CRUISEN IN GRIEKENLAND

'Eilandhoppen' in Griekenland per luxe cruise

Ontdek de highlights van de Griekse eilanden in een week!

Santorini, Mykonos, Milos, Heraklion en Efeze kunt u in een week allemaal bezoeken! 
De ideale manier op dit te doen: met een geheel verzorgde cruise, all-inclusief cruise waarbij niet alleen alle maaltijden en onbeperkt drankjes zijn inbegrepen maar nog veel meer zoals drie excursies, de havengelden en servicesgelden. Totaal verzorgd dus! 
Door het personeel wordt u in de watten gelegd, zij zullen zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Maar ook het entertainment, de workshops en nog veel meer maken dat u zicht geen minuut zult vervelen op deze onvergetelijke reis. 

Programma van dag tot dag, deze cruise is wekelijks met elke maandag vertrek vanaf 15 april t/m 14 oktober 2019

Dag 1. Vlucht naar Athene, transfer naar Pireaus en vertrek vanuitPireaus naar Mykonos

U vliegt vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel of Dusseldorf naar Athene. Hier wordt u opgewacht door de taxichauffeur die u naar de haven van Pireaus brengt. 
Hier scheept u in op de Crystal, een 3* + cruiseschip van de cruiseopterator Celestyal Cruises welke zeer gespecialiseerd is in cruises in Griekenland. 
Afvaart is om 21.00 uur. Terwijl u zich heerlijk vermaakt aan boord, lekker eten, drinken, entertainment en natuurlijk overnacht in uw hut wordt u wakker in de haven van Mykonos. 

Dag 2. Mykonos, hier blijft het cruiseschip voor 24- uur
U heeft na een heerlijk ontbijt tijd om het eiland te gaan ontdekken. Of u dat nu zelfstandig wilt doen of georganiseerd, de keus is aan u. Er is een mooie keus uit georganiseerde excursies op Mykonos. 

Dag 3. Mykonos-Milos-Santorini

Een aantal uurtjes heerlijk op zee! Om 07.00 vertrekt het cruiseschip vanaf Mykonos naar Milos. Hier komt u om 13.00 uur aan. Wederom heeft u de tijd om het eiland te ontdekken. Het vertrek van het cruiseschip zal net voor middernacht zijn. 

Dag 4. aankomst op Santorini
Om ca. 08.00 uur zal het cruiseschip te haven van Santorini bereikt hebben. U  zult het uitzicht op de Caldera vanaf het schip niet snel vergeten! 300 m boven de zeespiegel doemt de witte hoofdstad, Fira, op. Witte kubushuisjes met blauwe accenten, blauwe- en rode koepeltjes van de kerkjes springen direct in het oog. 
U kunt aan wal gaan en dan kiezen voor de kabelbaan of op de authentieke wijze: met de ezel omhoog, of zelf de 568 treden naar boven lopen. 
U gratis excursie vandaag is een bezoek aan het meer noordelijk gelegen stadje Oia. Kleinschaliger dan Fira, maar misschien nog wel mooier... laat u verrassen door de smalle straatjes, het palet van kleuren wat deze eilandengroep zo bekend gemaakt heeft! 
 

Dag 5. Santorini-Kreta (Heraklion)
Om 23.00 uur vertrekt u cruise weer vanuit de haven van Santorini en zet koers naar Heraklion, de hoofdstad van Kreta. Hier zult u om 07.00 uur arriveren. 
Vandaag heeft u uw tweede gratis excursie: een bezoek aan het paleis Knossos. Het paleis van koning Minos en zijn dochter Ariadne die met de draad haar geliefde Theusus hielp te ontkomen uit het labyrint. 
Daarnaast kunt u de hoofdstad Heraklion ontdekken of deelnemen aan andere optionele excursies. Vandaag vertrekt het cruiseschip om 20.30 uur om koers te zetten naar de haven van Kusadasi waar u morgenochtend aankomt. 

Dag 6. Kusadasi
Om ca. 11.30 zal de Crystal de haven van Kusadasi aan doen. Deze haven in Turkije ligt op heel kleine afstand van het eiland Samos. 
Hier krijgt u uw 3e gratis excursie: u gaat Efeze bezoeken. Een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten. Deze Ionische stad is een van de twaalf Ionische steden die gesticht zijn door de Ionieers. 
In Efeze treedt u letterlijk in de voetsporen van de apostelen Paulus en Johannes. Het verhaald gaat dat Moeder Maria hen vergezeld heeft op deze reis. Paulus werd hier gevangen genomen. U kunt e.e.a. na lezen in het Nieuwe Testament: Handelingen 19.
Het spreekt voor zich dat u al de achtergrondinformatie van deze bijzonder plaatsen op voorhand bij uw reisbescheiden krijgt. 
Het 'toeval' wil dat Alexandra zelf al deze excursies in het verleden begeleidt heeft. En dus zal haar 'verhaal', haar achtergrondinformatie aan u gestuurd worden zodat de te bezoeken plaatsen misschien nog meer gaan 'leven' door haar verhalen. 

Dag 7. Kusadasi-Pireaus
Om 17.00 uur vertrekt het schip weer vanuit Kusadasi en zet koers naar Pireaus. Maakt u zich op voor een fantastische laatste avond en nacht aan boord. Het animatie- en enterainmentteam  zullen u trakteren op een onvergetelijke avond! De Griekse gastvrijheid voelt u dubbel en dwars op deze avond. 


Dag 8 en 9 Aankomst in Pireaus en overnachting in Athene

Vanochtend komt u aan in de haven van Pireaus. Dit zal rond 09.00 uur zijn. 
U kunt vanaf hier uw Griekenlandreis verlengen met welke bestemming u maar wilt. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen om na deze onvergetelijke cruise terug te reizen naar Nederland, wel verblijft u nog 1 nacht in Athene. 


Uw transfers worden uiteraard door ons verzorgd naar het hotel in Athene waar u nog tot dinsdag de tijd heeft om deze bruisende stad te ontdekken. U vliegt op dinsdag terug naar Nederland of naar uw 'verlengingsbestemming'. Natuurlijk kan dit ook een bestemming zijn waarbij u vanaf verschillende havens van Athene overvaart naar uw verlengingsbestemming. Of u kiest er misschien wel voor een verlenging op de Atheense Rivièra. Dan zult u met de transfer naar het hotel van uw keuze gebracht worden.