EVIA CENTRAAL

Traditioneel en authentiek

Vakantie Centraal Evia

De noordkant van het centrale gedeelte van Evia wordt gedomineerd door het Dyrfis-gebergte (1743 m hoog). De belangrijkste plaats in het gebied is de hoofdstad van Evia, Chalkida, bijgenaamd ‘Lady van de Evripos’ en de gezellige badplaatsen Eretria en Amarynthos.

In de hoofdstad Chalkida verbindt de oude Negro Ponte brug het eiland met het vasteland. Net buiten de hoofdstad ligt de 700 meter lange, nieuwe brug. De stad is opgedeeld in tweeën, waarvan het grootste deel op het eiland ligt, bereikbaar via de ‘oude brug’. Op dit punt raken het eiland Evia en het vasteland elkaar bijna: de doorgang van de straat van Evripos is hier maar 50 meter breed. Hierdoor wordt de Golf van Evia gesplitst in een noordelijke en een zuidelijke baai. Doordat de Golf als het ware ingesloten ligt en wordt ‘beschermd’ door de bergen van het achterland, heeft het zeewater tot ver in de winter een buitengewoon aangename temperatuur.

De huidige, moderne badplaats Eretria is bovenop de klassieke stad gebouwd, hierdoor treft u overal opgravingen en delen van de oude stadsmuur aan. Eretria heeft een grote, lange boulevard met restaurants, tavernes, moderne koffiebars en winkeltjes. Rondom de stad bevinden zich tal van strandjes. Eretria heeft ook een korte boulevard bij de haven waarvandaan ongeveer elk half uur de ferryboten vertrekken naar Skala Oropos op het vaste land, een leuke badplaats met vistavernes en winkeltjes.