EVIA NOORD

Het groenste gebied van Griekenland

Vakantie Evia Noord

Noord Evia heeft niet zonder reden de bijnaam: Klein Zwitserland; een fascinerende natuur is kenmerkend voor dit gedeelte van het eiland. Behalve de prachtige natuur geeft ook het scala aan stranden, baaien en kleine eilandjes voor de kust een totaal ander beeld dan dat van het centrale- en zuidelijke gedeelte van het eiland.

De adembenemende eilandjes bij Lichadia en het robbeneilandje, met de vele zeehonden - de monniksrob komt hier in grote getale voor - staan borg voor een unieke ervaring, met name als ook de spelende dolfijnen zich laten zien.

Naast de bekende bad- en kuurplaats Edipsos biedt het noorden ook vele pittoreske berg- en vissersdorpjes. Het gebied wordt gekenmerkt door prachtige groene heuvels en bergen, afgewisseld met beboste plateaus en valleien. De combinatie met de prachtige kustlijn met gezellige badplaatsen, mooie stranden, baaitjes en kliffen maken dit deel van Evia tot een uniek gebied. Dit alles staat garant voor een aanhoudend typisch 'Griekenland-gevoel'. De welbekende Griekse gastvrijheid ervaart u zeker ook overal op noord Evia.