SITHONIA

Onontdekt schiereiland van parel Chalkidiki

Vakantie Sithonia

Schiereiland Sithonia is het middelste eiland (vinger) van Chalkidiki en ligt ten westen van Athos en ten oosten van Kassandra. Van heel Chalkidiki, is Sithonia de minst bekende "vinger"en daarom ook nog onontdekt, waardoor het zijn pure cultuur en natuurlijk schoonheid heeft weten te behouden. Sithonia is bij de Grieken bekend en geliefd om zijn schaduwrijke baaien, goudgele stranden en een heldere blauwe zee. Het is een eiland vol ongerepte natuur met veel pijn- en eucalyptusbomen die zijn verspreid over vrijwel het gehele ruige, bergachtige gebied van Sithonia. Juist door zijn onbekendheid is Sithonia zo geliefd, de natuur in combinatie met de vele stranden maken het een ideale plaats om uw vakantie door te brengen. Tel daarbij op de nabijheid van het drukkere Kassandra en niet te vergeten het heilige schiereiland van Mount Athos, met zijn oogverblindend mooie omgeving en ontelbare kloosters.

Sithonia lijkt op een typisch Grieks eiland. De ideale manier om dit magische Griekse schiereiland te verkennen is om met een huurauto de rondweg langs de kust te volgen. De vele mooie zandstranden zijn een van de sterke punten van Sithonia !

Sithonia is met een huurauto goed bereikbaar vanaf de luchthaven van Thessaloniki. U kunt ervoor kiezen om alleen Sithonia te bezoeken maar u kunt het uiteraard ook combineren met Kassandra of Ouranoupolis. U vliegt naar Thessaloniki en neemt daar de huurauto in ontvangst waarmee u vervolgens zelf naar de door u gekozen hotels rijdt. Daarnaast is het ook mogelijk om de reis te combineren met een verblijf van een paar dagen in de bruisende stad Thessaloniki. Maak uw wensen kenbaar en wij zullen u een mooi vrijblijvend aanbod doen!