LANDHUIS MANGANOS

Kambos / Chios

Kos, Kreta, Mykonos, Paros, Naxos, Santorini, Evia, Evia-Noord, Evia-Centraal, Evia-Zuid, Evia-Oost,

GRATIS EXCURSIEPAKKET CHIOS

Informatiebijeenkomst

Tijdens een gezellige en informatieve bijeenkomst vertellen wij u van alles over uw bestemming. U krijgt niet alleen allerlei interessante tips voor uw verblijf op Chios, maar ook veel praktische informatie, zodat er geen kostbare vakantietijd onnodig verloren gaat.

Keuze uit 1 dagexcursie Chios noord of Chios zuid

Dagexcursie naar Chios noord

Eerst brengen we een bezoek aan het Byzantijnse klooster Nea Moni, beroemd vanwege de mozaïeken en de architectuur.  Daarna gaan we naar het verlaten dorp Anavatos, dat indrukwekkend op een klif gelegen is. Aansluitend genieten we in Avgronima van een mooie zonsondergang bij een van de vele dorpstaverna’s.

Exclusief: diner

Dagexcursie naar Chios zuid

Op deze dag staan de mastiekdorpen  op het program- ma. Eerst brengt u een bezoek aan het pottenbakkersdorp Armolia. Vervolgens gaat de reis naar Pyrgi en Mesta. Ook wordt een bezoek gebracht aan de indrukwekkende grotten van Olympi. Een leuke manier om de zuidkant met zijn middeleeuwse dorpen beter te leren kennen.

Exclusief: lunch

Kos, Kreta, Mykonos, Paros, Naxos, Santorini, Evia, Evia-Noord, Evia-Centraal, Evia-Zuid, Evia-Oost,

OPTIONELE EXCURSIES CHIOS

Dagexcursie Chios zuid en dagexcursie naar Chios noord

Zie voor de beschrijvingen van deze excursies hiernaast. Indien u kiest voor gratis autohuur  in plaats van het Prinos excursiepakket, kunt u deze excursies dus altijd nog tegen betaling bijboeken.

Exclusief: lunch of diner

Wandeltocht

Voor de echte wandelaars onder u. Onder leiding van een professionele lokale wandelgids maakt u een fantastische tocht. De wandeling zal zo’n 3½ tot 4 uur duren. Goed schoeisel is een absolute voorwaarde.

Exclusief: lunch

Dagexcursie naar Turkije

Turkije is vanaf Chios snel en gemakkelijk te bereiken; het is slechts een uurtje varen. U kunt kiezen uit twee mogelijkheden:

Efeze

De antieke stad uit de oudheid, zeer indrukwekkend en boeiend als u van archeologie houdt. Vanaf Çesme is het zo’n twee uur rijden naar Efeze. Onderweg krijgt u bijzonder veel te horen over Efeze, maar ook zal er veel verteld worden over Turkije zelf.

Exclusief: lunch

Çesme

Eerst brengen wij een bezoek aan het antieke theater van Eritré. Vervolgens gaan we naar het dorpje Alatsata, een Grieks dorp waar tot 1922 veel Grieken woonden. We vertellen u natuurlijk ook iets over die geschiedenis. Aansluitend heeft u vrije tijd en kunt u heerlijk shoppen in de bazar.

Exclusief: lunch

Avondexcursie

We gaan een avond naar het dorpje Avgonima. Hier zult u een van de mooiste zonsondergangen kunnen aanschouwen.  Daarna gaan we op het plein genieten van een keur aan Griekse hapjes ofwel ‘mezedes’.

Inclusief: diner