EVIA CENTRAAL

Traditioneel en authentiek

Kos, Kreta, Mykonos, Paros, Naxos, Santorini, Evia, Evia-Noord, Evia-Centraal, Evia-Zuid, Evia-Oost,

GRATIS EXCURSIEPAKKET CENTRAAL EVIA

Informatiebijeenkomst

Wij nodigen u van harte uit voor het bijwonen van onze informatiebijeenkomst. U krijgt veel praktische informatie zodat u zich al snel thuis voelt zonder dat er kostbare vakantietijd verloren gaat. U weet zo vanaf het moment van aankomst direct waar u kunt pinnen, waar de winkels zich bevinden, wat de openingstijden zijn en allerlei andere praktische zaken. Ook krijgt u veel bruikbare tips en ideetjes om optimaal van uw verblijf te genieten. Uiteraard bieden wij u een drankje aan om te proosten op een onvergetelijke vakantie.

Welkomstexcursie

Graag laten wij u kennis maken met het gebied rondom Eretria. Wij volgen vanaf Eretria de kustweg richting Chalkida om bij het plaatsje Nea Artaki in het schilderachtige haventje een fotostop te houden. Via het prachtige ‘Toscaanse’ aandoende achterland gaan we naar het bergdorp Steni. Na een korte wandeling door het dorp is het tijd om te lunchen en de lokale specialiteit ‘Kontosouvli’ te proeven. Via het achterliggende gebied met prachtige vergezichten rijden we via Theologos en Gerontas terug naar uw accommodatie.  (Lunch Steni inbegrepen)

Wandeldag

Voor de wandelaars onder u hebben wij ook in dit gebied een prachtige wandeling uitgestippeld, die voor de meesten gasten geschikt is. De wandeling is ongeveer 8 kilometer lang en kent geen extreme hoogteverschillen. De wandeling begint iets stijgend, en loopt vervolgens vrij vlak door en daalt daarna af naar de kust. Goede wandelschoenen zijn aan te raden.

Keuze uit strand of stadsdag

(indien u twee weken verblijft, kunt u uiteraard zelf kiezen voor een afwisselend een dag strand en/of een dag stad).

Stad

Wij brengen u naar de hoofdstad Chalikda, waar u uw eigen tijd kunt indelen en genieten van de vele mogelijkheden die de stad te bieden heeft. Boulevard, winkels, musea of heerlijk wandelen door de straatjes achter de boulevard: stel uw eigen programma samen aan de hand van een lijst met bezienswaardigheden die wij u meegeven.

Strand

Prefereert u een stranddagje dan brengen wij u graag naar een van de prachtige stranden van Drosia, net voorbij de stad, met vele Beach clubs waar het heerlijk toeven is. Behalve heerlijk relaxen aan het strand kunt u ook een leuke wandeling maken langs de kust. Na de lunch gaan we via de stad Chalkida terug om de andere gasten op te halen voordat we u weer afzetten bij de accommodatie. (lunch niet inbegrepen)

In plaats van de wandeldag en de strand – en/of stads dag kunt u ook kiezen voor een dag gratis huurauto (ook als u twee weken verblijft en kiest voor een auto in plaats van voor het gehele gratis excursie pakket, krijgt u een dag gratis autohuur). Dit moet u vooraf bij de boeking doorgeven. De welkomst excursie is altijd inclusief

Kos, Kreta, Mykonos, Paros, Naxos, Santorini, Evia, Evia-Noord, Evia-Centraal, Evia-Zuid, Evia-Oost,

OPTIONELE EXCURSIES

Nieuw in ons excursieprogramma op Centraal-Evia

Kookworkshop

Op verzoek van onze gasten hebben we nu ook een bijzondere kookworkshop op Centraal-Evia. Niet zomaar een kookworkshop! Heel bijzonder is dat deze kookworkshop gehouden wordt bij Angeliki Prinou (inderdaad de zus van Alexandra). Angeliki is een geweldige kokkin en vindt het leuk om gasten bij haar thuis te ontvangen. Deze exclusieve kookworkshop wordt met kleine groepjes deelnemers gehouden. Noodzakelijk omdat de locatie gewoon thuis is en er geen grote professionele restaurant keuken is uiteraard. Maar dat maakt deze excursie wel weer heel bijzonder, de kleinschaligheid en het persoonlijke karakter van onze reizen en excursies komt ook weer bij deze excursie geheel tot uiting.

Alexandra begeleidt deze excursie uiteraard zelf en samen met Angeliki zullen zij u de geheimen van de ‘gewone Griekse keuken’ leren. De recepten krijgt u natuurlijk in het Nederland mee naar huis zodat u thuis in Nederland uw familie en vrienden kan verwennen met de ‘andere Griekse keuken’. 

Inclusief:  kopje koffie, lunch en drankjes en de recepten in de Nederlandse taal

Centraal- en Oost-Evia

Op deze volledige dagexcursie ziet u veel van het achterland van Centraal- en Oost Evia. Vanaf Amarynthos verlaten we de kustweg en rijden via de dorpjes Gymno, Seta en Kato Seta naar het oosten. In een van de authentieke boerendorpjes,  bijvoorbeeld in Manikia, houden we een koffiestop, om vervolgens via de grotere plaats Konistres in het hooggelegen bergdorp Kimi uit te komen. Daar brengen we eerst een bezoek aan het vrouwenklooster, waarna u vervolgens zelf het dorp kunt gaan ontdekken. Lunchen doen we in Kimi Paralia. Na een rijke en vooral gezellige maaltijd vervolgen we onze route via de oostkust naar het prachtige strand van Kalamos. Voor de zwemmers is de zee hier onweerstaanbaar, dus de zwemkleding moet mee! Na deze mooie afsluiting rijden we weer richting accommodaties en komen via Aliveri uit op de hoofdweg langs de kust naar Amarynthos, Eretria en Lefkanti.

Exclusief: lunch

Noord-Evia

Met name de prachtige natuur zorgt ervoor dat u zich deze volledige dagexcursie nog heel lang zult herinneren. Via de hoofdstad Chalkida rijden we in noordelijke richting waar het dorp Prokopi onze eerste stop zal zijn, het bedevaartsoord waar de Heilige Ioannis Rossos in een zilveren schrijn in de kerk ligt. Na een bezoek aan deze mooie kerk met de witmarmeren iconostase heeft u nog tijd om de vele stalletjes met heerlijke lokale producten langs te gaan en is er gelegenheid om koffie te drinken in het dorp. We vervolgen onze route via Agia Anna en verkennen het binnenland van Noord-Evia. De waterval van Drymona móet u hebben gezien: een zeer kort wandelingetje vanaf de doorgaande weg naar de waterval maakt een bezoekje voor iedereen uitstekend haalbaar.  De route gaat via het dorpje Drymona verder naar het klooster van Osios David, een mooi en fotogeniek monnikenklooster. In het gehucht Kalamoudi wordt in een lokale taverna geluncht; een waanzinnig lekkere lunch met ook volop keuze voor de vegetariërs onder u. Via het schilderachtige vissersdorpje Limni aan de westkust van het eiland gaan we terug naar Centraal-Evia. Een weliswaar lange dag, maar méér dan de moeite waard.

Exclusief: koffie, lunch

Zuid-Evia

Op deze schitterende dag zult u veel zien van Zuid-Evia. Vanaf Eretria rijden we via Aliveri naar het meer van Dystos, het moerasgebied. Bij Nea Styra zullen we stoppen voor een kopje koffie. Deze gezellige havenplaats heeft een leuke boulevard met zandstrand. We vervolgen onze toer naar Karystos, de grote plaats in het zuiden. U zult een bezoek aan het ‘Rode Kasteel’ brengen en uiteraardis er tijd om Karystos zelf te gaan ontdekken. In Marmari, op 12 km afstand van Karystos, stoppen  we voor een heerlijke lunch. Voordat we weer richting het centrale deel van het eiland vertrekken maakt u ook nog kennis met het verrassende achterland van Zuid-Evia. De groene natuur met de prachtige baaien geven weer een totaal ander gezicht aan het zuiden.

Exclusief: koffie, lunch

Athene

Door de gunstige ligging van het eiland Evia ten opzichte van de stad Athene vormt dit dé gelegenheid om kennis te maken met de hoofdstad van Griekenland. De stad ligt op maar één uur rijden van Chalkida en op 45 minuten van zowel Skala Oropos als Rafina (Zuid-Evia). Wij kunnen u op deze dag laten kennismaken met een aantal ‘high lights’, wat misschien uitnodigt tot een ‘city break’ naar deze bruisende stad! We gaan allereerst naar het parlementsgebouw, voor het bijzondere schouwspel van de afwisseling van de wacht. Eenmaal per week op zondag – vandaar dat we deze excursie op zondag doen – wordt de wacht onder groot ceremonieel gewisseld. Het gehele korps van Evzonen neemt deel, in de traditionele klederdracht, de plooirokken met elk 400 (!) plooien. Na de aflossing bezoeken we het Kalimarmero-stadion (hier werden de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 gehouden) waarvandaan u in de verte de beroemde Akropolis- heuvel al kunt zien. Nadat u de Akropolis heeft bezocht dalen we via de ‘andere kant’ af naar de oudste wijk van de stad, de Plaka. De vele trapstraatjes, doorkijkjes en steegjes met uitgestalde verkoopwaar geven een goed beeld van het Athene van vroeger! Hier lunchen we, waarna er nog tijd is om heerlijk te slenteren langs de straatjes van de Plaka naar de Monastiraki-wijk of op een terrasje neer te strijken, voordat we weer richting Evia vertrekken.

Inclusief: transfers en Nederlandstalige gids