BLOG

02/06/2015
2014_Xenia_Portaria_Prinos_Reizen

AANKOMST EN INFORMATIEBIJEENKOMST OP PILION

Zondag 31 mei en maandag 1 juni kwamen de gasten aan voor hun reis naar onze nieuwe bestemming Pilion. Ze werden door mij hartelijk ontvangen op de luchthaven van Athene en vervolgens ging het met de nodige tussenstops en een lunchpauze richting Portaria.

De gasten waren onderweg al onder de indruk van de prachtige omgeving en bij aankomst in het mooie Xenia Palace Hotel in Portaria werd men snel ingecheckd en kon het genieten van hun vakantie pas echt beginnen.

Woensdagochtend zal Lubo voor alle gasten een informatieve welkomstbijeenkomst verzorgen. Helaas kan ik daar zelf niet bij zijn want dit bezige bijtje is dan weer onderweg op het eiland Evia om ook daar voor alle gasten een welkomstbijeenkomst en welkomst excursie te organiseren. Mijn gasten op Pilion zijn bij Lubo in zeer goede handen dus daar maak ik me absoluut geen zorgen over en aanstaande donderdag verzorgen Lubo en ikzelf een hele leuke welkomstexcursie op Pilion waar ik me nu al op verheug maar daarover in een volgende blog meer.

Groetjes   Jacqueline-Alexandra

04/06/2015
Pilion_Prinos_Reizen_Welkomstexcursie

WELKOMST EXCURSIE PILION

Vandaag nemen Lubo en ik de gasten mee op welkomst excursie op Pilion. Wist u trouwens dat Prinos Reizen op veel Griekse bestemmingen altijd gratis zo'n welkomst excursie aanbied ?

Vanaf Portaria Xenia Palace hotel reden we met onze eigen minibus naar beneden om vervolgens te voet Volos-stad te ontdekken. Lubec had een geweldige wandeling voor onze gasten uitgestippeld. Volos is de 5e grootste stad na Athene, Thessaloniki, Patra en Heraklion. 142.500 inwoners…. En wat een geschiedenis heeft de stad, het gebied. Dat Volos en Pelion als regio altijd erg rijk geweest is valt direct op aan de prachtige panden die er nog staan. Lubo woont al jaren op Pelion in de zomer en in de winter in Nederland. Hij is idolaat van Pelion en kent Pelion als geen ander! In Volos zijn de terrassen bij de koffietentjes redelijk gevuld maar wij vervolgen onze weg naar de prachtige grote kerk aan de boulevard.

Lubo heeft bij zijn favoriete tsiporadiko in Volos geregeld dat we tsiporo en medezes gaan gebruiken. Vraag elke willekeurige Griek waar je de beste mezedes en tsiporo kunt krijgen… het antwoord zal altijd Volos zijn.
Wat genieten we van alle mezedes. Elk klein flesje tsiporo gaat samen met een ‘mezedaki’ en bij de volgende ronde tsiporo weer andere mezedes. Hoe leuk en vooral hoe lekker! Na deze bijzondere ervaring gaan we naar Portaria, naar het beste restaurant van misschien wel heel Pelion: ‘Kritsa’ onder de bezielende leiding van eigenaresse mevrouw Eleni. Ook verzorgd zij de kookworkshop die a.s. dinsdag op het programma staat. Iedereen popelt om daaraan mee te doen. Maar daarover in een volgend blog weer meer.

Na afloop van deze heerlijke en gezellige dag bedankt de hele groep Lubo voor de leuke dag en nemen we afscheid bij Xenia Palace hotel in Portaria.

Ik ga vervolgens weer snel op weg om naar Evia mijn thuisbasis te rijden. Met een glimlach want het was inderdaad een heerlijk ontspannen dag.

Tot ziens op Pilion ! Jacqueline-Alexandra