ATHOS/OURANOUPOLIS

De Heilige Berg Athos

Agion Oros ( de Heilige Berg Athos) is het meest oostelijk gelegen schiereiland van Chalkidiki. Athos is de eigenlijke naam van het schiereiland en tegelijk van de berg die zich helemaal in de zuidelijke punt bevindt.
Op Athos ligt het pittoreske dorp Ouranoupolis, de witte stranden rondom Ouranoupolis bieden plaats aan enkele ruim opgezette luxe resort hotels vanwaar een boeiend achterland met veel bezienswaardigheden en prachtige natuurgebieden op u wachten om ontdekt te worden.

De eindeloze stranden van Ouranoupolis en de stranden van Chalkidiki nodigen uit om tussen de uitstapjes door heerlijk te ontspannen en te genieten van zon, zee en strand. Chalkidiki en Athos bieden zoveel moois, vandaar dat Prinos Reizen diverse programma’s voor u samenstelde in dit gebied. Zo kunt u kiezen voor een verblijf in de omgeving van Ouranoupolis, maar ook voor één van de Fly & Drive combinaties. Bijvoorbeeld langs de Meteora kloosters, deze unieke kloosters liggen op een paar uur rijden van Ouranoupolis, en een bezoek hieraan kan dus goed gecombineerd worden met een vakantie op Athos. Daarnaast zijn er de vele aantrekkelijke en tijdloze dorpjes, de uitgestrekte bossen en de witte stranden aan het azuurblauwe water van de Egeïsche Zee die dit gebied tot een zeer aantrekkelijk vakantiegebied maken.