DE OLYMPISCHE RIVIERA

De Olympische Rivièra, klassieke en moderne highlights

Vakantie centraal Griekenland, de Olympische Riviera

De berg Olympos, woonplaats van de Griekse godenfamilie. Delphi, onmiskenbaar verbonden met de verering van Apollo en met het bekende orakel... Het zijn namen uit de klassieke Griekse geschiedenis die bij ons allemaal wel een lichtje doen branden, maar waar we eigenlijk geen precies beeld bij hebben. Zou het niet geweldig zijn om deze beroemde plaatsen eens in levende lijve te zien? En om dan meteen een bezoek te brengen aan de tweede stad van Griekenland, Thessaloniki, en aan de sprookjesachtig gelegen Meteorakloosters, die stuk voor stuk op een bergpilaar lijken te balanceren? Prinos Reizen nodigt u uit voor een bijzondere reis naar deze highlights van het oude én moderne Griekenland.

Centraal-Griekenland

Centraal-Griekenland is een streek die u zal verbazen: de verschillen zijn enorm, de tegenstellingen zijn bijna onwerkelijk! Ongetwijfeld behoren Delphi (navel van de antieke wereld met het antieke Olympia als hoofd van deze zelfde antieke wereld) en de Meteora tot de grote toeristische trekpleisters. Maar ook Thessaloniki en de Olymische Rivièra hebben u als gast erg veel te bieden.

De vele mogelijkheden die Prinos Reizen biedt in Centraal-Griekenland

Voor een bezoek aan de bekende plaatsen uit de Griekse mythologie en geschiedenis, vliegt u van Amsterdam naar Thessaloniki, waar u op de luchthaven uw huurauto in ontvangst neemt (inclusief bij de rondreis en bij alle accomodaties). Vervolgens begint u aan uw rondreis volgens de route die wij samen met u hebben uitgestippeld. Het is aan te raden om minstens een paar dagen door te brengen in Thessaloniki met zijn vele bezienswaardigheden, maar waarschijnlijk wilt u ook enige tijd verblijven aan de mooie Olympische Rivièra, om te genieten van zon, zee en strand. De beroemde Meteorakloosters zult u zeker niet willen missen en ook Delphi kan op uw programma staan, hoewel dat weer wat zuidelijker ligt. In alle gevallen bepaalt u zelf waar u heen gaat en hoe lang u op een bestemming wilt blijven. Het begrip ‘rondreis’ hoeft u in dit geval overigens niet altijd letterlijk te nemen. Bij Prinos Reizen is het namelijk mogelijk om de huurauto in Thessaloniki in ontvangst te nemen en deze aan het eind van de reis in Athene in te leveren. Maar nogmaals, wilt u het een beetje anders, overleg met ons en wij maken een mooie offerte voor u.

Combinatiemogelijkheden centraal Griekenland

Een reis door Centraal-Griekenland laat zich uitstekend combineren met een verblijf op het schiereiland Pilion, de plek waar ook de oude goden hun vakantie doorbrachten. De regio is uitermate geschikt om na de misschien wat inspannende rondreis met zijn overweldigende indrukken weer helemaal tot rust te komen. Bekijk Pilion en de vele mogelijkheden van dit schitterende schiereiland.

Uiteraard zijn er ook andere combinatiemogelijkheden. Met name het eiland Evia ligt vrijwel op uw route.

Sterea Ellada (Centraal-Griekenland)

Toen de Grieken onafhankelijk werden, kregen ze slechts een klein deel van van het vasteland in handen. Het kreeg de naam ‘Sterea Ellada’ (stereos betekent ‘vast’). Een nog oudere benaming, uit de Osmaanse tijd is ‘Roumeli’, wat ‘Land der Romeinen’ betekent. Het centrale deel van Roumeli bestaat uit een overweldigend berggebied, waar de Parnassos en de Elikonas (Helikon) bij sommigen van u een ‘déjà-vu’ zullen oproepen, omdat u er vroeger op de middelbare school over gehoord hebt. Voor de bergwandelaars onder u spreken de toppen van de Ghiona, Vardhousias en Velouchi waarschijnlijk tot de verbeelding.

Zonaanbidders en skieërs

Trekt Thessalië in de zomermaanden veel badtoeristen naar haar zonnige stranden, in de winter zijn het de ­wintersporters die dit gebied bezoeken. Dit is mogelijk omdat dit gebied geheel door bergen omsloten wordt: de ketens van Ossa en het Piliongebergte in het oosten, de Othryskam in het zuiden, de Pindhosketen in het westen en Kamvounische rug met de godenzetel Olympos in het noorden. De ontbrekende schakel is de Tempekloof, waardoor de rivier de Pinios zich een weg meandert naar de Egeïsche Zee.