er op dat de voetjes van de vloer gaan. Natuurlijk zal ook de Griekse muziek niet ontbreken en de Grieken zullen ‘hun dansen’ dansen, van Syrtaki tot aan de ‘Zembetiko’, de dronkenmandans. 

Ontbijt, lunch en light-diner inclusief drankjes inbegrepen.

Maandag 29 april 2019: ‘H Defetri Mera tou Pascha’ (Tweede Paasdag)

Onder voorbehoud van wijzigingen:

Voor de gasten die een 9-daagse reis vanaf Eindhoven geboekt hebben:

We vertrekken na het ontbijt om ca. 10.00 uur naar Edipsos voor de overtocht naar Arkitsa, het vasteland op het Centrale deel van Griekenland en rijden via een mooie tocht langs een van de mooiste wintersport plaatsen van Griekenland Archavona, naar Delphi. Bij Delphi krijgt u een rondleiding in het museum alsmede over de archeologische vindplaats.

Bij vertrek uit het hotel krijgt u een lunchpakketje mee voor onderweg, maar op de terugweg naar de luchthaven krijgt u in het bergdorp Archavona nog een late lunch/ vroeg diner.

Rond 16.30 uur vertrekken we naar de luchthaven.(tijden zijn onder voorbehoud)

Ontbijt, boottickets, entree Delphi zowel archeologische vind plaats als museum en late lunch/vroeg diner en lunchpakketje voor onderweg inclusief alle drankjes inbegrepen.

Pallas Reizen, all inclusive Paasrondreis, maatreizen Griekenland, Grieks Paasfeest,

PALLAS REIZEN PAASREIS EVIA: STARTEND IN ZUID-EVIA MET DE PAASVIERING IN NOORD-EVIA

9-daags programma vanaf Amsterdam

Maandag 22 april 2019 - ‘H Megali Deftera’ (Grote Maandag)

Vertrek vanaf Amsterdam naar Athene met (onder voorbehoud) vertrektijd: 06.45 uur en met aankomst op Athene om 11.00 uur.  Wij verwelkomen u op de luchthaven en gaan vervolgens naar de haven van Rafina, waar we lunchen. Na de overtocht naar Marmari volgt de transfer naar Karystos, waar u overnacht in strandhotel Anastasia aan de boulevard. ’s Avonds vindt in één van de beste hotels van Karystos het welkomstdiner plaats, samen met de gasten die eerder via Eindhoven arriveerden. Voorafgaande aan het diner wordt een Ouzoproeverij gehouden .

Lunch en diner, inclusief drankjes en Ouzoproeverij inbegrepen.

Dinsdag 23 april 2019: ‘H Megali Triti’ (Grote Dinsdag)

Na het ontbijt starten we om 10.00 uur voor een kennismaking met  het achterland van Karystos en Marmari. Als eerste bezoeken we het Rode Kasteel, vanaf hier heeft u een uniek uitzicht over Karystos. Hierna brengen we een bezoek aan de wijnmaker Montofoli. Dit landgoed heeft een indrukwekkende geschiedenis achter de rug waarover eigenaresse Danae u alles zal vertellen. We krijgen één van de exclusieve wijnen, de likeurwijn te proeven. Vervolgens gaan we naar Karystos, waar we u trakteren bij een authentiek kaffenion op een kopje koffie of heerlijke verse Jus d’orange. Aansluitend gaan we via Marmari op weg naar de lunch waar eerst een mini-workshop Paaseieren verven wordt gegeven. We laten niet alleen zien hoe dit in zijn werk gaat, maar ook het maken van Paaskoekjes, Paasbrood en kaas-spinazietaart wordt uit de doeken gedaan. We trakteren u op de lokale specialiteiten van deze zuid regio van Evia en natuurlijk zal er gedanst worden door de zoon en dochter van de eigenaresse Olympia. Zij zal u als extraatje laten genieten van haar prachtig vioolspel met bekende Griekse liedjes die u in het Nederlands kunt  meezingen. Diner in het hotel.

Ontbijt, bezoek wijnmaker, koffiestop, lunch en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Woensdag 24 april 2019: ‘H Megali Tetariti’ (Grote Woensdag)

Rond 11.00 uur vertrekken we vanuit de haven van Karystos voor een boot- en snorkeltocht naar Archaboli, waar zich één van de mooiste stranden van de Cavo D’ Oro bevindt! Op deze tocht varen we een stuk langs de unieke kust van de Cavo D’Oro. De snorkelaars onder u krijgen snorkelles en wie liever wandelt, gaat mee voor de wandeling. Gezamenlijk gebruiken we een picknicklunch op het strand, Inclusief drankjes, fris, water, wijn en Ouzo. Er zijn heerlijke hapjes, salade en een goed belegde sandwich. Als toetje een traktatie van de kapitein!

Mocht het te hard waaien om naar Archaboli te gaan, dan gaan we naar de voormalige Koninklijke eilandjes voor de kust van Marmari, waar we kunnen genieten van zon, zee en strand. Snorkelaars krijgen snorkelles en wie dat niet wil, kan zwemmen en/of zonnen.

We sluiten deze bijzondere dagen in Zuid-Evia  op gepaste wijze af: een onvergetelijke avond in het restaurant Jefsiklous in Karystos.

Ontbijt, picknicklunch en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Donderdag 25 april 2019: ‘H Megali Pempti’ (Witte Donderdag)

Vandaag starten we onze dag om 09.00 uur. Via de zogenaamde ‘bovenweg’ rijden we oostwaarts. Bij een van de vele verborgen schatten van Zuid-Evia, het piepkleine idyllische vissersplaatsje, Porto Bufalo, houden we een koffiestop. We vervolgen onze route deels via het achterland van oostelijk Evia naar het bergdorp Kymi, waar we het vrouwenklooster  bezoeken. Hierna is er tijd om het bergdorpje, met zijn vele leuke kleinschalige winkeltjes, zelf te ontdekken. Neem ook eens een kijkje bij het winkeltje met de specialiteit van Kymi, vijgen in allerlei variëteiten. De lunch wordt gehouden bij Kymi-Paralia, aan het strand met uitzicht op de haven. Hier kunt u kennis maken met de regionale specialiteiten van het oosten van Evia. Via het achterland rijden we naar Chalkida waar we overnachten in hotel Paliria aan de boulevard van Chalkida. Hier is eveneens gelegenheid om te winkelen en de mooie hoofdstad van het eiland een beetje te ontdekken. Als de winkels gesloten zijn kan men nog even langs de grote kerk van Chalkida lopen om een kijkje te nemen bij het versieren van Epitafios, het symbolisch graf van Christus wordt met bloemen versierd.

Ontbijt, koffiestop, lunch, aperitief met mezedes, en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Vrijdag 26 april 2019: ‘H Megali Pareskevi’ (Goede Vrijdag)

Vandaag vertrekken we om 09.00 uur voor een bezoek aan het kasteel van Chalkida met zijn rijke geschiedenis. We bekijken de tentoonstelling van de vondsten die gedaan zijn bij het kasteel. U krijgt in het Nederlands tekst en uitleg over wat er allemaal te zien is.

Op een mooie locatie onder het kasteel drinken we koffie. Vervolgens vervolgen we de route via Nea Artaki  naar het binnenland, naar het bergdorpje Steni. Dit dorpje ligt op 700 meter hoogte aan de voet van de hoogste berg van Evia, het Dirfysgebergte.

In Steni gebruiken we de lunch die bestaat uit de lokale specialiteit, de Kontosouvli, gegaard varken en kip aan het spit. Daarbij wordt Griekse salade, tzatziki en gebakken kaas- en spinaziebrood geserveerd. Voor de vegetariërs wordt een ruime keus aan vegetarische gerechten geserveerd. Na de lunch vervolgen we onze route naar het noorden van Evia. In het bedevaartoord Prokopi krijgt u een kopje koffie of ander drankje aangeboden en kunt u de prachtige bedevaartkerk bezoeken. Hier zal de versierde Epitafios te bezichtigen zijn. Het versieren gebeurt op Witte Donderdagavond na de liturgie om 22.00 uur. Elke kerk zal op Witte Donderdag de Epitafios, het symbolische graf van Christus, versieren en op Goede Vrijdag ’s avonds in processie ronddragen.

Hierna rijden we via de noord-oostkant naar Artemision. Hier is uw accommodatie hotel Altamar of Irene studio’s. U kunt dus kiezen uit een luxe hotelkamer of een volledig ingerichte studio of 2-kamerappartement (maximaal 4 personen). Ook beschikt het hotel over een 4-persoons familie kamer. De hotelkamers hebben frontaalzeezicht of zijzeezicht. De hotelkamers liggen op twee niveaus. Allen hebben uitzicht, maar de kamers beneden hebben geen zeezicht.

Na de incheck in het hotel vertrekken we voor het welkomstdiner in het restaurant van de Nederlandse Astrid en haar Griekse man Yannis.

Na het diner is het tijd om de processietocht bij te wonen. Het is immers Goede Vrijdag en dan zal de Epitafios op het plein in Isteia langskomen.Voor deze speciale gelegenheid krijgt iedereen een bruine kaars. Hierna keren we terug naar het hotel.

Ontbijt, koffiestop Chalkida, lunch, koffiestop Prokopi, en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Zaterdag 27 april 2019:  ‘H Megali Sabbato’ (Paas zaterdag)

Na het uitgebreide ontbijtbuffet vertrekken we om 10.00 uur voor een tour naar de binnenlanden van Noord Evia. In Orei hebben we een koffiestop, waarna we naar Edipsos rijden. Vergeet uw zwemspullen niet als u gedurende 20 minuten wilt genieten van het geneeskrachtige, warme bronwater dat hier in de zee stroomt. Vervolgens rijden we naar het kustplaatsje Limni waar u zelf het dorpje met zijn leuke achterafstraatjes kunt ontdekken. Het grotkerkje is een bezoek waard. Via het binnenland vervolgen we onze weg naar het gehucht Kalamoudi waar we in een fantastische taverna de lunch gebruiken. Hier komen weer andere specialiteiten op tafel. Na de lunch bezoeken we het klooster van  Osios David waar strenge kledingvoorschriften gelden. Bij de ingang van het monnikenklooster is genoeg kleding te leen, hetgeen doorgaans tot hilarische taferelen leidt. Als laatste stop op deze intensieve dag bezoeken we de waterval van Drymona waar het smeltwater van de bergen in een prachtige natuurlijke omgeving naar beneden klettert. Via het achterland en mooie kleine dorpjes rijden we terug naar ons hotel waar het diner plaatsvindt.

Rond 23.00 uur zullen we op ons ‘Paasbest gekleed’ naar de kerk van Artemission gaan. U heeft dan inmiddels een witte kaars gekregen om de Opstanding van Christus te vieren. Dit is een onvergetelijke  belevenis die u nooit zult vergeten! We zullen proberen de aangestoken witte Paaskaarsen brandend naar ‘huis’ te brengen want dat brengt geluk en voorspoed voor het komende nieuwe kerkelijk jaar. We wensen elkaar dan ook ‘Chronia Polla’, Nog Vele Jaren!

Na terugkomst in het hotel zal de Paassoep, ‘Magigritsa soupa’ klaar staan! Maar daarnaast ook salades en allerlei andere lekkernijen. Volgens goed Grieks gebruik eten we na de kerkdienst en vieren de opstanding!

Ontbijt, koffiestop, lunch, diner inclusief drankjes, Paassoep en andere lekkernijen na de kerkdienst inbegrepen.

Zondag 28 april 2019: ‘Pascha’, Eerste Paasdag, zowel voor de Grieks Orthodoxe kerk als de Katholieke- en Protestantse kerk. 

Het ontbijtbuffet blijft langer open voor diegenen die willen uitslapen. De vroege vogels kunnen kijken hoe de lammeren aan het spit en in de oven gegaard worden. Het duurt ongeveer zeven uur totdat de lammeren  gaar zijn en in de tussentijd kunnen we genieten van Griekse muziek en dans,  hapjes en drankjes. Maar wilt u liever op een ligbedje aan het zwembad genieten van de zon, geen probleem natuurlijk. U doet wat u wilt, het is tenslotte uw vakantie! Na de zeer uitgebreide lunch is het tijd voor ontspanning op een manier die ieder zich wenst. Bij het zwembad, een stukje lopen naar Pefki… alles kan, niets hoeft en alles mag!

Om 21.00 zal er een light-diner geserveerd worden in buffetvorm.

Om 22.00 begint de feestelijke afsluiting van Eerste Paasdag . Hoe dit ingevuld wordt, blijft nog even een verrassing, maar reken er op dat de voetjes van de vloer gaan. Natuurlijk zal ook de Griekse muziek niet ontbreken en de Grieken zullen ‘hun dansen’ dansen, van Syrtaki tot aan de ‘Zembetiko’, de dronkenmandans. 

Ontbijt, lunch en light-diner inclusief drankjes inbegrepen.

Maandag 29 april 2019: ‘H Defetri Mera tou Pascha (Tweede Paasdag )

De gasten die nog langer blijven kunnen  uitslapen, later ontbijten en relaxen of, om 09.00 uur onder leiding van wandelgids Adonis een wandeling maken met een hapje en drankje na afloop.

De gasten die liever in het hotel achterblijven om te relaxen, lunchen in het hotel. Afscheidsdiner bij Astrid en haar Griekse man Yannis en hun kinderen Iris en Nikos.

Om 19.30 uur vertrekken we uit het hotel voor het diner bij Astrid. Bij terugkomst in het hotel staat er een Grand Dessert op ons te wachten.

Ontbijt, lunch of hapje en drankje na wandeling, afscheidsdiner en Granddessert, inclusief drankjes inbegrepen.

Dinsdag 30 april 2019

Voor de gasten van de 9-daagse reis vanaf Amsterdam geboekt hebben:

We vertrekken na het ontbijt om ca. 10.00 uur naar Edipsos voor de overtocht naar Arkitsa, het vasteland op het Centrale deel van Griekenland en rijden via een mooie tocht langs een van de mooiste wintersport plaatsen van Griekenland Archavona, naar Delphi. Bij Delphi krijgt u een rondleiding in het museum alsmede op de archeologische vindplaats.

Bij vertrek uit het hotel krijgt u een lunchpakketje mee voor onderweg, maar op de terugweg naar de luchthaven krijgt u in het bergdorp Archavona nog een late lunch/ vroeg diner.

Rond 16.30 uur vertrekken we naar de luchthaven.

Ontbijt, boottickets, entree Delphi zowel archeologische plaats als museum en late lunch/vroeg diner en lunchpakketje voor onderweg inclusief alle drankjes inbegrepen.

IMG-20160425-WA0013

PAASREIS EVIA : STARTEND IN ZUID-EVIA MET DE PAASVIERING IN NOORD-EVIA

13-daags programma vanaf Eindhoven:

Zondag 21 april 2019: Palmpasen

Vertrek vanaf Eindhoven naar Athene met (onder voorbehoud) vertrektijd 07.15 en aankomsttijd op Athene om 11.20 uur. Wij verwelkomen u op de luchthaven en gaan vervolgens naar de haven van Rafina, waar we lunchen (inclusief drankjes). Na de overtocht naar Marmari volgt de transfer naar Karystos waar u overnacht in strandhotel Anastasia aan de boulevard. ’s Avonds vindt in het hotel het welkomstdiner plaats.

Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Maandag 22 april 2019: ‘H megali Deftera’ (Grote Maandag)

Na het ontbijtbuffet start het programma, voor wie dat wil, om 10.30 uur met een wandeling in de omgeving. Liever aan het zwembad liggen of op eigen gelegenheid het stadje bekijken?  Prima! De lunch gebruiken we met elkaar in één van de meest authentieke restaurants in Karystos. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Voorafgaande aan het diner in één van de beste restaurants van Karystos wordt een Ouzoproeverij gehouden.

Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes en Ouzo-proeverij inbegrepen.

Dinsdag 23 april 2019: ‘H Megali Triti’ (Grote Dinsdag)

Na het ontbijt starten we om 10.00 uur voor een kennismaking met  het achterland van Karystos en Marmari. Als eerste bezoeken we het Rode Kasteel, vanaf hier heeft u een uniek uitzicht over Karystos. Hierna brengen we een bezoek aan de wijnmaker Montofoli. Dit landgoed heeft een indrukwekkende geschiedenis achter de rug waarover eigenaresse Danae u alles zal vertellen. We krijgen één van de exclusieve wijnen, de likeurwijn te proeven. Vervolgens gaan we naar Karystos, waar we u trakteren bij een authentiek kaffenion op een kopje koffie of heerlijke verse Jus d’orange. Aansluitend gaan we via Marmari op weg naar de lunch waar eerst een mini-workshop Paaseieren verven wordt gegeven. We laten niet alleen zien hoe dit in zijn werk gaat, maar ook het maken van Paaskoekjes, Paasbrood en kaas-spinazietaart wordt uit de doeken gedaan. We trakteren u op de lokale specialiteiten van deze zuid regio van Evia en natuurlijk zal er gedanst worden door de zoon en dochter van de eigenaresse Olympia. Zij zal u als extraatje laten genieten van haar prachtig vioolspel met bekende Griekse liedjes die u in het Nederlands kunt  meezingen. Diner in het hotel.

Ontbijt, bezoek wijnmaker, koffiestop, lunch en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Woensdag 24 april 2019: ‘H Megali Tetariti’ (Grote Woensdag)

Rond 11.00 uur vertrekken we vanuit de haven van Karystos voor een boot- en snorkeltocht naar Archaboli, waar zich één van de mooiste stranden van de Cavo D’ Oro bevindt! Op deze tocht varen we een stuk langs de unieke kust van de Cavo D’Oro. De snorkelaars onder u krijgen snorkelles en wie liever wandelt, gaat mee voor de wandeling. Gezamenlijk gebruiken we een picknicklunch op het strand, Inclusief drankjes, fris, water, wijn en Ouzo. Er zijn heerlijke hapjes, salade en een goed belegde sandwich. Als toetje een traktatie van de kapitein!

Mocht het te hard waaien om naar Archaboli te gaan, dan gaan we naar de voormalige Koninklijke eilandjes voor de kust van Marmari, waar we kunnen genieten van zon, zee en strand. Snorkelaars krijgen snorkelles en wie dat niet wil, kan zwemmen en/of zonnen.

We sluiten deze bijzondere dagen in Zuid-Evia  op gepaste wijze af: een onvergetelijke avond in het restaurant Jefsiklous in Karystos.

Ontbijt, picknicklunch en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Donderdag 25 april 2019: ‘H Megali Pempti’ (Witte Donderdag)

Vandaag starten we onze dag om 09.00 uur. Via de zogenaamde ‘bovenweg’ rijden we oostwaarts. Bij een van de vele verborgen schatten van Zuid-Evia, het piepkleine idyllische vissersplaatsje, Porto Bufalo, houden we een koffiestop. We vervolgen onze route deels via het achterland van oostelijk Evia naar het bergdorp Kymi, waar we het vrouwenklooster  bezoeken. Hierna is er tijd om het bergdorpje, met zijn vele leuke kleinschalige winkeltjes, zelf te ontdekken. Neem ook eens een kijkje bij het winkeltje met de specialiteit van Kymi, vijgen in allerlei variëteiten. De lunch wordt gehouden bij Kymi-Paralia, aan het strand met uitzicht op de haven. Hier kunt u kennis maken met de regionale specialiteiten van het oosten van Evia. Via het achterland rijden we naar Chalkida waar we overnachten in hotel Paliria aan de boulevard van Chalkida. Hier is eveneens gelegenheid om te winkelen en de mooie hoofdstad van het eiland een beetje te ontdekken. Als de winkels gesloten zijn kan men nog even langs de grote kerk van Chalkida lopen om een kijkje te nemen bij het versieren van Epitafios, het symbolisch graf van Christus wordt met bloemen versierd.

Ontbijt, koffiestop, lunch, aperitief met mezedes, en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Vrijdag 26 april 2019: ‘H Megali Pareskevi’ (Goede Vrijdag)

Vandaag vertrekken we om 09.00 uur voor een bezoek aan het kasteel van Chalkida met zijn rijke geschiedenis. We bekijken de tentoonstelling van de vondsten die gedaan zijn bij het kasteel. U krijgt in het Nederlands tekst en uitleg over wat er allemaal te zien is.

Op een mooie locatie onder het kasteel drinken we koffie. Vervolgens vervolgen we de route via Nea Artaki  naar het binnenland, naar het bergdorpje Steni. Dit dorpje ligt op 700 meter hoogte aan de voet van de hoogste berg van Evia, het Dirfysgebergte.

In Steni gebruiken we de lunch die bestaat uit de lokale specialiteit, de Kontosouvli, gegaard varken en kip aan het spit. Daarbij wordt Griekse salade, tzatziki en gebakken kaas- en spinaziebrood geserveerd. Voor de vegetariërs wordt een ruime keus aan vegetarische gerechten geserveerd. Na de lunch vervolgen we onze route naar het noorden van Evia. In het bedevaartoord Prokopi krijgt u een kopje koffie of ander drankje aangeboden en kunt u de prachtige bedevaartkerk bezoeken. Hier zal de versierde Epitafios te bezichtigen zijn. Het versieren gebeurt op Witte Donderdagavond na de liturgie om 22.00 uur. Elke kerk zal op Witte Donderdag de Epitafios, het symbolische graf van Christus, versieren en op Goede Vrijdag ’s avonds in processie ronddragen.

Hierna rijden we via de noord-oostkant naar Artemision. Hier is uw accommodatie hotel Altamar of Irene studio’s. U kunt dus kiezen uit een luxe hotelkamer of een volledig ingerichte studio of 2-kamerappartement (maximaal 4 personen). Ook beschikt het hotel over een 4-persoons familie kamer. De hotelkamers hebben frontaalzeezicht of zijzeezicht. De hotelkamers liggen op twee niveaus. Allen hebben uitzicht, maar de kamers beneden hebben geen zeezicht.

Na de incheck in het hotel vertrekken we voor het welkomstdiner in het restaurant van de Nederlandse Astrid en haar Griekse man Yannis.

Na het diner is het tijd om de processietocht bij te wonen. Het is immers Goede Vrijdag en dan zal de Epitafios op het plein in Isteia langskomen.Voor deze speciale gelegenheid krijgt iedereen een bruine kaars. Hierna keren we terug naar het hotel.

Ontbijt, koffiestop Chalkida, lunch, koffiestop Prokopi, en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Zaterdag 27 april 2019:  ‘H Megali Sabbato’ (Paas zaterdag)

Na het uitgebreide ontbijtbuffet vertrekken we om 10.00 uur voor een tour naar de binnenlanden van Noord Evia. In Orei hebben we een koffiestop, waarna we naar Edipsos rijden. Vergeet uw zwemspullen niet als u gedurende 20 minuten wilt genieten van het geneeskrachtige, warme bronwater dat hier in de zee stroomt. Vervolgens rijden we naar het kustplaatsje Limni waar u zelf het dorpje met zijn leuke achterafstraatjes kunt ontdekken. Het grotkerkje is een bezoek waard. Via het binnenland vervolgen we onze weg naar het gehucht Kalamoudi waar we in een fantastische taverna de lunch gebruiken. Hier komen weer andere specialiteiten op tafel. Na de lunch bezoeken we het klooster van  Osios David waar strenge kledingvoorschriften gelden. Bij de ingang van het monnikenklooster is genoeg kleding te leen, hetgeen doorgaans tot hilarische taferelen leidt. Als laatste stop op deze intensieve dag bezoeken we de waterval van Drymona waar het smeltwater van de bergen in een prachtige natuurlijke omgeving naar beneden klettert. Via het achterland en mooie kleine dorpjes rijden we terug naar ons hotel waar het diner plaatsvindt.

Rond 23.00 uur zullen we op ons ‘Paasbest gekleed’ naar de kerk van Artemission gaan. U heeft dan inmiddels een witte kaars gekregen om de Opstanding van Christus te vieren. Dit is een onvergetelijke  belevenis die u nooit zult vergeten! We zullen proberen de aangestoken witte Paaskaarsen brandend naar ‘huis’ te brengen want dat brengt geluk en voorspoed voor het komende nieuwe kerkelijk jaar. We wensen elkaar dan ook ‘Chronia Polla’, Nog Vele Jaren!

Na terugkomst in het hotel zal de Paassoep, ‘Magigritsa soupa’ klaar staan! Maar daarnaast ook salades en allerlei andere lekkernijen. Volgens goed Grieks gebruik eten we na de kerkdienst en vieren de opstanding!

Ontbijt, koffiestop, lunch, diner inclusief drankjes, Paassoep en andere lekkernijen na de kerkdienst inbegrepen.

Zondag 28 april 2019: ‘Pascha’, Eerste Paasdag, zowel voor de Grieks Orthodoxe kerk als de Katholieke- en Protestantse kerk. 

Het ontbijtbuffet blijft langer open voor diegenen die willen uitslapen. De vroege vogels kunnen kijken hoe de lammeren aan het spit en in de oven gegaard worden. Het duurt ongeveer zeven uur totdat de lammeren  gaar zijn en in de tussentijd kunnen we genieten van Griekse muziek en dans,  hapjes en drankjes. Maar wilt u liever op een ligbedje aan het zwembad genieten van de zon, geen probleem natuurlijk. U doet wat u wilt, het is tenslotte uw vakantie! Na de zeer uitgebreide lunch is het tijd voor ontspanning op een manier die ieder zich wenst. Bij het zwembad, een stukje lopen naar Pefki… alles kan, niets hoeft en alles mag!

Om 21.00 zal er een light-diner geserveerd worden in buffetvorm.

Om 22.00 begint de feestelijke afsluiting van Eerste Paasdag . Hoe dit ingevuld wordt, blijft nog even een verrassing, maar reken er op dat de voetjes van de vloer gaan. Natuurlijk zal ook de Griekse muziek niet ontbreken en de Grieken zullen ‘hun dansen’ dansen, van Syrtaki tot aan de ‘Zembetiko’, de dronkenmandans. 

Ontbijt, lunch en light-diner inclusief drankjes inbegrepen.

Maandag 29 april 2019: ‘H Defetri Mera tou Pascha’ (Tweede Paasdag)

Een rustig dagje... Voor actieve gasten is er om 09.00 uur een mogelijkheid om onder leiding van wandelgids Adonis een wandeling te maken met een hapje en drankje na afloop.

De gasten die liever in het hotel achterblijven om te relaxen, lunchen in het hotel. Diner bij Astrid en haar Griekse man Yannis en hun kinderen Iris en Nikos.

Om 19.30 uur vertrekken we uit het hotel voor het diner bij Astrid. Bij terugkomst in het hotel staat er een Grand Dessert op ons te wachten.

Ontbijt, lunch of hapje en drankje na wandeling, afscheidsdiner en Granddessert, inclusief drankjes inbegrepen.

Dinsdag 30 april 2019

Voor de gasten staat er een mooie wandeling door het dorp en de omgeving van Ellenika op het programma onder leiding van Yannis. Voor de uitvallers rijdt een pick-up wagen mee.  

Na de wandeling krijgt u een kopje koffie en ‘spinakopita’ aangeboden waarna een boottochtje naar het Faros eilandje volgt. Hier maakt u een wandelingetje naar de vuurtoren, de ‘Faros’.

Na terugkomst in het hotel tijd vrije tijd tot aan het diner dat in buffetstijl wordt gepresenteerd.

Lichte lunch na wandeling, boottocht en wandeling op Faros eiland, koffie en spinakopita en diner inclusief, alle drankjes inbegrepen.

Woensdag 1 mei 2019

De 1 mei viering is een officiële vrije dag voor veel Grieken. Een familiedag waarbij vooral de verwelkoming van de lente gevierd wordt. Men trekt erop uit, de natuur in gaat picknicken met een bbq of lekker eten bij een taverna. Iedereen zal mooie meikransen vlechten van de bloeiende bloemen in de natuur en deze kransen thuis naast de voordeur hangen. Deze kransen worden op 21 juni verbrandt; de lente is voorbij, de zomer doet zijn intrede.

Vandaag genieten van zon, zee en strand op één van de mooiste plaatsen van Noord-Evia, de Lachadonissia eilanden.

We vertrekken om 10.00 uur naar Agios Georgios. Hier zal de boot ons opwachten en ons naar de plek varen waar we niet alleen zeehonden kunnen spotten, maar ook een scheepswrak op de bodem van de zee kunnen zien liggen. Het vulkanische deel van het eilandje is ook goed te zien.

Een eenvoudige, maar heerlijke lunch, keuze uit vis, kip of varkensvlees wordt op het eiland verzorgd. Na terugkeer van deze spectaculaire dag gebruiken we het diner in buffetstijl in het hotel.

Ontbijt, eenvoudige lunch en dinerbuffet inclusief drankjes inbegrepen.

Donderdag 2 mei 2019

De laatste dag op Noord-Evia! Na het ontbijt start de Jeepsafari . Deze tocht gaat deels over asfalt en deels over niet-geasfalteerde wegen, waarbij we de meest bijzondere plekken aandoen. We stoppen bij een verborgen kerkje, bieden u een Ouzo of tsiporou aan bij een ‘kaffenion’ bij Pyrgos en houden een picknicklunch op een mooie plek aan zee. Zwemkleding niet vergeten!  Koffiestop op unieke locatie en fotostop bij het klooster van Agios Georgios. 

Na terugkomst in hotel krijgt u een  afscheidsdiner met ‘afscheidsgranddessert’!

Koffiestop, tsipouro- of ouzo stop met mezedes, picknicklunch en koffiestop en diner inclusief drankjes met granddessert in hotel inbegrepen.

Vrijdag 3 mei 2019

We vertrekken na het ontbijt om ca. 10.00 uur naar Edipsos voor de overtocht naar Arkitsa, het vasteland op het Centrale deel van Griekenland en rijden via een mooie tocht langs een van de mooiste wintersport plaatsen van Griekenland Archavona, naar Delphi. Bij Delphi krijgt u een rondleiding in het museum alsmede over de archeologische vindplaats.

Bij vertrek uit het hotel krijgt u een lunchpakketje mee voor onderweg, maar op de terugweg naar de luchthaven krijgt u in het bergdorp Archavona nog een late lunch/ vroeg diner.

Rond 16.30 uur vertrekken we naar de luchthaven. Tijden zijn onder voorbehoud!

Ontbijt, boottickets, entree Delphi zowel archeologische plaats als museum en late lunch/vroeg diner en lunchpakketje voor onderweg inclusief (alle drankjes inbegrepen).

 

IMG-20160426-WA0004

PAASREISA EVIA: STARTEND IN ZUID-EVIA MET DE PAASVIERING IN NOORD-EVIA

12-daags programma vanaf Amsterdam:

Maandag 22 april 2019 - ‘H Megali Deftera’ (Grote Maandag)

Vertrek vanaf Amsterdam naar Athene met (onder voorbehoud) vertrektijd: 06.45 uur en met aankomst op Athene om 11.00 uur.  Wij verwelkomen u op de luchthaven en gaan vervolgens naar de haven van Rafina, waar we lunchen. Na de overtocht naar Marmari volgt de transfer naar Karystos, waar u overnacht in strandhotel Anastasia aan de boulevard. ’s Avonds vindt in één van de beste hotels van Karystos het welkomstdiner plaats, samen met de gasten die eerder via Eindhoven arriveerden. Voorafgaande aan het diner wordt een Ouzoproeverij gehouden .

Lunch en diner, inclusief drankjes en Ouzoproeverij inbegrepen.

Voorafgaande aan het diner in één van de beste restaurants van Karystos wordt een Ouzoproeverij gehouden.

Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes en Ouzo-proeverij inbegrepen.

Dinsdag 23 april 2019: ‘H Megali Triti’ (Grote Dinsdag)

Na het ontbijt starten we om 10.00 uur voor een kennismaking met  het achterland van Karystos en Marmari. Als eerste bezoeken we het Rode Kasteel, vanaf hier heeft u een uniek uitzicht over Karystos. Hierna brengen we een bezoek aan de wijnmaker Montofoli. Dit landgoed heeft een indrukwekkende geschiedenis achter de rug waarover eigenaresse Danae u alles zal vertellen. We krijgen één van de exclusieve wijnen, de likeurwijn te proeven. Vervolgens gaan we naar Karystos, waar we u trakteren bij een authentiek kaffenion op een kopje koffie of heerlijke verse Jus d’orange. Aansluitend gaan we via Marmari op weg naar de lunch waar eerst een mini-workshop Paaseieren verven wordt gegeven. We laten niet alleen zien hoe dit in zijn werk gaat, maar ook het maken van Paaskoekjes, Paasbrood en kaas-spinazietaart wordt uit de doeken gedaan. We trakteren u op de lokale specialiteiten van deze zuid regio van Evia en natuurlijk zal er gedanst worden door de zoon en dochter van de eigenaresse Olympia. Zij zal u als extraatje laten genieten van haar prachtig vioolspel met bekende Griekse liedjes die u in het Nederlands kunt  meezingen. Diner in het hotel.

Ontbijt, bezoek wijnmaker, koffiestop, lunch en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Woensdag 24 april 2019: ‘H Megali Tetariti’ (Grote Woensdag)

Rond 11.00 uur vertrekken we vanuit de haven van Karystos voor een boot- en snorkeltocht naar Archaboli, waar zich één van de mooiste stranden van de Cavo D’ Oro bevindt! Op deze tocht varen we een stuk langs de unieke kust van de Cavo D’Oro. De snorkelaars onder u krijgen snorkelles en wie liever wandelt, gaat mee voor de wandeling. Gezamenlijk gebruiken we een picknicklunch op het strand, Inclusief drankjes, fris, water, wijn en Ouzo. Er zijn heerlijke hapjes, salade en een goed belegde sandwich. Als toetje een traktatie van de kapitein!

Mocht het te hard waaien om naar Archaboli te gaan, dan gaan we naar de voormalige Koninklijke eilandjes voor de kust van Marmari, waar we kunnen genieten van zon, zee en strand. Snorkelaars krijgen snorkelles en wie dat niet wil, kan zwemmen en/of zonnen.

We sluiten deze bijzondere dagen in Zuid-Evia  op gepaste wijze af: een onvergetelijke avond in het restaurant Jefsiklous in Karystos.

Ontbijt, picknicklunch en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Donderdag 25 april 2019: ‘H Megali Pempti’ (Witte Donderdag)

Vandaag starten we onze dag om 09.00 uur. Via de zogenaamde ‘bovenweg’ rijden we oostwaarts. Bij een van de vele verborgen schatten van Zuid-Evia, het piepkleine idyllische vissersplaatsje, Porto Bufalo, houden we een koffiestop. We vervolgen onze route deels via het achterland van oostelijk Evia naar het bergdorp Kymi, waar we het vrouwenklooster  bezoeken. Hierna is er tijd om het bergdorpje, met zijn vele leuke kleinschalige winkeltjes, zelf te ontdekken. Neem ook eens een kijkje bij het winkeltje met de specialiteit van Kymi, vijgen in allerlei variëteiten. De lunch wordt gehouden bij Kymi-Paralia, aan het strand met uitzicht op de haven. Hier kunt u kennis maken met de regionale specialiteiten van het oosten van Evia. Via het achterland rijden we naar Chalkida waar we overnachten in hotel Paliria aan de boulevard van Chalkida. Hier is eveneens gelegenheid om te winkelen en de mooie hoofdstad van het eiland een beetje te ontdekken. Als de winkels gesloten zijn kan men nog even langs de grote kerk van Chalkida lopen om een kijkje te nemen bij het versieren van Epitafios, het symbolisch graf van Christus wordt met bloemen versierd.

Ontbijt, koffiestop, lunch, aperitief met mezedes, en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Vrijdag 26 april 2019: ‘H Megali Pareskevi’ (Goede Vrijdag)

Vandaag vertrekken we om 09.00 uur voor een bezoek aan het kasteel van Chalkida met zijn rijke geschiedenis. We bekijken de tentoonstelling van de vondsten die gedaan zijn bij het kasteel. U krijgt in het Nederlands tekst en uitleg over wat er allemaal te zien is.

Op een mooie locatie onder het kasteel drinken we koffie. Vervolgens vervolgen we de route via Nea Artaki  naar het binnenland, naar het bergdorpje Steni. Dit dorpje ligt op 700 meter hoogte aan de voet van de hoogste berg van Evia, het Dirfysgebergte.

In Steni gebruiken we de lunch die bestaat uit de lokale specialiteit, de Kontosouvli, gegaard varken en kip aan het spit. Daarbij wordt Griekse salade, tzatziki en gebakken kaas- en spinaziebrood geserveerd. Voor de vegetariërs wordt een ruime keus aan vegetarische gerechten geserveerd. Na de lunch vervolgen we onze route naar het noorden van Evia. In het bedevaartoord Prokopi krijgt u een kopje koffie of ander drankje aangeboden en kunt u de prachtige bedevaartkerk bezoeken. Hier zal de versierde Epitafios te bezichtigen zijn. Het versieren gebeurt op Witte Donderdagavond na de liturgie om 22.00 uur. Elke kerk zal op Witte Donderdag de Epitafios, het symbolische graf van Christus, versieren en op Goede Vrijdag ’s avonds in processie ronddragen.

Hierna rijden we via de noord-oostkant naar Artemision. Hier is uw accommodatie hotel Altamar of Irene studio’s. U kunt dus kiezen uit een luxe hotelkamer of een volledig ingerichte studio of 2-kamerappartement (maximaal 4 personen). Ook beschikt het hotel over een 4-persoons familie kamer. De hotelkamers hebben frontaalzeezicht of zijzeezicht. De hotelkamers liggen op twee niveaus. Allen hebben uitzicht, maar de kamers beneden hebben geen zeezicht.

Na de incheck in het hotel vertrekken we voor het welkomstdiner in het restaurant van de Nederlandse Astrid en haar Griekse man Yannis.

Na het diner is het tijd om de processietocht bij te wonen. Het is immers Goede Vrijdag en dan zal de Epitafios op het plein in Isteia langskomen.Voor deze speciale gelegenheid krijgt iedereen een bruine kaars. Hierna keren we terug naar het hotel.

Ontbijt, koffiestop Chalkida, lunch, koffiestop Prokopi, en diner inclusief drankjes inbegrepen.

Zaterdag 27 april 2019:  ‘H Megali Sabbato’ (Paas zaterdag)

Na het uitgebreide ontbijtbuffet vertrekken we om 10.00 uur voor een tour naar de binnenlanden van Noord Evia. In Orei hebben we een koffiestop, waarna we naar Edipsos rijden. Vergeet uw zwemspullen niet als u gedurende 20 minuten wilt genieten van het geneeskrachtige, warme bronwater dat hier in de zee stroomt. Vervolgens rijden we naar het kustplaatsje Limni waar u zelf het dorpje met zijn leuke achterafstraatjes kunt ontdekken. Het grotkerkje is een bezoek waard. Via het binnenland vervolgen we onze weg naar het gehucht Kalamoudi waar we in een fantastische taverna de lunch gebruiken. Hier komen weer andere specialiteiten op tafel. Na de lunch bezoeken we het klooster van  Osios David waar strenge kledingvoorschriften gelden. Bij de ingang van het monnikenklooster is genoeg kleding te leen, hetgeen doorgaans tot hilarische taferelen leidt. Als laatste stop op deze intensieve dag bezoeken we de waterval van Drymona waar het smeltwater van de bergen in een prachtige natuurlijke omgeving naar beneden klettert. Via het achterland en mooie kleine dorpjes rijden we terug naar ons hotel waar het diner plaatsvindt.

Rond 23.00 uur zullen we op ons ‘Paasbest gekleed’ naar de kerk van Artemission gaan. U heeft dan inmiddels een witte kaars gekregen om de Opstanding van Christus te vieren. Dit is een onvergetelijke  belevenis die u nooit zult vergeten! We zullen proberen de aangestoken witte Paaskaarsen brandend naar ‘huis’ te brengen want dat brengt geluk en voorspoed voor het komende nieuwe kerkelijk jaar. We wensen elkaar dan ook ‘Chronia Polla’, Nog Vele Jaren!

Na terugkomst in het hotel zal de Paassoep, ‘Magigritsa soupa’ klaar staan! Maar daarnaast ook salades en allerlei andere lekkernijen. Volgens goed Grieks gebruik eten we na de kerkdienst en vieren de opstanding!

Ontbijt, koffiestop, lunch, diner inclusief drankjes, Paassoep en andere lekkernijen na de kerkdienst inbegrepen.

Zondag 28 april 2019: ‘Pascha’, Eerste Paasdag, zowel voor de Grieks Orthodoxe kerk als de Katholieke- en Protestantse kerk. 

Het ontbijtbuffet blijft langer open voor diegenen die willen uitslapen. De vroege vogels kunnen kijken hoe de lammeren aan het spit en in de oven gegaard worden. Het duurt ongeveer zeven uur totdat de lammeren  gaar zijn en in de tussentijd kunnen we genieten van Griekse muziek en dans,  hapjes en drankjes. Maar wilt u liever op een ligbedje aan het zwembad genieten van de zon, geen probleem natuurlijk. U doet wat u wilt, het is tenslotte uw vakantie! Na de zeer uitgebreide lunch is het tijd voor ontspanning op een manier die ieder zich wenst. Bij het zwembad, een stukje lopen naar Pefki… alles kan, niets hoeft en alles mag!

Om 21.00 zal er een light-diner geserveerd worden in buffetvorm.

Om 22.00 begint de feestelijke afsluiting van Eerste Paasdag . Hoe dit ingevuld wordt, blijft nog even een verrassing, maar reken er op dat de voetjes van de vloer gaan. Natuurlijk zal ook de Griekse muziek niet ontbreken en de Grieken zullen ‘hun dansen’ dansen, van Syrtaki tot aan de ‘Zembetiko’, de dronkenmandans. 

Ontbijt, lunch en light-diner inclusief drankjes inbegrepen.

Maandag 29 april 2019: ‘H Defetri Mera tou Pascha’ (Tweede Paasdag)

Een rustig dagje... Voor actieve gasten is er om 09.00 uur een mogelijkheid om onder leiding van wandelgids Adonis een wandeling te maken met een hapje en drankje na afloop.

De gasten die liever in het hotel achterblijven om te relaxen, lunchen in het hotel. Diner bij Astrid en haar Griekse man Yannis en hun kinderen Iris en Nikos.

Om 19.30 uur vertrekken we uit het hotel voor het diner bij Astrid. Bij terugkomst in het hotel staat er een Grand Dessert op ons te wachten.

Ontbijt, lunch of hapje en drankje na wandeling, afscheidsdiner en Granddessert, inclusief drankjes inbegrepen.

Dinsdag 30 april 2019

Voor de gasten staat er een mooie wandeling door het dorp en de omgeving van Ellenika op het programma onder leiding van Yannis. Voor de uitvallers rijdt een pick-up wagen mee.  

Na de wandeling krijgt u een kopje koffie en ‘spinakopita’ aangeboden waarna een boottochtje naar het Faros eilandje volgt. Hier maakt u een wandelingetje naar de vuurtoren, de ‘Faros’.

Na terugkomst in het hotel tijd vrije tijd tot aan het diner dat in buffetstijl wordt gepresenteerd.

Lichte lunch na wandeling, boottocht en wandeling op Faros eiland, koffie en spinakopita en diner inclusief, alle drankjes inbegrepen.

Woensdag 1 mei 2019

De 1 mei viering is een officiële vrije dag voor veel Grieken. Een familiedag waarbij vooral de verwelkoming van de lente gevierd wordt. Men trekt erop uit, de natuur in gaat picknicken met een bbq of lekker eten bij een taverna. Iedereen zal mooie meikransen vlechten van de bloeiende bloemen in de natuur en deze kransen thuis naast de voordeur hangen. Deze kransen worden op 21 juni verbrandt; de lente is voorbij, de zomer doet zijn intrede.

Vandaag genieten van zon, zee en strand op één van de mooiste plaatsen van Noord-Evia, de Lachadonissia eilanden.

We vertrekken om 10.00 uur naar Agios Georgios. Hier zal de boot ons opwachten en ons naar de plek varen waar we niet alleen zeehonden kunnen spotten, maar ook een scheepswrak op de bodem van de zee kunnen zien liggen. Het vulkanische deel van het eilandje is ook goed te zien.

Een eenvoudige, maar heerlijke lunch, keuze uit vis, kip of varkensvlees wordt op het eiland verzorgd. Na terugkeer van deze spectaculaire dag gebruiken we het diner in buffetstijl in het hotel.

Ontbijt, eenvoudige lunch en dinerbuffet inclusief drankjes inbegrepen.

Donderdag 2 mei 2019

De laatste dag op Noord-Evia! Na het ontbijt start de Jeepsafari . Deze tocht gaat deels over asfalt en deels over niet-geasfalteerde wegen, waarbij we de meest bijzondere plekken aandoen. We stoppen bij een verborgen kerkje, bieden u een Ouzo of tsiporou aan bij een ‘kaffenion’ bij Pyrgos en houden een picknicklunch op een mooie plek aan zee. Zwemkleding niet vergeten!  Koffiestop op unieke locatie en fotostop bij het klooster van Agios Georgios. 

Na terugkomst in hotel krijgt u een  afscheidsdiner met ‘afscheidsgranddessert’!

Koffiestop, tsipouro- of ouzo stop met mezedes, picknicklunch en koffiestop en diner inclusief drankjes met granddessert in hotel inbegrepen.

Vrijdag 3 mei 2019

Onder voorbehoud: voor de vlucht naar Amsterdam vertrekken de gasten in de ochtend naar de luchthaven. De vlucht naar Amsterdam vertrekt om 11.45 uur. U krijgt een lunchpakketje mee. Tijden zijn onder voorbehoud!

Ontbijt, boottickets en lunchpakketje voor onderweg inclusief .