EVIA NOORD

Het groenste gebied van Griekenland

29/08/2017
Taverne_Aithrion_Ellinika_Noord_Evia_Eivia_eiland_Griekenland_Greece_Greekisland_Euboia

GRATIS AVONDTRANSFER NAAR TAVERNA AITHRION IN ELLINIKA NOORD-EVIA

Wekelijks verzorgen wij gratis de avondtransfer naar de taverna van Nederlandse Astrid en haar Griekse man Yannis en hun kinderen Iris en Nikos in Ellinika. Dit schilderachtige plaatsje ligt op zo’n 20 minuutjes rijden van hotel Altamar en Irene studio’s.

Het uitzicht is onvergetelijk vanaf het terras van de taverna, maar daarnaast is het eten er meer dan voortreffelijk voor een zeer leuk prijsje! Dus ‘dubbel genieten’! 

Astrid, hoe ze nooit meer wegging

Astrid kwam zo’n 25 jaar geleden op vakantie naar Ellinika. Ze werd op dit plaatsje attent gemaakt door de eigenaar van het Grieks restaurant waar ze werkte in de weekenden en vakanties in haar woonplaats Voorburg. Ze was net klaar met haar middelbare school en zou technische natuurkunde gaan studeren aan de T.U. van Delft.

Ze wilde graag nog even op vakantie voor dat ze met haar studie zou beginnen. Een vriendin ging mee. Samen vertrokken ze naar Griekenland, naar Athene en vandaar ondernamen ze de reis naar Noord-Evia. Met de lokale bus! Uren en uren reizen, overstappen en wachten. Uiteindelijk kwamen ze aan in Ellinika. Een idyllische bergdorpje met ‘beneden’ een prachtig strandje, waanzinnig blauw water, eilandjes voor de kust met als blikvanger het eilandje met het kerkje van Agios Nikolaos. Aan de overkant ligt in de verte het eiland Skiathos. En ook zijn er twee taverna’s; een links en een rechts. Ze kiezen voor Aithrion.

Daar leert ze Yannis kennen, de zoon van de eigenaren, hij was voor tandtechnicus aan het studeren en hielp zijn ouders in de zomermaanden. ‘Liefde op het eerste gezicht’! Astrid is na de vakantie naar Nederland gegaan, niet om te studeren, maar om haar koffers te pakken en terug te keren naar Ellinika. Ze leert er van haar schoonmoeder de Griekse keuken en inmiddels kookt ze de sterren van de hemel, samen met Yannis, de duizendpoot, die de verse vis vangt, die alle grillgerechten maakt, maar die net zo makkelijk aan het verbouwen is, muurtjes metselt en de taverna steeds weer mooier maakt. 

2e & 3e generatie van taverna Aithrion

Astrid en Yannis nemen de taverna over van de ouders van Yannis die hier in 1964 met de taverna begonnen. Inmiddels zijn ze zo succesvol dat ze in de winter in Isteia, de hoofdplaats van deze regio van Noord-Evia, hun winterrestaurant hebben. De kinderen Iris en Nikos zullen hun ouders weer opvolgen. Beiden doen een toeristische opleiding op dit moment. Iris is in haar laatste jaar en zal volgend jaar weer full-time terugkeren naar de taverna. Nikos moet nog een jaar, hij volgt een opleiding tot kok.

En zo wordt deze familie taverna dan door de 3e generatie voortgezet! 

Lees heel het interview met Astrid.

Kijk ook eens op Facebook!

17/08/2017
Pallas Reizen, noord evia, Griekenland, Evia

HOE ERVAREN ONZE GASTEN DE PALLAS REIZEN WELKOMSTEXCURSIE DAG OP NOORD-EVIA?

Gratis excursiepakket

Als Griekenlandspecialist bieden wij onze gasten op de minder bekende bestemmingen altijd een gratis excursiepakket aan welke bestaat uit: een welkomstlunch en of diner, een welkomstexcursie met lunch, een wandeldag en een avondtransfer of zoals op Centraal-Evia een stad- of strandtransferdag.

Uiteraard bieden wij gasten de mogelijkheid om het excursiepakket in te ruilen voor 1 dag gratis autohuur in plaats van het gratis pakket, maar de welkomstexcursie met lunch bieden we altijd iedereen aan. Naast de leuke en gezellige kennismakingstocht in de omgeving van de accommodaties geven we ook veel achtergrondinformatie en handige tips. De gasten voelen zich direct al thuis en zo gaat er bovendien ook nog eens geen vakantietijd verloren naar ‘het zoeken’ van allerlei, vaak praktische zaken. 

‘We kunnen niet geloven dat we hier nog maar 1 dag zijn’

Vanaf het moment dat de gasten door ons op de luchthaven ontvangen worden begint direct het vakantiegevoel. Een leuke transfer naar de haven, een welkomstlunch waardoor onze gasten zich direct (weer) thuis in Griekenland voelen, de smakelijke Griekse keuken vaak vergezeld van een Grieks biertje of wijntje doen de vermoeidheid van de reis eigenlijk direct vergeten. Daarna een excursietransfer naar Noord-Evia waarbij we een koffiestop houden bij de bedevaartplaats Prokopi alvorens we onze gasten naar de accommodatie brengen. ’s Avonds is er dan het welkomstdiner bij hotel Altamar en Irene studio’s. Meestal maken we het niet te laat, want het was voor onze gasten een lange dag. 

Welkomstexcursie met lunch bij Nederlandse Astrid

Na een uitgebreid ontbijt starten we onze welkomstexcursie. Ikzelf, Alexandra neem onze gasten mee op een ‘rondje’ in de omgeving van de accommodatie. We starten bij Pefki, de gezellige toeristenplaats van Noord-Evia op kleine afstand van Artemision. We vervolgen onze route langs de kust en stoppen bij het kleine kerkje Agios Konstantinos en Eleni op een idyllische en bijzondere plek. Natuurlijk mag een bezoek aan Orei met zijn bekende ‘Stier’, een grafmonument uit de 4e eeuw voor Chr. waar we onze gasten op koffie en wat lekkers trakteren en Loutra Edipsos niet ontbreken. In Orei vertel ik de gasten wat ze allemaal kunnen doen, zien en beleven op dit mooi deel van het eiland Evia. Daarna is het tijd om de kust verder af te gaan in de andere richting. We gaan naar een unieke locatie waar we onze gasten trakteren om een overheerlijke lunch bij Nederlandse Astrid en haar man Yannis (de kinderen zijn bezig met hun studies en dus niet aanwezig dit jaar in het restaurant, maar volgend jaar is Iris klaar en zal zij zeker weer van de partij zijn, Nikos moet nog een jaartje langer door). Dan is het weer tijd om terug te keren naar de accommodatie.

Bij het afscheid horen we zo vaak: ‘We kunnen niet geloven dat we er nog maar 1 dag zijn. Zoveel gezien en gedaan in iets meer dan 24-uur!’ 

Een reactie:

Lieve Alexandra,

De vakantie is voorbij en we kunnen terugkijken op een fijne relaxte tijd op Noord-Evia. Wederom ontzettend goed georganiseerd door het team van Pallas Reizen. Leuk dat je met Micky kwam en we  heerlijk gegeten hebben bij Astrid.

Heel veel dank ook aan Carola en zonnige groetjes van

Ed & Leontien

P.s. Fijn hotel, wel wat verder van het strand. Excursies waren top, zeker ook de wandeling met Adonis!

Meer reacties lezen? Klik hier

21/07/2015
Pallas Reizen, Noord-Evia, Evia eiland, Griekenland

WELKOMSTEXCURSIE EVIA NOORD

De Noord-Evia excursie vandaag was weer een groot succes. Alle gasten hebben genoten van een prachtige dag langs diverse highlights van het noorden van dit afwisselende eiland. De lieflijke dorpjes, de vergezichten en natuurlijk de warmwaterbronnen bij Edipsos. De koffiestop bij Orei was weer top met de verse bougatsa! Een lekkernij die het lekkerst is als hij net vers gemaakt is, lauwwarm opgediend met veel poedersuiker en kaneel! Een bougatsa is gemaakt van filodeeg, heel dun en dus erg knapperig, gevuld met een vanillecrème mengsel. Op de bovenkant van de bougatsa wordt poedersuiker en kaneel gestrooid.

Na de excursie trakteren we de gasten op een welkomst-excursielunch. Deze lunch bieden we aan bij het restaurant van hotel Altamar en Irene studio’s. De keuken is daar grandioos. De kaart is niet heel groot, maar overheerlijk. Onze gasten kunnen kiezen uit vis of vlees. Heerlijke salades, (de groene salade met zalm is altijd een schot in de roos), brood met diverse dipsausjes, een aantal voorgerechtjes zoals gebakken kaas in een bladerdeegjasje of courgetteballetjes. Als hoofdgerecht koos bijna iedereen vlees, maar een gast wilde graag vis. Een prachtige zeebaars! Als toetje kregen we een heerlijke wafel met ijs en chocolade- en karamelsaus met koffie en thee. Iedereen had het erg naar de zin en zo bleven we nog lang natafelen in de ondergaande zon.

Donderdagavond staat de avondwandeling op het programma met onze wandelgids Adonis en zaterdagavond de avondtransfer naar Astrid in Ellinika. Zondagochtend is dan de kookworkshop bij Astrid. Iedereen verheugd zich er enorm op, en de reisleiding ook!

Groetjes en tot ziens op Evia,

Pallas Reizen