ALTAMAR HOTEL

Pefki / Evia Noord

GRATIS EXCURSIEPAKKET NOORD EVIA

Informatiebijeenkomst

Wij nodigen u graag uit voor onze informatiebijeenkomst om met een drankje te proosten op een mooie vakantie op Evia. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u van ons heel veel praktische informatie, zodat u gemakkelijker uw weg vindt op dit mooie eiland. Zo gaat geen kostbare vakantietijd verloren aan het ‘uitzoeken’ van allerlei zaken die voor u van belang kunnen zijn. Bovendien krijgt u niet
alleen uitgebreid uitleg over onze unieke excursiemogelijkheden, maar ook tips ingeval u er op eigen gelegenheid op uit wilt trekken. ‘Yamas!’ op een onvergetelijke vakantie!

Welkomstexcursie

Om u zo snel mogelijk een indruk te geven van de onbegrensde mogelijkheden in dit gebied nemen wij u mee op een bijzondere welkomstexcursie. waarbij u kennismaakt met de noord- en westkust van Noord-Evia. Uiteraard zal een bezoek aan Isteia, Orei en Edipsos niet ontbreken.
Op een unieke locatie wordt gepauzeerd voor een lunch en/of zwemstop. Voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid om in Edipsos kennis te maken met de gunstige invloed van het thermale water: na 20 minuten heerlijk ontspannen keert u als herboren terug naar uw accommodatie.

Wandeldag

Zoals u van ons bent gewend bieden wij de liefhebbers onder u een fantastische wandeldag aan. Als u alleen mee wilt naar het eindpunt dan is dat natuurlijk geen probleem. Op deze manier kunnen zowel wandelaars als niet-wandelaars genieten van een heerlijke dag! De wandeling is voor veel gasten heel goed te doen, het parcours is niet al te zwaar en ca. 8 km. lang. Alle deelnemers verzamelen zich bij het beginpunt van de wandeling, waarna de wandelaars onder u met onze reisleiding meegaan om te genieten van een prachtige wandeling met onderweg uitzonderlijk mooie vergezichten. De niet-wandelaars worden naar het eindpunt gebracht, waar we elkaar na
afloop van de wandeling weer ontmoeten om samen nog een paar heerlijke uren aan het strand door te brengen en/of te lunchen.

Avondtransfer

Om u te laten kennismaken met leuke dorpjes en traditionele eetgelegenheden in de omgeving bieden wij u elke week een avondtransfer aan. De avondtransfers zullen wekelijks worden afgewisseld zodat u bij een tweewekelijks verblijf ook twee verschillende lokaties kunt bezoeken.

Gratis auto

In plaats van de wandeldag en de wekelijkse avond-transfer kunt u kiezen voor een dag gratis autohuur. Dit moet u wel vooraf bij uw boeking doorgeven.

OPTIONELE EXCURSIES NOORD-EVIA

BBQ-boottocht

Op een authentieke houten kaïki kunt u vanaf de zee genieten van prachtige vergezichten. We vertrekken vanuit de haven van Ellinika en varen langs de imponerende noordkust van Evia met de vele baaitjes. We stoppen diverse keren om te zwemmen en te genieten van zon, zee en strand. Een fantastische BBQ-lunch is inclusief bij deze excursie.

Lunch inclusief

Noord-Evia en Prokopi

Deze prachtige excursie begint met bezoekjes aan het mooie vissersplaatje Limni en het bedevaartsoord Prokopi, waar zich de kerk bevindt met de Heilige Ioanis de Rus in zijn zilveren schrijn. Voor de eilandbewoners is dit dé plaats om een kindje te laten dopen en daarom  maken wij deze excursie op zaterdag, met de meeste kans op het bijwonen van een Grieks doopfeest. Vervolgens leidt de route via Agia Anna naar de watervallen van Drymona en het nabijgelegen mooie klooster van Osios David. Dit sprookjesachtige klooster is ook buiten Evia heel bekend. Dagelijks komen vele gelovigen tot Osios David om genezing bidden. We lunchen vervolgens in een typische taverna in het gehucht Kalamoudi. Via het binnenland van Noord-Evia gaan we via Isteia naar Pefki terug. De gasten die in Edipsos verblijven worden vanaf Pefki/Artemision teruggebracht naar hun accommodaties. Al met al een prachtige dag, met een schat aan onvergetelijke ervaringen en herinneringen.

Exclusief koffie/lunch

Noord-Evia eilandtoer

Op deze dag nemen we u mee op de ronde Noord- Evia. U zult verbaasd staan van de enorme diversiteit in landschappen en vergezichten op dit gedeelte van het eiland. Met als startplaats Edipsos zullen we via de plaatsen Pefki en Artemison de ‘andere kant’ van de kust, de Egeïsche Zee, verder ontdekken. We passeren dorpjes als Vasilika en Papades en zullen op een van de mooie stranden lunchen en/of een frisse duik in de Egeïsche Zee nemen. Vervolgens brengen we eerst een bezoek aan het prachtige klooster Galataki bij Limni en aansluitend aan het vissersplaatsje Limni, om u tenslotte weer terug te brengen naar uw accommodaties.

Exclusief koffie/lunch

Zeiltocht langs de west- en noordkust

Op deze mooie dag vaart en/of zeilt u met een kleinschalig gezelschap op een zeiljacht langs de kust van Noord-Evia, waarbij wordt gestart in het schilderachtige havenplaatsje Orei. Onderweg zullen diverse zwem-stops worden ingelast en is er natuurlijk gelegenheid om heerlijk te lunchen aan boord. Deze lunch zal in principe bestaan uit een regionale specialiteit, maar u kunt aan uw reisleiding altijd een andere voorkeur doorgeven.

Inclusief lunch en drankje

Skiathos

Het Sporadeneiland  Skiathos ligt op korte afstand van Pefki en Ellinika, zodat een dagtocht  naar dit jetset eiland, waar de film ‘Mamma Mia’ is opgenomen, heel goed haalbaar  is. Na een overtocht van ca. 1½ uur komen we aan in de hoofdstad Chóra. Dit stadje is tegen de heuvel aangebouwd  met voornamelijk witte kubushuisjes en vele nauwe trapstraatjes, waardoor het veel weg heeft van een stadje op een Cycladeneiland. We maken een stadswandeling en brengen een bezoek aan het klooster, dat een mooi beeld geeft van de periode van de Vrijheidsstrijd van de Grieken (1821). Hier werd immers de ‘vrijheidsvlag’ gemaakt, met het witte kruis tegen een blauwe achtergrond.  Deze vlag wordt nog steeds gebruikt, naast de ‘nieuwe’ blauwwitte vlag met kruis en strepen. U heeft nog tijd genoeg om op eigen gelegenheid het stadje te ontdekken, te winkelen, te lunchen of te genieten van de vele stranden rondom de stad. Vroeg in de avond varen we terug naar Pefki/Ellinika, waarvandaan we u terugbrengen naar uw accommodatie.

Exclusief koffie/lunch

Inclusief stadsrondleiding en bezoek aan het klooster

Wandeltocht door het binnenland

Op deze spectaculaire wandeldag laten we u kennis maken met de imponerende natuur van het achterland van Noord-Evia. We nemen u mee op deze ca. 20 km lange wandeltocht via oude paden langs de mooiste plekjes, waarbij we zeker de nodige kerkjes, bronnen en oude molens zullen tegenkomen. Onderweg houden we een gezellige picknicklunch. Deze wandeling vereist een goede conditie en de nodige wandelervaring. Het wandelparcours is weliswaar van een gemiddeld niveau, maar omvat zowel klimmen als dalen. Een fantastische dag voor wie houdt van wandelen in de ongerepte natuur. Op deze dag wordt u begeleid door uw eigen reisleiding.

Inclusief picknicklunch

Jeepsafari

Een prachtige tocht door het achterland van Noord-Evia, door het Telethrio- en Xiron gebergte. De route voert langs prachtige bergdorpjes, plateaus en valleien. Tijdens deze bijzondere excursie ziet u voortdurend wisselende landschappen. We picknicken in het bos. We rijden uiteraard ook langs de kust, waar we een zwemstop houden. Een dag die u niet snel zult vergeten.

Inclusief picknicklunch/drankjes/snacks

Kookworkshop

Onder de bezielende leiding van Astrid van restaurant Aithrion in Ellinika kunt u een bijzondere kookworkshop volgen. Zij maakt u op eenvoudige wijze deelgenoot van de geheimen van de Griekse keuken. U bereidt zelf een fantastische lunch van vele kleine gerechtjes. De recepten en het exclusieve kookschort neemt u na afloop mee.

Inclusief lunch/recepten/kookschort

Fietssafari

Het gebied rondom Pefki en Artemision is uitermate geschikt om te fietsen. De Pallas Reizen-fietssafari is altijd bijzonder, doordat de route langs ongekend mooie plekjes voert waarbij diverse stops worden gehouden. Wij stoppen  voor de koffie en de lunch op onvergetelijke plaatsen waar de schoonheid van het gebied extra wordt benadrukt.  Een zwemstop ontbreekt uiteraard ook niet.

Inclusief lunch/drankjes/snacks

Traditionele avond

De vele authentieke dorpjes vormen een fantastisch decor voor een traditionele avond. Niet zoals de overbekende toeristische ‘Griekse avonden’, maar een avond zoals de Grieken die beleven als er iets te vieren valt. Behalve lekker eten en genieten van de vele lokale specialiteiten is het verdere verloop van de avond onvoorspelbaar.  Heeft een van dorpsbewoners voldoende ‘kefi ’ dan zal binnen afzienbare tijd de taverna veranderen in een danspiste waar de mooiste dansen worden uitgevoerd. Anderen volgen vanzelf, waardoor spontaan een onvergetelijke avond volgt. Uiteraard kunt u zelf ook meedansen, men zal u zeker uitnodigen voor de ‘Syrtaki’ (Chasaposerviko, de slagersdans, zoals de dans oorspronkelijk heet). Inclusief uitgebreid diner, wijn en toetje.