ARGENTIKON LUXE SUITES 5*

Kampos / Chios

SUITES

Argentikon bestaat uit acht suites in vijf afzonderlijke villa's. Gebogen deuren, ramen en hoge muren zijn karakteristiek voor het middeleeuwse tijdperk samen met de lokale techniek van de bouw met de uit Thymiana afkomstige rode steensoort werd een harmonieus geheel gecombineerd met respect voor  de geschiedenis en voor de natuurlijke omgeving. Overvloed van bloemen en planten omringen elke Villa en bieden privacy om zo te genieten van totale rust. Jaren geleden... Palazzo en Castello, Venezia en Genova, Pyrgi en Pyrgousiko Suites, waren oorspronkelijk de residentie van de adelijke familie Argentis. Vandaag... met inbegrip van Kambos en Chios, als uniek ingerichte Suites, weerspiegelen deze Suites de grandeur van dit vervlogen tijdperk, door middel van authentieke en elegante antieke meubels, beschilderde plafonds, kroonluchters en prachtige open haarden. Prachtige middeleeuwse kunstwerken en moderne voorzieningen zijn samengevoegd om uw verblijf onvergetelijk maken. Alle Suites beschikken over een woonkamer, veranda of terras, marmeren badkamer, in-Suite massage- en schoonheidsbehandelingen, Wifi internet-aansluiting en luxe badkamerbenodigdheden. De uitstraling van het middeleeuwse tijdperk in moderne comfort.

Faciliteiten van elke Suite

Voorzien van centrale airconditioning, telefoon, satelliet tv, ADSL-verbinding (voor toegang tot internet, Wii, fax, enz.). Massage/schoonheidssalon behandelingen op de kamer mogelijk, open haard. Alle accommodaties beschikken over een woonkamer, veranda, minibar, marmer beklede badkamer, een haardroger, badjas en slippers. Huishoudelijke dienst maakt twee maal per dag uw suite schoon.

Castello Suite Castello Suite

Is gelegen op de bovenste verdieping (68 m²) in het eerste palazzo, oorspronkelijk gebouwd in 1550. Het heeft een woonkamer, beschilderde plafonds, twee slaapkamers, één met een king size- en één met twee eenpersoonsbedden, een marmeren badkamer met een ouderwetse badkuip, en een balkon met uitzicht op de tuinen en de belangrijkste marmeren cisterne. Deze suite grenst aan het Palazzo Suite.

Chios Suite

Deze Junior Suite is gelegen op de bovenste verdieping en heeft een woonkamer, een slaapkamer met een king size bed en een badkamer met Jacuzzi,douche en toilet. Een eigen balkon uitzicht op de citrus grove. (49 m²).

Genova Suite

Genova Suite is gelegen op de begane grond, gebouwd in 1930. Het heeft een woonkamer, beschilderde plafonds, twee slaapkamers, één met een king size- en één met een tweepersoonsbed, een marmeren badkamer met toilet. (74 m²).

Kambos Suite

Kambos Suite is gelegen op de begane grond en heeft een woonkamer met een open haard, een slaapkamer met beschilderd plafond en een king size bed, een marmeren badkamer met een Jacuzzi  en een douche. (63 m²).

Palazzo Suite

Palazzo Suite is gelegen op de bovenste verdieping in het eerste palazzo oorspronkelijk gebouwd in 1150. Palazzo is een ruime (95 m²) suite met drie slaapkamers  met twee king size- en twee slaapkamers met twin bedden,  een woonkamer, beschilderde plafonds, twee marmeren badkamers met ouderwetse badkuip en een balkon met uitzicht op de tuinen en boomgaarden. Palazzo is aangrenzend aan het Castello Suite.

Pyrgi Suite

Pyrgi Suite is gelegen op de bovenste verdieping, heeft een woonkamer met een open haard, beschilderd plafond, een slaapkamer met een queen size bed, een marmeren badkamer en balkon met uitzicht op de tuinen en boomgaarden. (55 m²).

Pyrgousiko Suite

Pyrgousiko Suite is gelegen op de begane grond, heeft een woonkamer, twee slaapkamers, één met een queen size en één met 2 tweepersoonsbedden en een marmeren badkamer met een bad. (52 m²).

Venezia Suite

Venezia Suite is gelegen op de bovenste verdieping, gebouwd in 1930. Het heeft een woonkamer, beschilderde plafonds, open haard, twee slaapkamers, één met king size-en één met twee eenpersoonsbedden, een marmeren badkamer met ouderwetse badkuip, een toilet en een ruim balkon met uitzicht op de tuinen en de boomgaarden. (66 m²).

ARCHITECTUUR VAN HET LANDGOED

Het verborgen juweel, een sprookje wat werkelijkheid wordt....

Dit luxe hotel heeft het predikaat historisch monument gekregen en met recht! Het magnifieke landhuis werd in de 16e eeuw gebouwd door de Argenti familie. Het hotel staat op de lijst van 100 beste villa's ter wereld.

Elke suite is uniek gedecoreerd met oorspronkelijke meubels, beschikt over een openhaard en een luxe marmeren badkamer. Exquise handwerk en moderne faciliteiten zijn gecombineerd waardoor uw suite over alle gewenste comfort beschikt.

Het ommuurde landhuis maakt dat u in de tuinen volop privacy heeft en kunt genieten van een tranquille sfeer.

Architectuur/ontwerp

In de 14e eeuw selecteerden de Genuese aristocratie van Chios dit gebied om er hun herenhuizen te bouwen. Het herenhuis wordt tegen stof, wind en de koude winterse wind beschermd door de hoge muren van steen, uit het dorp Thymiana in de buurt van Kambos. Grote waterbassins, versierd met marmeren motieven en watersraderen, zijn centraal gelegen op de binnenplaatsen. Schaduwrijke paden leiden tot afgelegen plekjes en prachtige tuinen bieden privacy en rust voor diegenen die wensen te genieten van de rust.

Tuinen

In 1954, werd een lokale arbeider naar Ventimiglia, Italië en Nice, aan de Cote d'Azur kust van Frankrijk, gestuurd om de fijne kunst van het tuinieren te leren. Hij bracht enige tijd door op Villa Hambury in Ventimiglia, waar hij de kunst leerde en hoe het landschap te handhaven met een typisch Ligurische tuin. Dat is de huidige vorm van de Argentikon tuinen. Kenmerk van dit type zijn stenen paden, te onderscheiden voor gebruik door familie en gasten of door het personeel. De familie- en gasten paden zijn breed en de struiken zijn bijgesneden in een hoek. Dit integenstelling tot de personeelspaden. Deze zijn smal en de struiken zijn gesneden in verticale rechte lijnen om snel te kunnen lopen. De tuin is het tehuis van tweëenveertig verschillende soorten rozen: sommige werden geplant voor hun aroma, sommige voor het maken van het lepeltje zoet van de rozenbladeren en anderen gewoon voor hun prachtige kleur. Er zijn ook 1.850 bomen in de boomgaard van het landgoed, de meeste sinaasappelbomen, enkele mandarijn- en citroenbomen. De marmelade die bij het ontbijt geserveerd wordt is afkomstig uit eigen boomgaard, en ook het vers geperst sinaasappelsap komt uit eigen tuin.

 

ETEN & DRINKEN

Eet- & drinkgelegenheden

Begin uw dag met een ontbijt van uw keuze, op uw balkon, in uw suite, of op het terras grenzend aan de kleurrijke tuinen.Naarmate de dag vordert kunt u genieten van een snack of een cocktail in de buurt van de vele cipressen met uitzicht op het zwembad.Verwen uzelf met een diner ervaring in ons unieke Argentikon Restaurant en geniet van heerlijke gerechten in een mysterieuze sfeer binnens- of buitenshuis u kunt dineren in de romantische omgeving van onze tuin bij kaarslicht. De Pestana Dining Room biedt gasten gastronomische, Griekse & Mediterrane keuken. Dineren bij kaarslicht in een omgeving opgetrokken uit steen en hout, terwijl de zachte muziek de lucht vult. Proef van de delicate smaken van een rijk en creatief menu, bereid met verse lokale ingrediënten en de fijne, weelderige producten van de grond van het landgoed, evenals uit alle hoeken van de wereld, allemaal in fantasierijke combinaties. U kunt de verfijnde smaakpapillen verder prikkelen met de uitstekende rode wijn "Pestana" met de indrukwekkende kleur: robijnrood en volwassen, vriendelijk van smaak, gevuld met de geur van lentebloemen.

Dineren zoals u het wenst

U kunt aan de de Maitre uw voorkeur doorgeven en de chef-kok zal het graag voor u bereiden. Of dat nu binnen in de Genuese Argentikon eetzaal is, of onder het maanlicht in de prachtige tuinen, u zult een ontspannen, onvergetelijke culinaire ervaring beleven.U zult genieten van de gastronomische gerechten gemaakt van veel lokale recepten, bereidt met verse groenten en kruiden van onze tuinen, en verse zeevruchten welke dagelijks gevangen worden. De snoepjes van Chios, gemaakt door onze chef-kok, bieden de perfecte afsluiting van uw gastronomische diner.De ideale begeleiding van uw gastronomische diner is onze wijn, gemaakt van druiven in onze wijngaarden gekweekt en geproduceerd op het landgoed Argentikon.        

Main Bar

Dit is de perfecte plek om uw avond te beginnen en/of te eindigen.Ontspan op de knusse en comfortabele sofa in de patio naast de boomgaard en de tuin en geniet van uw favoriete cocktail of de Argentikon speciale cocktail, die volgens een geheim recept op basis van mastiek gemaakt wordt.

Roomservice

De ultieme luxe, hetzij in uw Suite of buiten op uw balkon met uitzicht op de prachtige tuinen van het  landgoed.Voor het ontbijt, geniet van de verse marmelade gemaakt van het citrusfruit uit onze boomgaard.

GESCHIEDENIS VAN HET LANDGOED

De geschiedenis van Argentikon

Argentikon, een sprookje.....

In 1261 kochten de Genuezen Chios van Byzantium voor een gigantisch hoge prijs, zij betaalden in twee termijnen en waren eigenaar van het eiland tot 1566; de Osmanen veroverden het eiland in dat jaar.

De Argenti familie was afkomstig uit Genua en zij kwamen rond 1346 naar Chios. Argenti hield erg van het eiland en vroeg permissie om zo lang als hij wilde te blijven op Chios. De Argenti familie werden op last van het Genuaanse koninkrijk lid van de Mahona, een handels- en administratief vennootschap. In 1528 werd de familie ingeschreven in het Libro d’Oro della Nobilta van Genua en zij kregen de titel van Marchese als erkenning voor hun trouwe diensten aan de Genuese republiek. De titel is van generatie op generatie overgegaan. Argenti werd uiteindelijk gouverneur van het eiland.

De Genuaanse families intergreerden met de locale bewoners van het eiland. In het begin van de Osmaanse bezetting begonnen de Genuaanse families huwelijken te sluiten met de locale nobelen, de archondes.

Als gevolg van de titel kreeg de Argenti familie meer land en huizen op het eiland. In het algemeen kozen de Genuaanse nobelen voor de vruchtbare kampos om hun zomerresidenties te bouwen, vanwege het milde klimaat en de aanwezigheid van veel water om de landerijen en boomgaarden te bevloeien.

De landhuizen van de Argenti familie werden in 1550 gebouwd en werden als zomerverblijven gebruikt. Het landgoed had een hoofdgebouw, de Palazzo, en twee gast huizen. Elk lid van de familie had een eigen huis binnen de muren van het landgoed. Zo had iedereen zijn eigen privacy.

Er werden grote stenen waterputten gebouwd met een diepte van ca. 30-35 m. De waterputten werden uitgerust met grote waterraderen (manganos) om het water op te vangen in de reservoirs, de cistern (sterna). Deze reservoirs waren verbonden met ondergrondse-  of op de grond gebouwde stenen kanaaltjes voor de irrigatie van de velden en boomgaarden.

In 1556 werd het eiland veroverd door de Osmanen, de Genuaanse adel bleef echter voor het beheren van activiteiten op het eiland voor de sultan tot 1822. Het was toen, nadat het eiland in opstand kwam en de daaropvolgende bloedbaden door de Ottomanen, dat twee leden van de familie voor hun deelname aan de opstand werden opgehangen. Hun marmeren borstbeelden, bevinden zich in de Argentikon tuin in de buurt van het marmeren waterreservoir. Twee andere leden van de familie werden geëxecuteerd door de Ottomanen, en hun bustes zijn gevonden aan de andere kant van het landgoed. Na de moordpartijen van 1822, vluchtte de familie van het eiland en keerde terug naar Italië. Uiteindelijk ginen ze naar Marseille, Frankrijk en tegen het einde van de 19e eeuw naar Engeland. Helaas tijdens de daaropvolgende jaren raakte het landgoed in verval. Het werd niet beschadigd door de Ottomanen maar verwoest door de grote aardbeving van 1881.

Philip Argenti was het eerste lid van de familie die besloot om terug te keren op het eiland in het begin van 1900. Zijn ouders en grootouders die erg van het eiland hielden maakte dat hij zeer geïnteresseerd raakte in het herstel van de familielink met Chios. Hoewel hij het landgoed bijna geheel vernietigd aantrof, deed dit hem niet ontmoedigen. Met hard werken en liefde voor het familiebezit, nam het herstel van het landgoed vorm aan. Hij neemt de beroemde Britse architect Sir Arnold Smith in de arm, gespecialiseerd in middeleeuwse Genuese architectuur. De renovatie duurde ongeveer veertig jaar, met een korte onderbreking tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was niet mogelijk om de Palazzo te herstellen naar zijn oorspronkelijke vorm door de hoge arbeidskosten. Het originele Palazzo werd uitgebreid waar momenteel de zes Carrera marmeren kolommen staan.

Het waterreservoir of de cisterne, is volledig gerestaureerd, gemaakt van Penteli marmer, hetzelfde kostbare marmer dat werd gebruikt bij de bouw van de Akropolis. Alle de gravures eromheen zijn hand gemaakt door een verbannen gevangene uit Athene die aan Argenti had aangeboden een plek om te verblijven in ruil om het werk te doen.
Een ander interessant feit is dat de uitgebreide brons en koperen deuren van het Pestana, vier grote en twee kleinere, werden verborgen in een klooster in Mestra, Venetië, Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog om te voorkomen dat ze door plundering door nazi-bezettingstroepen zouden verdwijnen. Philip Argenti stelt Argentikon beschikbaar als een plek voor de Britse marine officieren in het gebied. Als een teken van dankbaarheid, heeft de Britse Admiraliteit in 1947 op een Marine torpedojager alle deuren van Venetië naar Chios vervoerd.

Na een miljoenen dollar renovatie, waarvan het herstel van het palazzo om haar aardbevingbestendig te bouwen het kostbaarste was is het gehele Argentikon landgoed omgetoverd tot een van de meest perfecte voorbeelden van middeleeuwse Genuese architectuur in de Levant. Prachtig authentiek vakmanschap en 21ste eeuw faciliteiten zijn samengevoegd en maken het landgoed onovertroffen in schoonheid en verfijning. Grote zorg is besteed aan de decoratie van elke suite met antiek meubilair en marmeren badkamers.Het klimaat in Chios is gematigd en de warme zomers zijn aangenaam door een lichte zeebries. Gasten dineren bij kaarslicht in de romantische omgeving, terwijl de zachte muziek de lucht vult. Schaduwrijke paden leiden tot afgelegen hoeken en prachtige tuinen bieden privacy voor degenen die willen genieten van de rust. Het gracieuze landgoed biedt aan de meest veeleisende klanten die willen een ontspannen een memorabele vakantie. Een verborgen juweel wacht om ontdekt te worden...! Een sprookje wacht om te worden geleefd en beleefd...!