EVIA

Het verborgen geheim van Griekenland

Vakantie Evia

Lang en slank strekt het Griekse eiland Evia zich uit tussen de Middellandse en Egeïsche zee. In het zuiden liggen de hoge onbeboste bergen en weidse vlakten. In het noorden zijn heuvels en bergen begroeid met fris groen geurige naaldbossen. Daartussen nonchalant verspreid liggende, sluimerende dorpen en enkele roezemoezende steden.

Vakantie naar het eiland Evia: het eiland voor de rust- en stiltezoeker, natuurliefhebber, wandelaar, zwemmer en avonturier.

Evia: schatkamer vol cultuur en archeologisch erfgoed.

Van noord tot zuid hartelijk en gastvrij. Bezoek Evia, en kom verrijkt terug!

Evia is een relatief onbekend Grieks eiland, gelegen voor de kust van het vasteland in de buurt van Athene. Met een oppervlakte van 3700 km² is het iets kleiner dan grote broer Kreta, het grootste eiland van Griekenland. Evia heeft mede door zijn afmeting aan de vakantieganger veel te bieden. Vooral de enorme afwisseling oefent een grote aantrekkingskracht uit. De variaties in landschap en natuur, de vele authentieke vissersplaatsjes, stranden, (berg) dorpjes en middeleeuwse stadjes maken dat men ogen te kort komt bij het ontdekken van dit prachtige eiland.
Evia is een langgerekt eiland met een kustlijn van ruim 600 kilometer.