FLY & DRIVE EVIA EN SKYROS

Artemision

Fly en Drive Pallas Reizen Evia en Skyros fly & Drive, kleinschalig Griekenland, maatwerkreizen

PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

Dag 1. Amsterdam of Eindhoven – Athene-Artemision

Vandaag vertrekt u vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Athene. Hier wordt u opgewacht door onze reisleiding die u welkom heet en u een heerlijk lunchpakketje voor onderweg zal overhandigen. Voor de makkelijkste route adviseren wij u om via de snel- en tolweg naar Arkitsa te rijden. Hier vandaan vertrekt de ferry naar Edipsos, Loutra Aidipsos. De overtocht duurt ca. 40 minuten. Wij kunnen hiervoor geen boottickets op voorhand bestellen. Voor de overige boottickets geldt dat deze door ons verzorgt worden en voor u klaar liggen of aan u gegeven worden.

Vanaf deze kuurbadplaats is het nog zo’n klein halfuurtje rijden naar Artemision. (Tenzij u kiest voor de luxe variant, dan verblijft u in het 5* hotel Thermae Sylla in Edipsos). Hier is het hotel Altamar waar u voor 4 nachten verblijft op basis van logies en ontbijt.

Wij bieden u voor de eerste avond een welkomstdiner à la carte aan in het hotel. Zo kunt u heerlijk genieten van een diner en de eerste indrukken op u in laten werken.

Dag 2 t/m dag 4

U verblijft in het noorden van Evia. U kunt tijdens deze dagen erg veel gaan zien, doen en beleven in dit gebied. Naar de waterval? De Caribisch aandoende eilandjes? Wijnmakers bezoeken? Kloosters bezoeken, de een nog mooier dan de andere? Musea? Heerlijke stranden, waar vaak de rust de sfeer bepaalt? De keus is aan u! Het noordelijk deel van het eiland is erg uitgestrekt dus u zult hier absoluut niet snel uitgekeken raken.

Dag 5 t/m dag 6

Vanaf Noord-Evia gaat u naar Centraal-Evia en een betere uitvalsbasis dan de mooie stad Chalkida kunnen wij u niet bieden! Uiteraard kunt u zelf kiezen hoe u naar het Centrale deel van het eiland rijdt. U kunt ‘rechtsom of linksom’; via de noordoostkant of via de noordwestkant van Evia. Een stop bij de bedevaartplaats Prokopi mag eigenlijk niet ontbreken. De geschiedenis van dit bijzondere plaatsje leest u in het informatieboekje wat u bij uw reisdocumenten gekregen heeft….  U verblijft 2 nachten in de hoofdstad van het eiland, bij hotel Paliria, uiteraard een zeezichtkamer, op basis van logies en ontbijt. Vanaf Chalkida kunt u ook via de oude ‘Negro Ponte’ brug naar het deel van de stad wat op het vasteland ligt. Hier is het kasteel van Karababa, vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de stad, het ‘gekke water’ en Noordwest-Evia.

Dag 7

Vandaag rijdt u vanaf het centrale deel van het eiland naar Oost-Evia. Ook hier weer vele mogelijkheden: binnendoor via liefelijke, ouderwetse dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, of via de hoofdweg met een bezoek aan een van de mooiste stranden van Evia? U verblijft voor 1 nacht in het Kymi Place hotel op basis van logies en ontbijt. Maar u heeft nog op dag 8 de tijd tot ca. 17.00 want de ferry naar Skyros vertrekt om ca. 17.30 vanuit Kymi naar Skyros.

Dag 8 t/m dag 11

Vertrek vanuit Kymi naar Skyros. Wij hebben uw boottickets ook voor de huurauto voor u klaar laten leggen bij de ferry. De ferry vertrekt om 17.30 uur vanaf Kymi naar Skyros. Hier zal bij de haven onze agent Chrysanthi u opwachten en u voorrijden naar het aparthotel Perigiali. ( Als u voor de luxe variant kiest dan verblijft u in of hotel Nefeli (bij de stad) of hotel Ammos (vlakbij het strand van Magazia). U verblijft op Skyros voor 4 nachten op basis van logies en ontbijt.

Dag 12 t/m 15

U vertrekt met de ochtendferry vanaf Skyros naar Kymi. Vanaf Oost-Evia rijdt u naar Zuid-Evia naar Marmari. Wederom heeft u vele leuke route tips om via de leukste strandjes, pittoreske havenplaatsjes met, indien u wilt een stop bij een ‘Drakenhuis’ naar uw bestemming in het zuiden te rijden. Hier verblijft u in het aparthotel Alykes bij het havenplaatsje Marmari. Dit plaatsje doet al denken aan de Cycladen. Niet zo gek, want het Noordelijk-Cycladeneiland Andros kunt u vanaf Zuid-Evia zien liggen evenals het Westelijk-Cycladen eiland Kea (Tzia).

Als u de luxe Fly & Drive variant kiest dan verblijft u in het 4*+ hotel Anastasia in Karystos.

Dag 16

Vandaag is uw terugreis naar Nederland. Al naar gelang u vertrekt vanaf Athene naar Eindhoven (in de ochtend) of naar Amsterdam (in de avond). De autoverhuurder wacht u op bij de luchthaven en verder hoeft u alleen nog uw bagage af te geven bij de incheckbalie van uw airline. 

Extra service van Pallas Reizen:

Wij hebben u op voorhand al ingecheckt voor uw terugvlucht waarbij wij ook uw stoelen al op voorhand geserveerd hebben. De boardingpassen krijgt u van de accommodatie in printversie of wij hebben u de digitale versie van de boardingpassen naar uw gsm gestuurd.